• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Mimmi Pigg

Med en specialutformad Mimmi Pigg-produkt blir tillvaron gladare. Det finns undersökningar som visar att merchandise med en logo från en populär seriefigur som Mimmi Pigg utlöser endorfiner hos ägaren till föremålen. Att ett barn kan ha en älskad seriefigur närvarande i vardagen leder till ett välbefinnande som tar sig uttryck i att barnet får förbättrad nattsömn, bättre skolbetyg och goda sociala relationer.

 

Merchandise påverkar kreativiteten

 

 

 

Mimmi Pigg från morgon till kväll

Vad är det för skillnad mellan merchandise och vanliga produkter? Den praktiska nyttan av en tekopp, en handduk eller en ryggsäck är ju densamma oavsett om föremålen är specialdesignade eller ej. Men Mimmi Pigg-produkterna är inte bara nyttoföremål utan skickar ut en varm signal till såväl barnet som dess omgivning. Seriefigurer som Mimmi Pigg väcker något gott hos alla människor oavsett deras ålder. Att se dessa föremål i barnkammare ger en vuxen en känsla av nostalgi. Den underbara harmonin som dessa produkter skapar påminner föräldern om sin egen barndom, även om det naturligtvis är barnet som har mest glädje av Mimmi Pigg i sin vardag. Att se sitt barn lyckligt är förälderns högsta dröm. Om du vill släppa in Mimmi Pigg i ditt liv så följer här en förteckning av olika produkter som finns tillgängliga.

• babykläder

• smyckeskrin

• solglasögon

• solhatt

• portmonnä

• keps

• stearinljus

• jojo

• sminkväska

• jacquard

• flip flops

• beach-bag

• klocka

• paraply

• kudde

• ryggsäck

• shampoo

• regnkläder

• barnresväska

• matlåda

 

Barndomens kreativitet

Barndomen är utan tvekan en viktig period i en människas liv. Barn är fulla av energi och nyfikenhet och de är beroende av en kreativ omgivning för att inte förlora sin inneboende kraft. I de hem som saknar leksaker vänjer sig barnen vid vuxenlivets allvar väldigt tidigt, men som tur är, är barn uppfinningsrika och hittar kanske kottar eller stenar i naturen som kan ersätta leksaker. Att barn leker är faktiskt nyttigare än man tror. Steve Jobs och andra entreprenörer har betonat vikten av lustfyllda aktiviteter för barn så att deras kreativitet kan frigöras i unga år.

Precis som industrialisten Henry Ford gjorde det möjligt för amerikanerna att äga en bil, gjorde Walt Disney det möjligt för alla amerikanska barn att få en lycklig barndom. I Amerika kan man förverkliga sina drömmar och en bra början, om du vill bli vetenskapsman eller astronaut, är att roa dig med Disneyleksaker som barn.

För ett barn är ingenting omöjligt, ett barn tror att det går att förvandla sig till en prins, en prinsessa eller en sjörövare bara man vill. På samma sätt har affärsgenier och uppfinnare trott på att det omöjliga varit möjligt och på så sätt kunnat skapa uppfinningar och företag som sedan erövrat världen.

 

Mimmi Pigg i skolan och på fritiden Mimmi Piggs hår är uppsatt med en svart rosett, och många av produkterna i hennes merchandise är rosa. Denna färgskala är populär bland barn men används inte särskilt ofta av vuxna. Ett undantag är "Disney Minnie transparent bag" som är en populär shoppingpåse bland universitetsutbildade kvinnor. Mimmi Pigg och Musse Pigg är omtyckta av både pojkar och flickor men de flesta produkterna i Mimmi Piggs katalog vänder sig faktiskt till flickor. Mimmi Pigg är en gullig mus av honkön, och detta understryks av hennes merchandise. Det finns dock neutrala föremål som babykläder, te-muggar eller kepsar som kan användas av pojkar. En produkt som "Disney Minnie sportshoes with lights" har en samhällsnytta eftersom skorna ökar barnets synlighet i mörkret så att bilisterna hinner bromsa i tid.

 

Barn kan förbereda sig på vuxenlivet genom att packa sina egna saker i Mimmi Piggs barnresväska. Eftersom resväskan har hjul kan ditt barn ta hand om sitt eget bagage vid incheckning på flygplatsen. Detta gör att resan får ett lekmoment och därmed trivs barnet bättre. Barn kan lätt bli rastlösa i vänthallar så låt Mimmi Pigg-resväskan pigga upp ditt barn och skapa trygghet när barnet under resan saknar sin säng och sin hemmiljö.

Ett barn som börjar första klass måste stegvis vänja sig vid att äta utan sina föräldrar. Att äta sina smörgåsar vid skolbänken omgiven av sina kamrater är en ny erfarenhet för barnet. Vid en så kallad inskolning är det ingen nackdel att lunchen förpackas i en matlåda med Mimmi Pigg-logon.

Ett barns fritidsaktiviteter är viktiga. En jojo tränar upp barnets motorik. När barnet besöker stranden finns det såväl flip flops, solglasögon och baddräkt i Mimmi Piggs sortiment som barnet kan använda. Det finns också en solhatt och en keps som skyddar barnet mot solen.

 

Homo Ludens

Det är alltid lättare att lösa svårigheter som uppstår i vuxenlivet om man har en kreativ inställning. En förutsättning för att ditt barn ska bli lösningsorienterat är att ge barnet tillgång till intressanta leksaker. Disneyfigurer och merchandise bygger upp ditt barns identitet och gör barnet till en vinnare i skolan och i sitt framtida yrkesliv. I bästa fall kanske en sagofé från barndomen följer med en människa ända upp i vuxen ålder. Det kan vara skönt att ha en "osynlig kompis" att hålla i handen ibland. I synnerhet när du ska göra en viktigt redovisning inför styrelsen och ett gäng tävlingsinriktade kollegor väntar på att hitta svagheter i dina förslag.

Den holländske kulturvetaren Johan Huizinga intresserade sig för lekens betydelse för människans utveckling. Som lingvist behärskade han sanskrit och kinesiska och kunde jämföra de olika kulturernas förhållningssätt till fenomenet lek. I sitt verk "Homo Ludens" (1938), "den lekande människan", sammanfattade han sina teorier. I takt med den ökande levnadsstandarden under efterkrigstiden kunde den moderna människan unna sig en mindre allvarsam livsstil och lägga mer tid på lekar och sport. Svenska barnboksförfattare som Astrid Lindgren, Lennart Hellsing och Beppe Wolgers blev alla påverkade av Johan Huizinga. Om John Huizinga hade haft möjligheten skulle han säkert ha druckit kaffe ur en mugg med Mimmi Pigg-loggan.

För den moderna människan finns det inte längre någon övre åldersgräns för leken. Många av de skickliga IT-experterna i Silicon Valley roar sig med att åka skateboard på lunchrasten. Det är säkert inte någon nackdel för karriären.

 

Se alla våra merchandise

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen