• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Drama

För alla filmentusiaster är drama den mest allsidiga genre som erbjuder allt från djupa lärdomar till spänning och underhållning.

Drama är en universell och allsidig genre som du bara måste titta på med jämna mellanrum. Att titta på dramafilmer på bluray är det bästa sättet att titta på filmer som speglar våra egna upplevelser och utmaningar.

Dramafilmer på bluray

Det är inte heller alltid möjligt att gå på bio och därför är en dramafilm på bluray ett utmärkt alternativ. Förutom det så är det praktiskt eftersom du kan titta på filmer utan att lämna hemmet, bekvämt i soffan och kanske i pyjamas! Vidare är dramafilmer den genre som sannolikt kan lära oss mest med värdefull nytta i vardagslivet.

De bästa fördelarna med att titta på dramafilmer på bluray är följande:

 

  • Gör dig medveten om dina känslor.
  • Är avkopplande.
  • Lär oss fatta bättre beslut.
  • Ger möjlighet till reflektion.
  • Underhåller och får oss att skratta.

 

Läs vidare!

Att titta på dramafilmer på bluray är bra för de som kan ha svårigheter att uttrycka sina känslor. Det kan få dig att skratta, häpna och gråta - allt under en enda dramafilm. Denna möjlighet att få uttrycka sina känslor genuint har fördelen att göra det bekvämare att uttrycka känslor i vardagslivet. I vardagslivet kan det nämligen vara ovärderligt att uttrycka känslor på ett effektfullt sätt.

På tal om känslor kan dramafilmer göra oss lyckligare, speciellt de sorgliga. Även om det låter kontraintuitivt så kan en sorglig dramafilm få dig att känna tacksamhet för det du har. Dina "mindre" problem kan sättas i relation till andra typer av problem som är mycket större i jämförelse. Med andra ord kan karaktärers tragedier och utmaningar i dramafilmer få dig att uppskatta allt bra i ditt eget liv. Filmens berättelse erbjuder dig nya perspektiv på saker och ting som hjälper dig att förbättra ditt eget liv.

När vi tittar på film vill vi naturligtvis inte bara bli känslomässigt medvetna om vår livssituation. Å andra sidan vill de flesta som tittar på film, oavsett om det är en dramafilm eller inte, ta paus från vardagslivet och koppla av. Drama är en idealisk genre då den är lätt att relatera till och transporterar dig till en annan plats och tid. Det är den perfekta lösningen för att vila hjärnan från vardagens plikter och ärenden. Vidare ger dramafilmer en balans mellan lättnad och spänning som gör att du aldrig blir uttråkad. Detta är det perfekta sättet att njuta av filmer på bluray.

Förutom att få dig att uppleva olika känslor och avkoppling så har dramafilmer fördelar som har nytta i verkliga livet. En av dessa fördelar är förmågan att fatta bättre beslut. Eftersom karaktärerna i dramafilmer ofta liknar personer från verkliga livet kan du lära dig av deras beslut och misstag. Det kan hjälpa dig att fatta smartare beslut som att inte säga meningslösa saker eller göra något som skadar andra i processen. I dramafilmen får du se konsekvenserna av olika beslut och hur det påverkar alla inblandade.

Ofta handlar de mindre lyckade besluten om att karaktären drar fel slutsatser. När du följer handlingen upptäcker du varför detta händer och att det ofta händer på grund av missförstånd. Inte sällan agerar karaktären för fort och drar en slutsats utan att ta reda på mer information. Vad betyder detta för dig som tittar på dramafilmen? Detta är en mycket viktig lärdom. Det betyder att kan finnas andra sidor att titta på innan du drar en slutats och fattar viktiga beslut i livet. Dramafilmer visar upp vanliga misstag och missförstånd som leder till felaktiga handlingar som vi kan dra lärdom av. Vidare visar dramafilmen vad felaktiga handlingar leder till och vad som måste göras för att korrigera dessa. Om du har sett på många filmer vet du att dramafilmer inte glorifierar våld, tvärtom visar de att vi bör ta ansvar och stå upp för vad som är rätt.

När det kommer till lärande kan dramafilmer lära oss mycket. De innehåller nämligen platser och situationer som manusförfattare gjort mycket forskning om. Att bara titta på filmen gör därför att du kan lära dig en hel del intressanta saker på ett avkopplande och underhållande sätt. Det är alltid intressant att lära sig saker som kan ha nytta i verkliga livet, såsom arkitektur, kulturer, lagar, livsmedel och mode. Du kan till och med lära dig hur du blir mer romantisk och detta skadar ju aldrig om du är i ett förhållande! Utan tvekan är dramafilmer ett perfekt sätt att lära sig om varför vissa agerar som de gör och se vilka konsekvenser det leder till. Faktum är att de flesta karaktärer inte gör dåliga handlingar på grund av hat eller ondska, snarare finns det ofta logiska skäl till varför de agerar som de gör. Till exempel får vi se vissa karaktärer växa och förändras om de är unga och utan större livserfarenhet. Detta gör dramafilmer utmärkta för reflektion och som ett sätt att mogna snabbare när du ser andra utvecklas.

Dramafilmer låter oss beskåda och reflektera över situationer i ett annat perspektiv. Ofta har dramafilmer ett djupare budskap som du kan begrunda genom reflektion och noggrann observation. Detta kan lätt missas av genrens ganska realistiska återspegling och karaktärer som liknar oss själva. Om du är observant kommer du att hitta många guldkorn att kunna reflektera över. Till exempel kan en dramafilm lära oss vikten av att använda tiden på ett klokt sätt. Du kan också lära dig vikten om att umgås med rätt typ av människor som vill ditt bästa och inte låta dig dras med något. Detta leder till reflektionen om vilka människor som är bra att umgås med? Även betydelsen av att följa sitt hjärta brukar vara ett centralt tema i många dramafilmer. Frågan om att följa sitt hjärta eller följa vad familj och samhälle förväntar sig är en fråga för reflektion. Dessa frågor är djupa ämnen som dramafilmer kan hjälpa dig att reflektera över.

Sist och inte minst är dramafilmer fyllda med intriger, spänning och underhållning som du inte får missa. Det råder därför knappast någon tvekan om att de har inflytande över ditt humör och hälsa.

 

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

här finns våra familje- och barnfilmer

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen