• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 63000 produkter

 

Barnfilm

En DVD-film är en enkel väg till en mysig kväll. Gör det till en vana att ha några barn- och familjefilmer hemma som ni kan se tillsammans.

Det bästa med DVD-filmer är såklart själva filmerna. Med filmens hjälp går det att ta sig in i fantasins världar och uppleva äventyr, spänning, vänskap och drama.

 

DVD för barn och familj

Att välja just en DVD har fördelen att det går att skaffa en film för en engångskostnad, och sen se den hur många gånger som helst. Du behöver inte teckna något abonnemang som du måste betala för varje månad, och skulle internet strula så fungerar filmen ändå. Utbudet av filmer på DVD är dessutom större än det utbud som finns på streamingtjänsterna, så på de allra flesta sätt är DVD ett alternativ att föredra.

Med en barn- eller familjefilm på DVD kan ni få:

 

  • möjlighet att uppleva en film tillsammans
  • obegränsad tillgång till filmen
  • ett alternativ som fungerar utan internet

 

 

Varför välja DVD?

Det finns olika sätt att titta på film, och streamingtjänsterna håller på att ta över marknaden helt. Varför kan då DVD fortfarande vara det bättre alternativet?
 

 

Ingen månadskostnad

Med DVD kommer ingen månadskostnad. Du eller ditt barn kan se filmen hur många gånger som helst utan att behöva betala för den mer än en gång.
 

 

Stort utbud

Vill du ha ett riktigt stort utbud av filmer är DVD det bästa alternativet. De flesta filmer som någonsin spelats in går att få tag på som DVD (även om de äldsta eller minst uppmärksammade kan kräva att du letar på andrahandsmarknaden). Hos streamingtjänsterna är utbudet betydligt mer begränsat, och ska du få ett stort utbud måste du ha flera olika tjänster parallellt, vilket inte blir särskilt billigt. Även om du har det kommer du inte upp i samma mängd filmer som finns på DVD.
 

 

Fungerar utan internet

Mycket av den teknik och det innehåll vi idag tar för givet är beroende av internet. Vissa streamingtjänster erbjuder möjlighet att ladda ner filmer så att de kan ses offline, men med DVD är det aldrig något problem. Har du barnfilmer och familjefilmer på DVD vet du att de fungerar även om du är utan nät, till exempel på en semester, vid en flytt, eller om det är tillfälliga störningar. DVD-filmer kan ses från alla enheter som har en DVD-spelare, eller som det går att koppla en portabel spelare till, vilket gör det till ett flexibelt medium.
 

 

Passar för barn

Även ganska små barn är idag bra på teknik. De kan lära sig enkla saker, och att sätta igång en DVD-film är för det mesta inga problem för en generation som redan från början vant sig vid smarta telefoner och surfplattor. Fördelen med DVD i det här sammanhanget är att det passar även om det inte finns någon vuxen i närheten. På internet finns oändligt många saker att ta del av, och på streamingtjänsterna finns väldigt många filmer. Allt passar inte ditt barn, men det är lätt för barn att råka klicka sig vidare till något som de inte borde ha behövt se. Med en DVD försvinner alla de här problemen. På DVD:n finns bara just den film som köpts, och du kan utan problem lämna ditt barn med en film om han eller hon till exempel måste gå hem och vara ensam en stund efter skolan. Självfallet ska barn också få ta del av saker på internet, men det passar bättre att göra i en vuxens sällskap.
 

 

Mer pengar till upphovspersonerna

En sak som inte så många tänker på är att ersättningen från streamingtjänsterna inte är särskilt hög, så de som gjort filmen får dåligt betalt för filmtittande i den formen. När en film säljs som DVD blir ersättningen större, och du ger alltså mer pengar till dem som gjort filmen. Det gör att du ger stöd till dem så att de har större chans att göra fler filmer – vilket du förmodligen vill om det är en film du tycker om.
 

 

Populära barnfilmer

Bland de populäraste barnfilmerna finns både klassiker och nyheter. Astrid Lindgrens berättelser är alltid populära och generation efter generation blir uppslukade av filmerna. På samma sätt fungerar det med filmerna i serien om Harry Potter – även om de passar bättre för lite äldre barn. Med spänning, mystik, relationer och den mycket speciella miljön som finns på Hogwarts och i resten av trollkarlsvärlden är det svårt att inte fastna och vilja se mer av dem. Både Astrid Lindgrens filmer och filmerna om Harry Potter passar bra för vuxna och barn att se tillsammans, det finns mycket som kan väcka tankar och vara fint att prata om efteråt.

Andra storsäljare är Disneys filmer, både klassiker, nya filmer och nyinspelningar av de äldre. Frost är en av de allra mest populära barnfilmerna, liksom uppföljaren Frost 2. Även andra tecknade filmer är populära bland barn, och är för det mesta skapade för att passa dem perfekt.

 

 

Populära familjefilmer

Som vuxen är det ju alltid möjligt att titta på film tillsammans med barn, oavsett om det är en film som är väldigt tydligt riktad till just barnen. Familjefilmer är också barnvänliga, men passar samtidigt lite bättre för de vuxna i sällskapet. Att ha ett par familjefilmer på DVD är en bra plan för vilken kväll som helst.

Bland populära familjefilmer kan många barnfilmer räknas in, det är inte alltid så lätt att skilja genrerna åt. En välgjord Disney-film kan passa bra för hela familjen, framför allt om det handlar om deras remakes med verkliga skådespelare. Även klassiker som E.T. eller filmatiseringarna av Astrid Lindgrens berättelser kan passa bra att se ihop. Barn och vuxna kommer inte uppleva filmerna på samma sätt, men det är inte heller meningen. Det viktiga är att det går att dela en mysig stund framför en film, och att alla få ut något av filmen, även om det inte är samma sak. Barn känner ofta av ifall vuxna känner det som att de slapp att göra något, därför kan det bli en bättre stund för alla om det är en film som alla kan tycka om.

 

På 1960-talet kom filmer som To Kill a Mockingbird (1962) och Oliver! (1968), regisserad av Carol Reed, skildrade barn som naturligt oskyldiga. Andra filmer från 1960-talet som involverade barn inkluderar The Sound of Music (1965) av Robert Wise och The Miracle Worker (1962).

Dessa var mycket framgångsrika musikaliska film som var i familjen familjen. Fyra av de tio bästa filmerna under årtiondet som var mest inkomstbringande var familjefilmer: The Sound of Music, 101 Dalmatiner (1961), Djungelboken (1967) och Mary Poppins. Hollywood släppte också filmer med barn i huvudrollen, även om dessa inte var kommersiellt framgångsrika och de var ändå litterära anpassningar. Dessa inkluderar ... Och nu Miguel (1966), Doctor Dolittle (1967) och The Learning Tree (1969). Andra familje- / barnfilmer från årtiondet inkluderar Pollyanna (1960), Swiss Family Robinson (1960), In Search of the Castaways (1962), The Sword in the Stone (1963), That Darn Cat! (1965), Up the Down Staircase (1967), To Sir, With Love (1967), Yours, Mine and Ours (1968) och The Parent Trap (1961).


Barnfilmer på 1970-talet från USA inkluderar animerade filmer som The Aristocats (1970), Charlotte's Web (1973), Robin Hood, The Rescuers (1977), Pete's Dragon (1977) och The Hobbit (1977). Årtiondet hade också live action-barnfilmer som Willy Wonka & Chocolate Factory (1971), Sounder (1972), Benji (1974), Tuck Everlasting (1976), The Bad News Bears (1976), Freaky Friday (1976) och A Hero Ain't Nothin 'but a Sandwich (1978), skilsmässodramat med ett barn Kramer vs. Kramer (1978) och Mupparna (1979). Det fanns också kombinationer av live action / animationsfilmer som 1971: s Bedknobs och Broomsticks. Denna filmtrender inspirerade 1980- och 1990-talets produktioner av klassiska barnfilmer från Amerika inklusive Skönheten och odjuret (1991) och Matilda (1996).


Amerikanska barn- och familjefilmer från 1980-talet är t.ex. Karl-Alfred (1980), Micke & Molle (1981), Steven Spielbergs E.T. (1982), The Great Mouse Detective (1986) och Lilla Sjöjungfrun (1989). Spielberg skildrar barn realistiskt och måste hantera problem. Detta ses i E.T. Extra Terrestrial, där barnen måste hantera frågorna om ensamstående föräldraskap och skilsmässa, samt separering från sin far. I filmen Empire of the Sun (1987) måste huvudpersonen Jim Graham hantera separationen från sina föräldrar i flera år, så att han inte ens kan komma ihåg hur hans mamma såg ut. Han såras inte av kulor, utan av krigets galenskap och grymhet och separationen från sina föräldrar. Enligt Robin Wood rekonstruerar Lucas och Spielberg i sina filmer båda "... den vuxna åskådaren som barn ..." eller "... en vuxen som vill vara barn". Andra viktiga barnfilmer från USA i slutet av 1970-talet inkluderar Närkontakt av tredje graden (1977). Live actionfilmer som Superman (1978) och Superman II är också viktiga barn- och familjefilmer. De har rankats som några av de bästa familjeunderhållningarna under den senaste generationen. 1970- och 1980-talet innehåller också flera filmer och deras uppföljare som klassiker av familjefilmer, inklusive: Star Wars (1977) och dess uppföljare The Empire Strikes Back (1980) och Return of the Jedi (1983). Andra liknande filmer och uppföljare inkluderar Robert Zemeckis film Tillbaka till framtiden (1985) och dess uppföljare Tillbaka till framtiden II (1989) och Tillbaka till framtiden III (1990).


"Sedan återuppkomsten av Disneys långfilmer med Lilla sjöjungfrun (1989)", skriver Laurie, "har animationer med hög budget blivit en del av Hollywoods kontorsmöbler, med fantastiska framgångar från Pixar Studios, DreamWorks-animationer och mer nyligen, Blue Sky Studios ". Viktiga animerade familjefilmer från 1990-talet inkluderar Disney-titlar som Skönheten & odjuret (1991), Aladdin (1992), Lejonkungen (1994), Mulan (1998), Ringaren i Notre Dame (1996) och Pixar-datorn animerade filmer Toy Story (1995), dess uppföljare Toy Story 2 (1999) och Ett småkryps liv (1998). Detta årtionde introducerade den moderna sagafilmen Edward Scissorhands (1990), som skildrar en isolerad, artificiellt skapad ung man med mänskliga känslor och barnsliga egenskaper som slutligen avvisas av samhället medan den kvinnliga huvudpersonen håller fast vid hans minne. På 1990-talet sågs också ytterligare live-action-familjefilmer som Tillbaka till framtiden III (1990), som tog tillbaka Tillbaka till framtiden -serien i detta decennium, Teenage Mutant Ninja Turtles (1990), Ensam hemma (1990) och dess uppföljare. Ensam hemma 2: Vilse i New York (1992), Hook (1991), Alan & Naomi (1992), Jurassic Park (1993), Steve Zaillian's Searching for Bobby Fischer (1993), Super Mario Bros (1993), Mrs. Doubtfire (1993), The Flintstones (1994), Babe (1995), Jumanji (1995), 101 Dalmatiner (1996), Fly Away Home (1996), Vegas Vacation (1997) och October Sky (1999). Filmer som A Little Princess (1995) var mer framgångsrika på hemmavideomarknaden än i teatrar. Direkt-till-video blev viktig för både animerade och live-action filmer, som Jafars återkomst (1994) och de med Mary Kate och Ashley Olsen i huvudrollen.


2000-talet och nutid
Familjfilmer från 2000-talet inkluderar: Dinosaurier (2000), Grinchen (2000), Ice Age-filmserien (2002 – nu), Hajar som hjajar (2004), Robotar (2005), Kalle och chokladfabriken (2005), Narnia filmerna (2005–10), Bilar(2006), Happy Feet (2006), Natt på museet (2006–14), Familjen Robinsons (2007) och Bolt (2008). Betydande Pixar-datoranimerade filmer från decenniet var: Monsters, Inc. (2001), Hitta Nemo (2003), Superhjältarna (2004), Ratatouille (2007), Wall-E (2008) och Upp (2009). Medan betydelsefulla DreamWorks-datoranimerade filmer från årtiondet var: Shrekfilmerna (2001–10), Madagaskar (2005) och dess uppföljare Madagaskar: Escape 2 Africa (2008) och Kung Fu Panda (2008).

 

ett småkryps liv är en av de populäraste barnfilmerna genom tiderna


Hittills under 2010-talet inkluderar live-action-familjefilmer Alice i underlandet (2010) och Hugo (2011), regisserade av Martin Scorsese. Animerade filmer i denna genre inkluderar: Toy Story 3 (2010), Trassel (2010), Dumma mej (2010) och Draktränaren (2010). År 2011 innehöll uppföljarna Kung Fu Panda 2 och Bilar 2, liksom Smurfarna. De kommande två åren skulle andra framgångsrika familj- och barnfilmer se, såsom Ice Age: Continental Drift (2012), Madagaskar 3: Europas mest eftersökta (2012), Röjar-Ralf (2012), Frost (2013), Dumma mej 2 (2013) och Monsters University (2013). År 2014 fanns det tre mycket framgångsrika familjefilmer: The Lego Movie, Rio 2 och Draktränaren 2. År 2015 fanns det några mycket populära filmer: Disneys live-action-anpassning av Askungen, två Pixar-filmer, Insidan ut and Den gode dinosaurien, uppföljaren Hotell Transylvanien 2 och Minioner.
2016 var första gången som två animerade filmer tog över 1 miljard dollar samma år, med Zootropolis och Hitta Doris, båda från Disney. Disney släppte också en framgångsrik live-action-remake av 1967-filmen Djungelboken och följde upp den 2017 med en annan live-action-remake, Skönheten och odjuret.
2017 släpptes familjefilmer som Babybossen, Smurfarna: den försvunna staden och Bilar 3.

Se alla våra DVD-filmer

 

A little princess är en populär familjefilm 

 

Madagaskar 3 är en av de populäraste barnfilmerna genom tiderna

 

Här hittar du våra komedifilmer

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen