• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Stranger Things

Stranger Things är en amerikansk science fiction-skräckwebtv-serie skapad av Duffer Brothers och släppt på Netflix. Tvillingarna fungerar som showrunners och är verkställande producenter tillsammans med Shawn Levy och Dan Cohen.

Serien hade premiär på Netflix den 15 juli 2016. På 1980-talet i den fiktiva staden Hawkins, Indiana, fokuserar den första säsongen på utredningen av en ung pojkes försvinnande bland övernaturliga händelser som inträffar runt staden, inklusive utseendet på en tjej med psykokinetiska förmågor. Serien spelar en ensemblebesättning som inkluderar Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Cara Buono och Dacre Montgomery.
Duffer Brothers utvecklade serien som en blandning av undersökande drama tillsammans med övernaturliga element som skildras med skräck, science fiction och barnsliga känslor. Genom att ställa in serien på 1980-talet infogade Duffer Brothers hänvisningar till popkulturen under det decenniet medan flera teman och regiaspekter inspirerades främst av verk av Steven Spielberg, John Carpenter och Stephen King, samt anime- och videospel. De tog också inspiration från konstiga experiment som ägde rum under kalla kriget och verkliga konspirationsteorier med hemliga regeringsexperiment.
Stranger Things har lockat rekordtittare och har en bred, aktiv och internationell fansbas. Serien har fått kritik för sin karaktärisering, tempo, atmosfär, skådespel, soundtrack, regi, skrivning och hyllningar till 1980-talets filmer. Serien har fått flera utmärkelser och nomineringar inklusive 39 Primetime Emmy Award-nomineringar (och sex segrar), fyra Golden Globe Award-nomineringar, en British Academy Television Award-nominering, två Directors Guild of America Award-nomineringar, tre Writers Guild of America Award-nomineringar och tre Grammy-nomineringar. Den har vunnit en Screen Actors Guild Award för enastående framträdande av en ensemble i en dramaserie, två American Film Institute-utmärkelser, ett Critics 'Choice Television Award och tre People's Choice Awards, bland andra. I september 2019 förnyades serien för en fjärde säsong. Duffer Brothers har sagt att Stranger Things sannolikt kommer att avslutas efter sin femte säsong.
Stranger Things ligger i den fiktiva landsbygdstaden Hawkins, Indiana, under början av 1980-talet. Det närliggande Hawkins National Laboratory gör uppenbarligen vetenskaplig forskning för USA: s energidepartement, men gör i hemlighet experiment till det paranormala och övernaturliga, inklusive de som involverar mänskliga testpersoner. Oavsiktligt har de skapat en portal till en alternativ dimension, "the Upside Down". Upp och ner-inflytandet börjar påverka katastrofala invånare i Hawkins.
Den första säsongen börjar i november 1983, då Will Byers blir bortförd av en varelse från Upside Down. Hans mamma Joyce och stadens polischef, Jim Hopper, letade efter Will. Samtidigt flyr en ung psykokinetisk tjej som heter Eleven från laboratoriet och hjälper Wills vänner Mike, Dustin och Lucas i sina egna ansträngningar att hitta Will.
Den andra säsongen är inställd ett år senare, med början i oktober 1984. Will har räddats, men få känner till detaljerna i händelserna. När det upptäcks att Will fortfarande påverkas av enheter uppifrån och ner lär hans vänner och familj att det finns ett större hot mot deras universum från Upside Down.
Den tredje säsongen är inställd flera månader senare, under dagarna fram till firandet av den fjärde juli 1985. Det nya Starcourt Mall har blivit centrum för Hawkins invånare, vilket sätter de flesta andra butiker ur spel. Hopper blir alltmer bekymrad över Eleven och Mikes förhållande medan han fortfarande försöker ta hand om Joyce. Utan att ha känt till staden försöker ett hemligt sovjetiskt laboratorium under Starcourt att öppna porten till Upside Down, så att enheterna från Upside Down kan besätta människor i Hawkins och skapa en ny skräck att hantera.
Bröderna hade önskat att filma serien runt Long Island-området för att matcha det ursprungliga Montauk-konceptet. Men med inspelningen som planerades att äga rum i november 2015 var det svårt att skjuta på Long Island i det kalla vädret, och produktionen började leta efter platser i och runt Atlanta, Georgia-området. Bröderna, som växte upp i North Carolina, hittade många platser som påminde dem om sina egna barndomar i det området och kände att området skulle fungera bra med berättelseskiftet till den fiktiva staden Hawkins, Indiana.
Inspelningen av den första säsongen började i november 2015 och gjordes i stor utsträckning i Atlanta, Georgia, med Duffer Brothers och Levy som hanterade regi för enskilda avsnitt. Jackson tjänade som grund för den fiktiva staden Hawkins, Indiana. Andra skjutplatser inkluderade Georgia Mental Health Institute som Hawkins National Laboratory, Bellwood Quarry, Patrick Henry High School i Stockbridge, Georgia, för mellan- och gymnasiescenerna, Emory Universitys fortbildningsavdelning, det tidigare rådhuset i Douglasville, Georgia , Georgia International Horse Park i Conyers, Georgia, skiftdomstolen i Butts County, Georgia, Old East Point Library och East Point First Baptist Church i East Point, Georgia, Fayetteville, Georgia, Stone Mountain Park, Palmetto, Georgia och Winston , Georgien. Set-arbete utfördes på Screen Gem Studios i Atlanta och serien filmades med en RÖD Dragon-kamera. (Inspelningen för den första säsongen avslutades i början av 2016.)
Efter att den tredje säsongen avslutat inspelningen ansåg producenterna idén att hålla Starcourt Mall som en permanent attraktion för fans att besöka, men bestämde sig slutligen för att inte göra det.
Den fjärde säsongen av Stranger Things förväntades bestå av åtta avsnitt, med det första avsnittet med titeln "Chapter One: The Hellfire Club". Filmningen för säsongen var planerad att börja i januari 2020 och vara i augusti. Med lanseringen av en teaser från februari 2020 för den fjärde säsongen bekräftade Duffers att produktionen hade startat. Några inspelningar för den fjärde säsongen ägde rum i Lukiškės fängelse och i närheten i Vilnius, Litauen. I mars 2020 stoppades produktionen på grund av COVID-19-pandemin.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen