Tecknat & animerat


Något som många kopplar till sin barndom är tecknande och animerade filmer. Julafton är den dag på året då en större del av Sveriges befolkning sätter sig ner och tittar på tecknat i form av Kalle Anka och Disneys julspecial.

Animerat är fortfarande väldigt populärt och idag finns det ett stort utbud med olika teman. År 1995 kom den första helt datoranimerade filmen ut och filmen Toy Story blev direkt en stor hit. Det kanske inte är så svårt att sätta fingret på vad som gör att tecknat och animerat är så populärt. Humor och vänskap är två återkommande inslag och det är oftast mycket känslor. Det gör att det är lätt att komma in i filmens handling och känna med filmens karaktärer.
Två av de absolut största filmbolagen inom kategorin tecknat och animerat är Disney och Pixar. För att nämna några få filmer: Lady och Lufsen, Skönheten och odjuret, Lejonkungen och Bambi är från Disney. Från filmbolaget Pixar hittar du filmer som Hitta Nemo, Monsters, Inc. och Toy Story. Många kommer som sagt ihåg en eller flera filmer från sin barndom och än idag produceras det nya animerade filmer. På senare år har animerat och tecknat fått stor uppmärksamhet igen tack vare filmen Frost. Faktum är att Frost är så välgjord att den har vunnit två stycken Oscarsstatyetter och kan stoltsera sig med att vara den mest framgångsrika animerade filmen från Disney.
Något som är väldigt spännande och roligt att se är hur effekterna har blivit så mycket bättre under åren. Det är dock väldigt charmiga effekter på de äldre animerade filmerna som filmen Snövit och de sju dvärgarna. När det kommer till tecknat har nog alla sin egen favoritfilm. Från att använda handmålade teckningar har man nu gått över till att använda datoranimationer. Letar du efter den perfekta familjefilmen är det värt att titta igenom utbudet av tecknade och animerade filmer. Du kommer garanterat hitta en som passar alla i sällskapet.

Se alla våra DVD-filmer

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen