Komedi

En komedifilm är en filmkategori där tyngdpunkten ligger på humor. Dessa filmer är utformade för att få publiken att skratta genom nöjen och fungerar oftast genom att överdriva egenskaper för humoristisk effekt. Filmer i denna stil har traditionellt ett lyckligt slut (svart komedi är ett undantag).
 

En av de äldsta genrerna i film - och härledd från den klassiska komedin i teatern - några av de tidigaste tysta filmerna var komedier, eftersom slapstick-komedi ofta förlitar sig på visuella skildringar utan att kräva ljud. När ljudfilmer blev vanligare under 1920-talet tog komedifilmerna en ny sväng, eftersom skratt kan bero på burleska situationer men också dialog.
Komedi, jämfört med andra filmgenrer, sätter mycket mer fokus på enskilda stjärnor, med många tidigare stand-up-serier som övergår till filmindustrin på grund av deras popularitet. Medan många seriefilmer är lättsamma berättelser utan någon annan avsikt än att roa, innehåller andra politisk eller social kommentar (som The King of Comedy och Wag the Dog).

 

värsting till syster är en av de populäraste komedierna genom tiderna


Screenwriters Taxonomy hävdar att filmgenrer i grunden är baserade på filmens atmosfär, karaktär och berättelse, och därför är etiketterna "drama" och "komedi" för breda för att kunna betraktas som en genre. Istället hävdar taxonomy att komedifilmer är en ”typ” av film; med minst ett dussin olika undertyper av komedi.

 

Se alla våra DVD-filmer

 

klicka här för att komma till våra musikaler

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen