• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Tecknat & Animerat

Det finns en hel del tecknade filmer på bluray som är väl värda att ha i sin samling. Många tecknade filmer skänker glädje till både stora och små. Det finns inget som piggar upp en grå vardag så mycket, som animerade filmer med klara glada färger.

 

Tecknade och animerade filmer på bluray

Tecknat på bluray när det är som bäst

Tecknade och animerade filmer är långt ifrån något som bara riktar sig till barn. Idag är sådana filmer mycket smart uppbyggda, och har ofta skämt som bara uppfattas av den äldre publiken. Det gör dessa filmer perfekta att kunna njuta av, för både stora och små. Det finns några filmer som är värda att kika lite närmare på när man ska bygga upp sitt bluraykartotek med tecknade filmer. Här kommer en lista med några klassiker man absolut inte får missa:

 

  • Skönheten och odjuret, från 1991
  • Toy story från 1995
  • Upp från 2009
  • Lejonkungen från 1994

 

 

 

Tecknade och animerade filmer

Ett bra tecknat äventyr innehåller många olika karaktärer. På listan ovanför ser man det som ett gemensamt tema. De har alla en grundläggande historia, och karaktärer som fyller ut scenerna med innehåll. Gemensamt för de flesta bra tecknade filmer är även bra musik, som följer handlingen som handen i handsken. Men det är inget måste. I filmen Upp från 2009, finns ingen musik som man direkt minns, medan i Lejon Kungen, minns de flesta uttrycket "Hakuna matata" och musiken med Elton John. Många tecknade filmer görs även i flera delar eller serier. Den framgångsrika Toy Story har gjorts tre gånger. Har man hittat ett bra grundkoncept, går det faktiskt att mjölka ur det, utan att det känns påklistrat. En bra historia tål att upprepas. Man kan grovt dela in tecknade filmer mellan Disney och Pixar, samt de "andra". Dessa två stora aktörer har länge borgat för kvalité av högsta rang. Främst är det kombinationen av kvalitén i det animerade, och hur väl manuset är skrivet. Att kunna mejsla ut så känsloladdade karaktärer gör tecknade och animerade filmer på bluray så speciellt. Det finns många filmer man bör ha i sin bluraykollektion. Här går vi igenom klassikerna man bara måste ha på bluray:

 

Skönheten och Odjuret från 1991

Historien om Belle, en flicka i en fransk by, som via olika omständigheter blir fånge hos ett odjur. Men odjuret visar sig vara en prins som förtrollats till detta utseende. Bara genom att hitta kärleken kan förtrollningen brytas. Det hela låter som ett klassiskt tema från Disney, som skapat denna vackra tecknade film. Den har några år på nacken, men på en bluray skiva får den garanterat ett nytt liv.

 

Upp från 2009

I filmen upp möter vi Carl som på ålderns höst velat uppfylla en dröm att flyga iväg med sitt hus. Den 8-åriga Russel har smugit ombord huset, som gjorts om till en slags flygskapelse. De blir tillsammans en duo som beger sig iväg på ett minst sagt underhållande äventyr. Det här är en film som får de flesta att både skratta och fälla en tår. Underhållande och känsloladdad. Stilen filmen är animerad i är imponerade, och som vanligt när Pixar är inblandade, blir man inte besviken.

 

Toy Story från 1995

Filmen som många känner till som filmen där leksakerna vaknar till liv. Vem har som barn inte funderat på om leksakerna kanske har egna liv, när man inte ser de? Det får vi svar på i denna underhållande klassiska tecknade film. Leksaken Andy, som är en cowboy, blir åsidosatt, när den nyaste leksaken Buzz, en rymdhjälte, blir den nya favoriten. Det blir upplagt för tumult och i längden, ett spännande äventyr.

 

Lejonkungen från 1994

När lejonet Simba föds som tronarvingen till Mufasa, firas det i hela djurriket. Men en läskig vändning på firandet kommer, då den svartsjuke farbrorn Scar, skrämmer Simba på flykt. Scar tar över som lejonkung och startar ett minst sagt otrevligt styre. Simba får kämpa på sin väg tillbaka till tronen. Tack och lov får han många vänner på vägen. Bland de mest minnesvärda bifigurerna är surikaten Timon och vårtsvinet Pumba, som i sig själva är väl värda besväret att se filmen. Lejonkungen blev en stor hit när den kom och drar än idag en stor publik. Idag ses den bäst på en blurayskiva.

 

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen