• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Träningsfilmer

Fördelarna med att träna hemma:


Du kan ha på dig vad du vill.
Du kan lyssna på din musik HÖGT.
En bra träning kräver inte snygg utrustning.
Du tvingas utbilda dig själv om kondition.
Träna när det passar dig bäst.
Du sparar pengar som du kan spendera på god, hälsosam mat istället.

Träningsfilmer för din hemmaträning

Träningsfilmer på DVD är perfekt för dig som antingen inte har tid till att gå till gymmet eller som föredrar att träna i fred.

Träningsfilmer är ett utmärkt sätt att få ut alla fördelar med ett gruppass utan att känna pressen från både instruktör och andra människor runt omkring dig. I träningsfilmen visar, förklarar och peppar en instruktör dig igenom träningspasset så att du får ut det mesta utav din träning. Precis så som instruktören eller en PT på gymmet gör. Samtidigt sparar du både tid och pengar genom att inte behöva ta dig till ett gym.

Du kommer märka av dina framsteg genom att passen med tiden känns lättare, vilket är en stark indikation på att träningen gör nytta. Känslan av att klara av ett helt pass man tidigare inte klarat av är oslagbar.

 

Fördelar med tränings- & wellnessfilmer:

- Man sparar både tid och pengar genom att träna hemma

- Träningen är tillgänglig när det passar dig

- Det finns mängder av olika träningspass och träningsformer att välja bland

- I vissa filmer får du en hel träningsplan, billigare än om en PT skulle skapa en

- Du kan känna dig bekväm i ditt eget hem

- Ingen instruktör som pekar ut just dig

- Medan du tränar får du utbildning inom träning

- Kunniga instruktörer som ser till att du tränar på rätt sätt

- Du märker framsteg genom att passen blir lättare med tiden

- Du väljer själv hur ofta du ska träna, jämfört med exempelvis veckopass på gymmet

 

Det finns mängder av olika träningsfilmer att välja bland. Du kan välja bland konditionsträning, styrketräning, yoga eller köra fokus på önskat område för att nämna några olika träningsfilmer. Med andra ord finns det garanterat en träningsfilm som passar just dig och din träning.

Det finns olika anledningar till varför man föredrar att träna hemma. Är man ny när det kommer till träning kan gymmet ofta kännas skrämmande, så att komma igång i lugn och ro i sitt eget hem kan vara ett bra första steg. Du får både testa på om en viss träningsform passar dig, samtidigt som en instruktör på tv-skärmen vägleder dig och ger dig kunskap om träning. Detta gör dig mer bekväm och självsäker.

Men även om man är bekväm i sin träning kan det kännas skönt att slippa trängas med andra, känna sig uttittad eller tycka att det är jobbigt om man inte orkar med hela gruppasset.

 

Ytterligare en stor fördel med en träningsfilm istället för gym är att du inte kan skylla på att du inte har tid. Det är tidskrävande att ta sig till gymmet utöver att man ska hinna sitt pass. Har du däremot ditt träningspass hemma kan du inte längre skylla ifrån dig på att du inte har tid. Alla har vi en kvart eller halvtimma över, bara att köra på! Med andra ord försvinner alla dina tidigare anledningar till att inte träna, så som att du inte har tid.

Ofta innehåller träningsfilmer olika pass som anpassar sig efter svårighetsgrad och tid på passet. Detta innebär att du kan klämma in ett kortare pass de dagar du inte har lika mycket tid eller är på humör, medan du kan köra de längre passen när tiden och energin tillåter.

Många träningsfilmer har ett träningsprogram man ska följa. En träningsfilm innehåller därmed oftast olika träningspass, så du behöver inte oroa dig för att tröttna på en DVD snabbt. Det är kunniga människor som tillsammans har tagit fram ett program för att ge dig optimala resultat från din träning på sagd tid.

Det är du själv som sätter målen med din träning. Det är alltså helt upp till dig att planera in när träningen ska ske. Till skillnad från veckopassen på gymmet som bara är en gång, kan du alltså välja att köra tre dagar i rad om du har extra tid just den veckan.

 

Eftersom du trillat in här går du uppenbarligen i träningstankar - eller så kanske du redan är ett så kallat träningsfreak som letar efter ny träningsinspiration?

Träning är bra för både den mentala och fysiska hälsan. Det finns mängder av olika forskning som talar om alla fördelar som kommer från träning. Du får mer energi, blir klarare i huvudet, sover bättre, hanterar problem lättare etc.

Att skapa en bra träningsrutin som passar dig som individ är alltså en stor vinst. Men det är först när du hittar en träningsform som passar dig som individ det blir kul och något du vill göra, istället för att det känns som ett krav.

 

En annan stor fördel med träningsfilmer är därmed också den stora variationen som finns. Det finns mer intensiva pass för dig som gillar att svettas och bli helt slut, medan exempelvis yoga passar dig som föredrar lugn och metodisk träning.

Om du tröttnar på en viss träningsform är det en bra idé att klicka hem en träningsvideo med helt ny träning. På så vis tappar du inte gnistan för träningen, utan du skapar ett nytt intresse genom att ändra på träningsformen. Dessutom behöver du aldrig känna dig dömd av någon annan när du testar på något nytt.

 

Ju mer du vill satsa på träningen desto mer kan du skapa ditt eget hemmagym. En del träningsfilmer tipsar om olika träningsredskap man med fördel kan använda för att få ut så mycket som möjligt av träningspasset. Har du tagit dig igenom en hel DVD kan du testa att köra om DVD:n fast med ett träningsredskap. På detta vis får du samma film att kännas som ny igen, samtidigt som du ständigt utmanar dig själv att bli bättre.

Se dock till att ta det försiktigt med träningen och inte överanstränga dig. Börja med lättare vikter och jobba dig långsamt till tyngre, för att minska risken att skada dig i samband med träningen.

 

Att gå in i ett öppet gym omgiven av okända ansikten och maskiner kan vara mildt sagt skrämmande. Inte bara går du in i ett hav av främlingar, men du rör dig också din kropp och svettas, och medan du inte behöver känna dig osäker - trots allt är alla på gymmet där av mer eller mindre samma skäl - det är helt normalt att känna sig felaktig.


Många som går till gymmet tycker att det känns som om att de bedöms för hur de utför vissa rörelser. Generellt sett kommer detta vanligtvis från paranoia, för i verkligheten fokuserar alla på sig själva och sina egna handlingar, inte på dig eller dina rörelser. Men ibland känner du dig fortfarande orolig för det hela, vilket är inget att skämmas för. Men om dina nerver börjar påverka hur du presterar, kanske du vill överväga en träningspass för att göra saker bekvämare överallt.
"Jag började träna i hemmet för att jag kände mig skrämd på gymmet - och jag var en idrottsman hela mitt liv", berättar fitnesstränare, idrottsman, författare och sociala medier, Katie Austin, till Elite Daily. "Jag ville inte att folk tittade på mig för att träna, bedöma mig osv., Och jag vände mig därför till träning i hemmet. Jag kände mig bekväm att träna i mitt eget hem."
Personligen, även om jag jobbar hemifrån och gymmet bokstavligen är en sju minuters bilresa från min lägenhet, bara att veta att jag måste sätta mig i bilen, köra till gymmet och köra hela vägen tillbaka efter att jag har spenderats från en timme på löpbandet är nästan torterande. Någon som reser till och från jobbet varje dag kanske inte vill ha en extra pendling på sin dagliga rutin. Lösningen? Hemmaträning, min vän, där pendlingen är bokstavligen sekunder från din sovrumsdörr.


Du bör du aldrig känna dig skyldig att träna, speciellt om du jonglerar med ett hektiskt schema. Ibland är man fullt upptagen, och i slutet av arbetsdagen vill du bara koppla av. Det finns ingen skam i det alls, men om du vill pressa in lite träning till ett redan kaotiskt schema, kan det vara svårt att motivera sig att ta sig till gymmet. Att gå några steg till vardagsrummet är dock en annan historia.
Vintertid eller inte, bakterier finns överallt, och tyvärr kan du bara lita på dig själv att du vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att inte fånga eller sprida baciller. För att vara uppriktig kan gymmet vara en bakteriehärd, men du vet de fakto att ditt hem är rent.
"Inte alla gym sanerar den utrustning de använder efter att någon använt den", säger hälso- och hälsoexperten från Soul Focus, Dr. Raj Gupta, till Elite Daily. "När du tränar hemma är det mer troligt att du rensar ditt träningsutrymme, inte behöver dela redskap och slippa oroa dig för om den sista personen som rörde dina vikter inte tvättade händerna."


Mångas främsta skräck i gymmet är när någon går runt dig och väntar otåligt på att hoppa på maskinen du använder så snart du är klar med din sista rep. Personligen tycker jag inte om att känna mig stressad, och om du stressar igenom varje träningspass, hur kommer du någonsin att känna den tillfredsställande trötthet, eller utföra varje rörelse rätt? Svaret är att du förmodligen inte kommer att göra det - om du inte tränar hemifrån och kan ta din tid.
Jag kan inte nog betona att det finns så mycket mer i fitness än estetik. Att träna kroppen är bra, men det stärker också ditt sinne, för att inte tala om att det kan vara en fantastisk stressavlastare. Med detta sagt, men om du är intresserad av att se en förändring i din kropp, säger fitnesschefen på Daily Burn, Amanda Murdock, till Elite Daily att du i vissa fall faktiskt kan se bättre resultat från en hemmaträning än du skulle få på gymmet.


Många faller i fällan att jämföra sina framsteg med andras, och det är ett stort misstag. Sanningen är att om du inte känner någon på personlig nivå, har du ingen aning om hur lång tid det tog dem att uppnå sina träningsmål, och kanske ännu viktigare, din resa är din egen. Inte alla går framåt i samma hastighet, så den enda du bör fokusera på är dig själv. Hemma är det naturligtvis lättare att behålla det fokus.

Se alla våra DVD-filmer

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen