• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Musikaler

Musikaler på DVD är bra att ha hemma om man vill se dem om och om igen.

Det går att köpa DVD med inspelade musikaler både i fysisk och digital handel. Oftast är priset bättre i den digitala handeln.

En stor fördel är att veta att innehållet på skivan finns kvar.

Musikaler på DVD

Det kan varken raderas eller spelas över. Det är en mycket bra egenskap den köpta skivan har.

Det finns alltid en anledning till att se en DVD med något bra på. För oss som älskar musik ligger ofta musikaler nära hjärtat. Där får vi allt i ett. En handling med musik och sång i mängder plus agerande av duktiga skådisar. Det kan knappast bli bättre. Hela kitet i ett fodral, hur bra är inte det?

De viktigaste egenskaperna hos en DVD med musikaler

 

 • Hållbarheten
 • Musiken
 • Underhållningen
 • Känslorna
 • Artisterna
 • Skådespelarna
 • Skådespelerskorna
 • Teaterformen
 • Komplexiteten
 • Sången
 • Dansen
 • Replikerna
 • Dramat
 • Skiftningarna
 • Iscensättningarna
 • Karaktärerna
 • Kombinationerna
 • Mixen
 • Variationerna

 

Det är så mycket nytta med att se musikaler på DVD så listan kan göras hur lång som helst. Nummer ett är att det är fantastiskt att se och höra en story både med repliker, sång plus musik och ofta med dans. Det väcker känslor hela vägen och att hålla tillbaka glädjen kan vara svårt. Glädje är bra att ha i livet. Är det musikaler på DVD som ger oss glädje så är det ett väldigt enkelt sätt att få le lite i vardagen. Ibland är det komiska musikaler vi väljer och då kommer skratten också. Alla har väl hört sägas att skratt förlänger livet.

Musikaler kan också väcka sorg i oss och det kan vara så sorgligt att se aktörerna som samtidigt sjunger en sentimental sång att det framkallar tårar. Även det är nyttigt mellan varven. Lite utrensning sitter aldrig i vägen.

Ilska kan också väckas i oss när vi ser orättvisor vi reagerar på eller när någon beter sig väldigt illa mot andra i repliker och agerande. Så känner vi för att få ur oss lite frustrationer så är det nytta med att välja DVD med musikaler som innehåller något som kan hjälpa oss med det.

Empatin i oss kommer ofta fram när vi ser på en DVD med musikaler. Hur många gånger har vi inte lidit med någon stackare som får kämpa med allt i motgångar. Dessbättre brukar den rollfiguren segra på slutet och hamnar än mer på plussidan hos oss tittare när denne får revansch.

Det är bra att ha en hylla eller flera med DVD. När lusten att få ur sig det ena eller det andra faller på så kan vi lätt plocka fram de musikalerna vi kanske redan vet innehåller det vi behöver just då.

Det är precis som med olika sorters musik. Ibland vet vi precis vad vi vill lyssna på för att vi behöver det just då.

Film, teater, dans och musik har i alla tider framkallat känslor hos oss och det är syftet med det hela. Att vi som tittare/åskådare ska reagera.

Att se något som inte ger någon känsla har ingen nytta för oss alls. Möjligen ger det en frustration som vi inte kan bli av med hur länge vi än tittar. Då är det bra att veta att musikalerna är många att välja på med underhållning som passar oss bättre och ger utlopp för känslorna vi har inom oss.

Några av oss kanske någon gång sett musikaler live på en scen och det är ju en alldeles speciell känsla såklart. Att åka runt på jordklotet för att se någon som är känd världen över kan kosta en bra slant med allt det medför runtomkring. Tänk att det ändå är så enkelt att kunna se just den där väl kända musikalen med alla skiftningar, kombinationer och bra skådisar som berättar historien i både tal och sång. Att kunna se den hemma i soffan är en riktig lyx.

Det är framförallt betydligt billigare att köpa den på DVD plus att den finns tillgänglig när det passar oss.

Likväl som att längta till den stora scenen ute i världen för att se de världsberömda musikalerna går det att längta hem till soffan för att se någon av dem. Det är nyttigt att ha något att se fram emot även om det ibland kan tyckas litet att se fram emot en DVD vid hemkomsten. Men det är just det lilla i vardagen som är nyttigt att se fram emot. Även på gråtrista helger som mest tillbringas inomhus är det extra bra att ha något att se fram emot.

Variationerna på musikaler är ju breda och då är det bra att man kan läsa om handlingen och vilka skådisar/sångare som är med innan man köper en på DVD. Idag vill många av oss spara tid och handlar därför mycket på internet. Då kan vi i lugn och ro läsa om musikalernas handling med mera och oftast betala en mindre summa än i den fysiska handeln. Dessutom kanske vi får tips på något att se som vi inte visste fanns men som fått bra recensioner.

Många väljer i dag medvetet att inte gå på bio eller teatrar för att se musikaler utan vill njuta av dem hemma i stället. Då kan hela familjen, om det finns en sådan, samlas framför tv:n. Man slipper på så vis att fara iväg för att roas och allt blir mycket enklare.

Musikalerna är komplexa på så vis att de innehåller så många delar mer än enbart repliker efter ett manus och ett agerande av skådisarna. Iscensättningen kan vara helt annorlunda mot en film och kombinationerna kan vara många. Det gör att vi får en total upplevelse av en mix utöver det vanliga.

Hållbarheten på DVD-skivan är väldigt lång om vi sköter om den väl. Det är bra att låta den ligga i det fodralet som följde när vi köpte filmen/musikalen. Där skyddas den mot direkt solljus och slipper bli dammig och repig. Ibland kan det vara nyttigt att torka av DVD-skivan lite. Enklast med lite vatten och exempelvis Yes diskmedel. Då blir hållbarheten än bättre och vi kan se musikalerna ännu fler gånger och garanterat se någon ny skiftning i den varje gång.

Så fortsätt att se fram emot alla musikaler du vill köpa till ett bra pris. Njut av sång, musik, härligt skådespel med en bra historia som grund. Upplev dem gång på gång närhelst andan faller på och var du vill där det finns möjlighet.

 

Se alla våra DVD-filmer

 

här hittar du alla våra rysare på DVD

Produkten har blivit tillagd i varukorgen