• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Science fiction

Genom science fiction får vi besöka de världarna som vi annars bara drömt om. När vi ser på science fictionfilmer på DVD, får vi äntligen stå öga mot öga med livsformer från andra dimensioner och världar, komma ombord på stora rymdskepp eller färdas med ljusets hastighet. Det unika med science fictionfilmer är att inget är omöjligt i tanken.

 

Science fictionfilmer på DVD

En spännande science fictionfilm på DVD stimulerar fantasin och låter oss besöka otroliga världar i sinnet.
 

 

Besök andra världar med science fictionfilmer på DVD

Dessa typer av filmer ger oss frihet att använda vår egen fantasi med allt från superhjältar eller till exempel dystopiska framtidsvisioner. Genom att titta på en science fictionfilm tillåter man sig själv att koppla av och släppa taget om vardagen. Några av de viktigaste egenskaperna som science fictionfilmer har är att de är:
 

 

 • stimulerande
 • spännande
 • avkopplande
 • innovativa
 • tankeväckande
 • kreativa
 • känslosamma
 • vackra
 • gränslösa
 • unika
 • frågeställande
 • existentiella
 • drömlika
 • roliga
 • geniala
 • fantasifulla
 • ifrågasättande
 • skildrande
 • visuella
 • intelligenta

 

 

Fördelar med science fictionfilmer

I medier och i populärkultur förekommer science fiction ofta i många undergenrer som man kan kalla för space opera. Star Wars filmerna är ett klassiskt exempel på en sådan undergenre. Inom denna genre får man en otroligt spännande underhållning och man får följa starka och unika karaktärer. I science fictionfilmer kan man skildra olika typer av framtidsscenarier. Det kan handla om dystopiska samhällen med klimatförändringar, eller radikala samhällsstrukturer. Fördelen med science fictionfilmer är att de kan vara tankeväckande, kan ge oss nya idéer eller väcker tankar om förändringar man själv skulle kunna göra i samhället. Det vi ser idag i en science fictionfilm, kan mycket väl kunna komma att bli en verklighet i framtiden. Att se på science fictionfilmer är spännande och medryckande med alla de unika karaktärer och äventyr som man tar del av.

Ur en psykologisk synvinkel, kan vi behöva science fictionfilmer för att inspireras och våga släppa taget om vår vanliga vardag. Science fiction har också bidragit till många uppfinningar och förbättringar i vår verkliga värld genom innovativa föremål och visioner. Man kan välja många olika typer av science fictionfilmer på DVD. Det kan till exempel handla om en invasion av en främmande livsform, superhjältar med fantastiska och övernaturliga egenskaper eller framtida världar där artificiell intelligens styr vår värld. Fantasin sätter inga gränser för vad som är möjligt och det är det som gör science fiction så unikt och spännande! I science fictionfilmer skildras både dåtid och nutid olika sammanhang. De spännande Star Wars filmerna föreställer till exempel ett rymdäventyr långt tillbaka i tiden, men som ändå har ett högt utvecklat teknologiskt samhälle.

 

 

Utbud och fördelar

Det finns många fantastiska science fictionfilmer på DVD att välja mellan, allt från tidigare filmer som skapats på 80 talet, fram till vår nutid. Många bra klassiska science fictionfilmer går aldrig ur tiden och är lika populära idag som när de kom ut. Många mästerverk inom denna filmgenre spelades in med enkla medel inom dåtida teknik, men som ändå har blivit otroligt välgjorda. Den klassiska filmen Blade Runner från 80-talet, är ett bra exempel på ett mästerverk som har både filosofiska inslag, samt vackra visuella scener. Tack vare den moderna teknik som vi har idag, finns det inga gränser för vad vi kan skapa digitalt. Detta passar perfekt till denna typ av filmer där man med teknikens hjälp, har möjlighet att visualisera andra spännande världar som vi annars bara drömt om. Idag kan också filmerna spelas upp på en TV skärm med bra kvalitet och hög upplösning, låta oss svepas med i ett spännande rymdäventyr, eller förflyttas till en framtida apokalyptisk domedag. En stor fördel när man ser på en science fictionfilm, är att den får oss att känna att vi är en del av någonting mycket större därute i kosmos.
 

 

Viktiga egenskaper på djupet

Genom att se på science fictionfilmer, öppnar vi upp våra sinnen till att bli mer mottagliga för möjligheten om att det finns liv ute i universum. Vi utmanas till en syn på större perspektiv av vår tillvaro. Då science fictionfilmer på DVD ger oss så mycket fantasifull stimulans, får vi ur psykologisk synpunkt, en känsla av att allt är möjligt om vi bara vill. Våra emotionella behov får variation genom många olika skildringar inom science fictionfilmer och spännande handlingar. Genom science fictionfilmer med superhjältar eller mutanter, kan vi få en inspirerande tanke över att vi är unika som människor och kanske har mer förmågor än vi tror. Genom science fictionfilmer kan vi tänja på vår egen verklighet och för tankarna till vad gränsen mellan fantasi och verklighet går och vad som är möjligt. Det finns många aspekter som speglas och skildras i science fictionfilmer och dessa kan vara både politiska aspekter, överlevnadsstrategier och humana rättigheter. Genom de olika samhällsskildringar som visas fiktivt, får man en skildring på huruvida samhället skulle se ut om robotar gick på gatorna eller utomjordingar bosatte sig tillsammans med oss på jorden.

Många science fictionfilmer kan väcka existentiella tankar och perspektivet på livet får ett större sammanhang, att man är en del av alltet, planeterna och stjärnorna på himlen. Rymden är ofta förknippad med science fictionfilmer och man kan känna sig friare i tanken över tanken att tid och rum inte har samma normer ute i universum. Det blir lite som att våga släppa taget om den verklighet vi lever i idag, att utmana sig själv mentalt i tanken. Det är en spännande tanke att ifrågasätta sig själv hur man skulle agera eller reagera om till exempel utomjordingar migrerade till jorden. Hur skulle vår värld ta emot dem?

Att sätta sig i en mysig soffa, starta en riktigt bra science fictionfilm med en skål med snacks, ger precis den där avkopplande verklighetsflykten vi alla kan behöva ibland. Ibland förtjänar vi helt enkelt att luta oss tillbaka och låta oss svepas iväg på en resa till stjärnorna eller få landa på den där spännande planeten!

 

Den första, eller åtminstone en av de första inspelade science fiction-filmerna, är 1902:s En resa till månen, regisserad av den franska filmskaparen Georges Méliès. Det var djupt inflytelserikt på senare filmskapare, vilket medförde en annan typ av kreativitet och fantasi till filmmediet.

 

Dessutom Méliès innovativa redigering och specialeffekter tekniker imiterades i stor utsträckning och blev viktiga delar av mediet.
1927:s Metropolis, regisserad av Fritz Lang, är den första science fiction-filmen. Även om det inte mottogs väl under sin tid anses det nu vara en stor och inflytelserik film. 1954 började Godzilla, regisserad av Ishiro Honda, kaiju-undergenren av science fiction-film, som innehåller stora varelser i alla former, vanligtvis attackerar en storstad eller engagerar andra monster i strid.


1968: A Space Odyssey, regisserad av Stanley Kubrick och baserad på Arthur C. Clarkes arbete, steg över de mest b-filmerbjudandena fram till den tiden både i omfattning och kvalitet och påverkade kraftigt senare science fiction-filmer. år, Apens planet (originalet), regisserad av Franklin J. Schaffner och baserad på den franska romanen La Planète des Singes från 1963 av Pierre Boulle, släpptes till populär och kritikerros, till stor del på grund av dess livliga skildring av en post-apokalyptisk värld där intelligenta apor dominerar människor.


1977 började George Lucas Star Wars-filmserien med filmen nu identifierad som "Star Wars: Episode IV - A New Hope." Serien, som ofta kallas en rymdopera, fortsatte att bli ett världsomspännande populärt kulturfenomen och den näst mest intäktsfulla filmserien genom tiderna.
Sedan 1980-talet har science fiction-filmer tillsammans med fantasy-, skräck- och superhjältefilmer dominerat Hollywoods stora budgetproduktioner. Science fiction-filmer "cross-over" ofta med andra genrer, inklusive animering (WALL-E - 2008, Big Hero 6 - 2014), gangster (Sky Racket - 1937), Western (Serenity - 2005), komedi (Spaceballs -1987, Galaxy Quest - 1999), krig (Enemy Mine - 1985), action (Edge of Tomorrow - 2014, The Matrix - 1999), äventyr (Jupiter Ascending - 2015, Interstellar - 2014), sport (Rollerball - 1975), mysterium (Minority Rapport - 2002), thriller (Ex Machina - 2014), skräck (Alien - 1979), film noir (Blade Runner - 1982), superhjälte (Marvel Cinematic Universe - 2008-), drama (Melancholia - 2011, Predestination -2014), och romantik (Her (film) - 2013).

Se alla våra DVD-filmer

 

Se våra DVD-boxar här

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen