• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 63000 produkter

 

Thriller

Genren thriller kan möjligen vara den filmgenre som inkorporerar flest av alla de andra filmgenrerna. Inom thrillerfilmen hittar vi drag mot skräck, action, spänning, kriminalare, övernaturliga fenomen, mysterier och science fiction. Att uppleva thrillerfilm på en kvalitativ bluray är sannerligen en fröjd för ögat för vilken cineast som helst!

Thrillerfilm på bluray

Det som verkligen karaktäriserar thrillerfilmen är att den på ett intrikat och ofta spänningsfyllt sätt implementerar andra genres intriger, miljöer eller scenarier.

Thrillerfilmer på bluray kräver förstås en blurayspelare för att fungera. Idag är det samma prisnivåer för en blurayspelare som för vanliga DVD-spelare. Lägg där till att du kan titta på DVD-skivor i en blurayspelare men inte vice versa. Den största fördelen med blurayfilmer är förstås att du får en mycket bättre upplösning utan att bilden uppfattas som brusig. Formatet bluray lämpar sig utmärkt när du vill kunna visa film på en stor skärm och få en biokänsla hemma!


 

 

En genre för sig?

Thrillern är en genre för sig men lånar friskt från andra genrer. Vill man spola tillbaka filmrullen och spåra alla thrillers genom tiderna kommer man onekligen fram till Alfred Hitchcock och klassiker som "Shadow of a Doubt" från 1943 som Hitchcock ofta framhöll som sin bästa film genom tiderna. En av de mest kända filmerna från Hitchcock är förstås "Psycho" från 1960. För att reda ordning i thrillerfilmerna behövs en form av kategorisering utifrån vilken subgenre thrillern kan sägas uppkomma ur.
 

 

Conspiracy thrillers

Historisk dramathrillerfilm från 1991 i regi av Oliver Stone och den är numera en ansedd thrillerklassiker. Filmen JFK handlar om åklagaren Jim Garrisons (spelad av Kevin Costner) oavbrutna försök i att finna och reda ut sanningen bakom mordet på presidenten John F. Kennedy. Det är en tillsynes helt omöjlig uppgift att klara av! Härvan av inblandade personer går högst upp på den sociala stratan och inom den politiska hierarkin. Alla misstänkta grillas hårt av åklagaren Jim Garrison och spänningen biter sig fast och släpper inte greppet i denna konspiratoriska thriller om hur mordet på John F. Kennedy faktiskt kan ha gått till.

En annan konspiratorisk och nervkittlande thriller från 1990-talet är The Firm med Tom Cruise i huvudrollen. Sydney Pollack står för regi och filmen är baserad på en roman skriven av John Grisham. Filmen fick precis samma namn som boken The Firm. Filmen släpptes 1993 och blev en biografsuccé av sällan skådat slag! Filmens budget låg på rätt blygsamma 42 miljoner men drog in 270,2 miljoner dollar!

 

 

Supernatural Thrillers

Da vinci-koden, baserad på Dan Browns böcker, måste vara med när det kommer till thrillers innehållande konspirationer, mysterier och hierarkiska strukturer. Filmen släpptes 2006 och blev en kassasuccé direkt! Tom Hanks spelar huvudrollen som religionsprofessorn Robert Langdon. Både filmen och boken ansågs kontroversiella - inte minst av den katolska kyrkan. Både filmen och boken har varit bannlyst av olika länder som Filippinerna, Libanon och delar av Indien.

En annan rysligt bra thriller är The Sixth Sense från 1999 med Bruce Willis i huvudrollen. En barnpsykolog vars patient kan tala med och se de döda. För regi stod M. Night Shyamalan och filmen har ett genomgående crescendo som avslutas magnifikt! Har man inte sett denna kan den rekommenderas!

 

 

Criminal thrillers

The Zodiac är en amerikansk kriminalthriller baserad på en sann historia. Regissören David Finscher lyckas verkligen fånga in känslan av det sena 1960-talet och tidiga 1970-talets San Francisco. Jake Gyllenhaal spelar huvudrollen med bravur i denna thriller om en av USA:s olösta massmordsutredningar.

En annan noir-inspirerad kriminalthriller av högsta klass är Seven, också den regisserad av David Finscher. I rollistan finner vi Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey och Gwyneth Paltrow. Ja, den här thrillerfilmen är precis lika suverän som skådespelarna som medverkar i den! De två detektiverna Brad Pitt och Morgan Freeman är på jakt efter en seriemördare som mördar utefter de sju dödssynderna. Alla scener och stämningen i filmen har alla poänger man kan tänka sig när det kommer till thrillers. Inte minst slutscenen!


En aningen annorlunda thriller är L.A. Confidential från 1997. Filmen utspelar sig i L.A. under 1950-talet och en korruptionsskandal inom LAPD officerskår. Det här är en film som faktiskt utstår tidens tand och det innebär väl i sig att den är en klassiker, eller? 

 

Sci fi-thrillers

Regisserad av Ridley Scott och numera går det inte att nämna genren sci fi-thrillers utan Alien-filmerna. De är lika synonyma med genren som Sagan om Ringen är för fantasygenren. Filmens scener ger verkligen en känsla av hur en thriller skall byggas upp och håller publiken lika fängslad som astronauterna i rymdskeppet! En dödlig alien till best som endast sprider ond bråd död omkring sig!

De tolv apornas arme från 1996 med både Bruce Willis och Brad Pitt i huvudrollerna och regisserad av Terry Gilliam. En sci fi-thriller där tidsresor är möjliga! Ett dödligt virus släpps lös 1996 och förgör stora delar av hela mänskligheten på jorden. År 2035 bor alla överlevare av viruset under jorden och en grupp forskare bestämmer sig för att skicka tillbaka en fånge, spelad av Bruce Willis, till 1996 för att stoppa spridningen av viruset. Terrorgruppen som misstänks ligga bakom hela virusepidemin kallar sig för De tolv apornas armé. Dessvärre lyckas forskarna inte skicka tillbaka fången Bruce Willis till rätt tid. Väl på plats blir han tillfångatagen och placerad på mentalsjukhus. Där inne möter han en annan patient, spelad av Brad Pitt. Resten är en briljant sci fi-thrillerhistoria där skeenden, tid och paradoxer avlöper varandra i ett spännande och rafflande tempo.


Sci fi-thrillern Arrival från 2016 är det säkerligen flera som har missat! Det är en lågmäld, suggestiv och molande thriller som ger sci fi-genren ett nytt perspektiv gällande rymdbesök på jorden. Utomjordingarna är här men är de vänligt eller fientligt inställda? Vad har dessa för planer och vad försöker de säga oss människor? Lingvisten Amy Adams försöker febrilt att avkoda och kommunicera med dessa rymdvarelser, samtidigt som hon bär på en stor sorg efter att hennes dotter har dött. Filmen innehåller både spänning, drama och oväntade vändningar. Vad ska egentligen hända med mänsklighetens öde, eller är det möjligen så att människan själv är och förblir vår största fiende? Dessa frågor väcker filmen till liv.

 

 

Varför Bluray?

Thrillerfilmer på bluray kräver förstås en blurayspelare för att fungera. Idag är det samma prisnivåer för en blurayspelare som för vanliga DVD-spelare.
 

 

  • Samma pris idag för en Blurayspelare som för en vanlig DVD-spelare.

 

 

  • Du kan titta på båda formaten Blurayskivor och DVD-skivor i en Blurayspelare.

 

 

  • På Bluray får du en mycket bättre pixelupplösning även på riktigt stora skärmar/dukar kommer bilden inte att uppfattas som brusig.

 

 

  • Prisskillnaden mellan DVD-skivor och Blurayskivor har minskat. Du får mer får mer bildkvalité för pengarna om du köper dina filmer på Blurayskivor.


Formatet bluray lämpar sig utmärkt när du vill kunna visa film på en stor skärm och få en biokänsla hemma!

 

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

Våra Westernfilmer på bluray finns här

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen