• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Ingmar Bergman filmer

Ingmar Bergman är en svensk filmregissör som var med och satte Sverige på filmkartan. Trots att det snart har gått 15 år sedan han gick ur tiden är hans filmer fortfarande en snackis.

Ingmar Bergmans mest populära filmer

Men om man tillhör den nya generationer kan namnet vara helt nytt och med det i åtanke kommer du i den här artikeln få en kort genomgång på några av Ingmar Bergmans mest populära filmer.

 

Det sjunde inseglet

År 1957 släpptes den film som Bergman själv ansåg vara en favorit bland sina egna verk. Dessutom var det med denna film som Bergman blev känd internationellt. Det sjunde inseglet utspelar sig på medeltiden när digerdöden härjar. Vi får följa riddaren Antonius som återvänder till Sverige efter ett korståg. I samband med att riddaren grubblar på livet och döden kommer döden för att hämta honom, men för att skjuta på slutet utmanar riddaren döden i ett parti schack. Några kända skådespelare från filmen är Max Von Sydow, Nils Poppe och Bibi Andersson

 

Fanny och Alexander

En film som är starkt förknippad med julen är en annan Bergman klassiker som heter Fanny och Alexander. Fanny och Alexander utspelar sig i början på 1900-talet och får vi följa det rika syskonparet Fanny och Alexander som bearbetar deras fars död samtidigt som de introduceras för en styvfar. Filmen utkom år 1982 och några kända skådespelare från filmen är Börje Ahlstedt, Stina Ekblad, Allan Edwall, Christina Schollin och Ewa Fröling.

 

Scener ur ett äktenskap

Scener ur ett äktenskap är ett annat känt verk av Bergman vilket många tror är en film men som först gick på tv i 6 avsnitt. Serien utkom år 1973 och vi får följa det äkta paret Johan och Marianne under deras 10 år som gifta. Några kända skådespelare från filmen är Liv Ullman och Erland Josephson.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen