• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 63000 produkter

 

Tecknat & animerat

Något som många kopplar till sin barndom är tecknande och animerade filmer. Julafton är den dag på året då en större del av Sveriges befolkning sätter sig ner och tittar på tecknat i form av Kalle Anka och Disneys julspecial.

Animerat är fortfarande väldigt populärt och idag finns det ett stort utbud med olika teman. År 1995 kom den första helt datoranimerade filmen ut och filmen Toy Story blev direkt en stor hit. Det kanske inte är så svårt att sätta fingret på vad som gör att tecknat och animerat är så populärt. Humor och vänskap är två återkommande inslag och det är oftast mycket känslor. Det gör att det är lätt att komma in i filmens handling och känna med filmens karaktärer.
Två av de absolut största filmbolagen inom kategorin tecknat och animerat är Disney och Pixar. För att nämna några få filmer: Lady och Lufsen, Skönheten och odjuret, Lejonkungen och Bambi är från Disney. Från filmbolaget Pixar hittar du filmer som Hitta Nemo, Monsters, Inc. och Toy Story. Många kommer som sagt ihåg en eller flera filmer från sin barndom och än idag produceras det nya animerade filmer. På senare år har animerat och tecknat fått stor uppmärksamhet igen tack vare filmen Frost. Faktum är att Frost är så välgjord att den har vunnit två stycken Oscarsstatyetter och kan stoltsera sig med att vara den mest framgångsrika animerade filmen från Disney.


Något som är väldigt spännande och roligt att se är hur effekterna har blivit så mycket bättre under åren. Det är dock väldigt charmiga effekter på de äldre animerade filmerna som filmen Snövit och de sju dvärgarna. När det kommer till tecknat har nog alla sin egen favoritfilm. Från att använda handmålade teckningar har man nu gått över till att använda datoranimationer. Letar du efter den perfekta familjefilmen är det värt att titta igenom utbudet av tecknade och animerade filmer. Du kommer garanterat hitta en som passar alla i sällskapet.

 

Tecknat och Animerat

 

Tecknade filmer har alltid vart en del av magin i livet för barn och vuxna. Många har en favoritfilm från barndomen som man fortfarande minns och älskar. Tecknade och animerade dvd filmer finns i många olika utföranden beroende på vad man söker. De finns anpassade för mindre barn, äldre barn och vuxna oavsett om ni tycker om djur, magi eller action. Vill ni hitta en ny favoritfilm så är ni på exakt rätt ställe.

 

  • Passar alla i familjen
  • Framkallar skratt
  • Fyllda med magi
  • Väldigt roliga med mycket handling
  • Stort hantverk
  • Känslofyllda

 

Den första datoranimerade filmen kom 1995 och den hette Toy Story, den blev snabbt väldigt populär och är det fortfarande. De äldre tecknade filmerna har ett otroligt hantverk bakom sig där varje bild är målad och sen ihopsatt som en film. De animerade är också ett hantverk för sig med mer effekter och händelser. I tecknade filmer och animerade filmer finns det mycket som återspeglar livet med känslor och vänskap, det är något som gör att dessa filmer passar alla.

Att krypa ner i soffan med familjen och sätta på en tecknad film eller animerad film och njuta är svårslaget. Det blir garanterat en mysig stund tillsammans. Den populäraste animerade filmen som någonsin gjorts är Frost som vunnit 2 Oscar för en så välgjord film. Det finns även många filmer som passar dem som letar efter lite mer action, där hittar man bland annat Marvels och Batman.

De största inom tecknade och animerade filmer är Disney och Pixar, de har utvecklats enormt och släpper nya filmer varje år.

Disney började med Musse pigg i tecknad film redan år 1928 med "steamboat willie" och blev snabbt en favorit. De gjorde ett antal kortfilmer men deras första långfilm "snövit och dem sju dvärgarna" kom 1937. Det var världens första långfilm med både ljud och färg, och blev snabbt en klassiker. Sedan dess har Disney gjort många filmer som tagit många hjärtan med storm så som Lejonkungen, Aristocats, Askungen, Trassel och Frost.

Pixar grundades 1986 men kom igång ordentligt 1997 då de blev en del av Disney. Pixar fokuserade mer på animerat direkt och blev snabbt populära med " Ett småkryps liv".

Pixar har gjort många klassiker så som Monsters INC och Hitta Nemo.

Disney har också satt sitt spår i oss alla oavsett ålder genom att nästan hela Sverige samlas framför Tv:n på julafton och tittar på Benjamin Syrsa och hans vänner genom olika klipp ifrån kända Disney filmer, där man ofta är väldigt förväntansfylld av att se vilka nyheter de ska visa ifrån kommande filmer.

Det finns många mer animerade och tecknade filmer som inte är gjorda av Disney eller Pixar, man kan hitta allt möjligt som gör filmkvällen ensam, med vänner eller med familjen minnesvärd. Man kan få följa med de galna djuren i "Husdjurens hemliga liv" på deras äventyr i att hjälpa en vän som är förvunnen eller flyga genom internet och spel tillsammans med "Röjar- Ralf".

Har man riktigt små barn så finns Barbies härliga värld eller lära sig prata tillsammans med "Molly Mus". Många av dessa filmer passar alla åldrar och ofta har de mycket lärdom i sig, bland annat hur man bör behandla varandra, hur man visar kärlek och väldigt enkelt språk som är lätt att förstå och lära sig.

Vi har ett stort utbud av tecknade och animerade dvd filmer här som garanterar er en fin stund tillsammans. Att behålla känslan av en fysisk film tycker vi är viktigt, det är roligare och lättare att välja en film genom att kolla på den och hålla den i sin hand. Vi tycker det är viktigt att inte allt blir helt digitalt, och att de som gjort filmerna får den uppvaktning de förtjänar. Genom en DVD-skiva kan man lätt ta med sig filmen till mor- och farföräldrar och ha en magisk och mysig stund tillsammans med dem. Eller plocka med sig på semestern för att kunna se sin favoritfilm.

 

Se alla våra DVD-filmer

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen