• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Avengers

Marvel's The Avengers (klassificerad under namnet Marvel Avengers Assemble i Storbritannien och Irland), eller helt enkelt The Avengers, är en amerikansk superhjältefilm från 2012 baserad på Marvel Comics superhjälte med samma namn. Producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures, [N 1]. Det är den sjätte filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU).

Den är skriven och regisserad av Joss Whedon och har en ensemblebesättning som inkluderar Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson och Jeremy Renner som Avengers, tillsammans med Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård, och Samuel L. Jackson. I filmen har Nick Fury och spionbyrån S.H.I.E.L.D. rekrytera Tony Stark, Steve Rogers, Bruce Banner och Thor för att bilda ett team som kan stoppa Thors bror Loki från att underkasta jorden.

Filmens utveckling började när Marvel Studios fick ett lån från Merrill Lynch i april 2005. Efter framgången med filmen Iron Man i maj 2008 meddelade Marvel att The Avengers skulle släppas i juli 2011 och skulle samla Tony Stark (Downey), Steve Rogers (Evans), Bruce Banner (Ruffalo) och Thor (Hemsworth) från Marvels tidigare filmer. Med undertecknandet av Johansson som Natasha Romanoff i mars 2009 drevs filmen tillbaka för en release 2012. Whedon togs ombord i april 2010 och skrev om det ursprungliga manuset av Zak Penn. Produktionen började i april 2011 i Albuquerque, New Mexico, innan den flyttade till Cleveland, Ohio i augusti och New York City i september. Filmen har mer än 2200 visuella effekter.

The Avengers hade premiär på Hollywoods El Capitan Theatre den 11 april 2012 och släpptes i USA den 4 maj, som den sista filmen i fas ett av MCU. Det fick beröm för Whedons regi och manus, visuella effekter, action-sekvenser, skådespel och musikaliska poäng och fick många utmärkelser och nomineringar inklusive Oscar och BAFTA-nomineringar för prestationer inom visuella effekter. Den tjänade över 1,5 miljarder dollar över hela världen, satte ett flertal kassarekorder och blev den tredje mest intjänande filmen genom tiderna samt den mest intjänande filmen 2012. Det är den första Marvel-produktionen som genererar 1 miljard dollar i biljettförsäljning. År 2017 presenterades The Avengers som en av de 100 största filmerna genom tiderna i en Empire-tidningsundersökning. Tre uppföljare har släppts: Avengers: Age of Ultron (2015), Avengers: Infinity War (2018) och Avengers: Endgame (2019).

 

Avengers: Age of Ultron är en amerikansk superhjältefilm från 2015 baserad på Marvel Comics superhjälte laget Avengers, producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures. Det är uppföljaren till The Avengers (2012) och den 11: e filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen är skriven och regisserad av Joss Whedon och har en ensemblebesättning som inkluderar Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Cobie Smulders, Anthony Mackie, Hayley Atwell, Idris Elba, Stellan Skarsgård, James Spader och Samuel L. Jackson. I filmen kämpar Avengers Ultron, en artificiell intelligens besatt av att orsaka mänsklig utrotning.

Uppföljaren tillkännagavs i maj 2012 efter den framgångsrika utgåvan av The Avengers, med Whedon som kommer att återvända som författare och regissör i augusti. Whedon uppdaterade Ultrons ursprung för filmen för att involvera MCU: s Avengers-team och introducerade karaktärerna Quicksilver och Scarlet Witch till vilken Marvel delade rättigheterna med 20th Century Fox. Gjutning började i juni 2013 med undertecknandet av Downey. Andra filminspelningen började i februari 2014 i Sydafrika med huvudfotografering som ägde rum mellan mars och augusti, främst i Shepperton Studios i Surrey, England. Ytterligare bilder filmades i Italien, Sydkorea, Bangladesh, New York City och runt England. Med en beräknad nettoproduktionsbudget på 365 miljoner dollar är det den näst dyraste filmen som någonsin gjorts.

Avengers: Age of Ultron hade premiär i Los Angeles den 13 april 2015 och släpptes i USA den 1 maj 2015 som en del av fas två i MCU. Filmen fick generellt positiva recensioner från kritiker och tjänade över 1,4 miljarder dollar över hela världen och blev den fjärde mest intjänande filmen 2015 samt den femte mest intäktsgenomgående filmen genom tiderna. Två uppföljare, Avengers: Infinity War och Avengers: Endgame, släpptes i april 2018 respektive april 2019.

 

Avengers: Infinity War är en amerikansk superhjältefilm från 2018 baserad på Marvel Comics superhjälte laget Avengers, producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures. Det är uppföljaren till The Avengers (2012) och Avengers: Age of Ultron (2015), och den 19: e filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen var regisserad av Anthony och Joe Russo, skriven av Christopher Markus och Stephen McFeely, och har en ensemblebesättning med Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Danai Gurira, Letitia Wright, Dave Bautista, Zoe Saldana, Josh Brolin och Chris Pratt. I filmen försöker Avengers och Guardians of the Galaxy att hindra Thanos från att samla de sex allsmäktiga Infinity Stones som en del av hans strävan att döda hälften av allt liv i universum.

Filmen tillkännagavs i oktober 2014 som Avengers: Infinity War - Del 1. Russo-bröderna kom ombord för att regissera i april 2015, och en månad senare hade Markus och McFeely skrivit på att skriva manuset till filmen, som hämtar inspiration från Jim Starlins serietidning The Infinity Gauntlet från 1991 och Jonathan Hickmans serietidning Infinity 2013. År 2016 förkortade Marvel titeln till Avengers: Infinity War. Inspelningen började i januari 2017 i Pinewood Atlanta Studios i Fayette County, Georgia, med en stor rollbesättning bestående mestadels av skådespelare som repriserade sina roller från tidigare MCU-filmer, inklusive Brolin som Thanos. Produktionen varade fram till juli 2017 och sköt rygg mot rygg med en direkt uppföljare, Avengers: Endgame. Ytterligare filminspelningar ägde rum i Skottland, Downtown Atlanta-området och New York City. Med en beräknad budget på 316–400 miljoner dollar är det en av de dyraste filmerna som någonsin gjorts.

Avengers: Infinity War höll sin världspremiär den 23 april 2018 i Los Angeles och släpptes i USA den 27 april som en del av fas tre av MCU. Filmen fick beröm för Brolins prestanda, visuella effekter, action-sekvenser och emotionell vikt, men filmen kritiserades för att förlita sig på tidigare MCU-filmer för sin historia. Det var den fjärde filmen och den första superhjältefilmen som tjänade över 2 miljarder dollar över hela världen och slog ett flertal kassarekord. Den blev den mest intjänande filmen 2018 och den fjärde bäst intjänande filmen genom tiderna både över hela världen och i USA och Kanada. Filmens visuella effekter nominerades vid 91: a Oscar-utmärkelsen, 24: a Critics 'Choice Awards och 72: a British Academy Film Awards. Uppföljaren, Avengers: Endgame, släpptes i april 2019.

 

Avengers: Endgame är en amerikansk superhjältefilm från 2019 baserad på Marvel Comics superhjälte laget Avengers, producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures. Det är den direkta uppföljaren till Avengers: Infinity War (2018) och den 22: e filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen var regisserad av Anthony och Joe Russo och skriven av Christopher Markus och Stephen McFeely, och har en ensemble som inkluderar Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Benedict Wong, Jon Favreau, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow och Josh Brolin. I filmen försöker de överlevande medlemmarna av Avengers och deras allierade att vända skadorna orsakade av Thanos i Infinity War.

Filmen tillkännagavs i oktober 2014 som Avengers: Infinity War - Del 2, men Marvel tog senare bort denna titel. Bröderna Russo gick med som regissörer i april 2015, med Markus och McFeely som skrev på manuset en månad senare. Filmen fungerar som en avslutning på historien om MCU fram till den tiden och avslutar berättelserna för flera huvudpersoner. Inspelningen påbörjades i augusti 2017 i Pinewood Atlanta Studios i Fayette County, Georgia, och filmade rygg mot rygg med Infinity War och slutade i januari 2018. Ytterligare filminspelningar ägde rum i Metro- och Downtown Atlanta-områdena, New York, Skottland och England. . Berättelsen omprövar flera ögonblick från tidigare filmer, med skådespelare och inställningar från hela franchisen, liksom musik från tidigare filmer. Den officiella titeln avslöjades i december 2018. Med en beräknad budget på 356 miljoner dollar är det en av de dyraste filmerna som någonsin gjorts.

Avengers: Endgame var mycket efterlängtad, och Disney stödde filmen med Marvels största marknadsföringskampanj. Den hade premiär i Los Angeles den 22 april 2019 och släpptes på bio i USA den 26 april som en del av fas tre i MCU. Filmen fick beröm för sin regi, skådespel, musikaliska poäng, handlingssekvenser, visuella effekter och känslomässiga tyngd, med kritiker som lovordar sin kulminering av 22-filmberättelsen. Filmen drog in nästan 2,8 miljarder dollar över hela världen, vilket överträffade hela Infinity War's bioperiod på bara elva dagar och slog ett flertal kassarekord, inklusive att bli den mest intäktsfulla filmen genom tiderna. Filmen fick många utmärkelser och nomineringar, inklusive en nominering för bästa visuella effekter vid 92: e Oscar, tre nomineringar vid 25: e Critics 'Choice Awards (vinnande två) och en nominering för Special Visual Effects vid 73: e British Academy Film Awards.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen