• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Barnfilmer

Här finns de bästa familjefilmerna för familjemyset eller barnfilmerna för barnen när de vill se sina favoritfilmer på bluray.

Hos oss hittar du filmer för hela familjen, och inom flera olika genrer. Du kan upptäcka Disneys magiska värld, följa smurfarnas äventyr, hälsa på hos Emil i Lönneberga eller Pippi Långstrump, titta på de fantasifyllda äventyren i Narnia, lösa mysterier med Scooby-Doo och mycket mer.

Familje- och barnfilmer på bluray

Filmerna är många och varierande. Det är troligt att just ditt/dina barns favoriter finns bland filmerna hos oss. Vi har allt från Greta Gris och Shrek till Steven Spielbergs E.T, filmvalen är många allt för att du som individ lättare ska finna det du tycker om att titta på.

Hos oss hittar du familje- och barnfilmer på bluray som till exempel:

 

 • Shrekfilmerna
 • Lejonkungen
 • Mästerkatten
 • Dolittle
 • Wall-E
 • Ice Age filmerna
 • Madagaskar
 • Dumma Mej filmerna
 • Askungen
 • Babe filmerna (den modiga lilla grisen)
 • Happy Feet
 • Grinchen
 • Annie
 • Flertalet Disneyklassiker
 • Peter och draken Elliott
 • Husdjurens hemliga liv
 • The Nightmare before Christmas
 • Många av Astrid Lindgrens filmer
 • Legofilmer
 • Djungelboken

 

Med bonusmaterial tillgängligt på blurayfilmerna samt den utmärkta bildupplösningen blir filmupplevelsen ännu bättre för hela familjen, och med en blurayfilm tillgänglig kan ni se filmen när ni vill. Barn- och familjefilmer har mindre eller inga alls inslag av våld, vilket gör dessa filmer lätta att se. Lyckliga slut på filmerna är dominerande, och humor är ett vanligt inslag som hela familjen uppskattar. Spännande sagoberättelser är grunden där mytiska figurer och Science fiction blandas med dramafilmer. För den som tycker om animerade filmer eller tecknade filmer finns det ett stort urval inom denna genre både från Disney Pixar, Lego och andra populära filmproducenter.

Många av filmerna har sitt ursprung i gamla sagor, böcker eller myter vilket medför ett stort intresseväckande engagemang från hela familjen.

I Steven Spielbergs filmer framställs barn på ett realistiskt sätt, vilket också är vanligt i Astrid Lindgrens filmer och även där sagoinslag eller fiction förekommer. Följ med Emil i Lönneberga på marknad, Blixten McQueen på racerbilstävlingar eller Elsa och Anna på deras fortsatta äventyr. Berättelserna är många, varierande, relationsdrama, upplyftande, spännande och ofta humoristiska. Här finns både klassiker och nyare filmer, både för de lite yngre barnen men också för de äldre.

Följ strider mellan onda och goda krafter, prinsar och prinsessor som förälskar sig, djur som gör de mest knasiga saker, drakar som blir vänner med människor, spökhistorier, troll. Följ med på Gullivers spännande resor eller barn som blir hjältar i sina egna äventyr i världen.

Barnfilm är ett samlingsnamn för att klassificera filmer som är främst riktade till barn och ungdomar. Västerländska animerade filmer, däribland från Disney, är klassade som barnfilmer. I Sverige finns ett exempel på en tidig framgångsrik barnfilm i Barnen från Frostmofjället, som kom 1945. Oftast har inte barnfilmer åldersgräns men i Sverige har man successivt satt tre olika åldersgränser under årens lopp. Den första åldersgränsen sattes 1911 till 15 år, och 1959 kom ytterligare en åldersgräns på 11 år. Nästa åldersgräns kom 1978 och då på 7 år. Åldersgränserna är satta som en riktlinje för att de filmer som inte är lämpade för mindre barn visas för dessa. Syftet med åldersgränserna är att skydda barn från sådant som inte är lämpligt för barnen att se.

Att en film är barntillåten innebär inte per automatik att den är lämplig för barn att se. Det är statens medieråd som bedömer vilka filmer och serier som bör ha åldersgränser och inte. När en bedömning görs så utgår man ifrån om en film eller serie kan medföra stark rädsla, skräck, panik, oro eller förvirring för barnet. Man tar också in vilka kvalitativa egenskaper som finns i filmen eller serien. Där ser man specifikt på graden av realism, möjlighet till identifikation samt på vilket sätt eller i vilket sammanhang som olika inslag skildras i filmen eller serien man granskar. Sedan inför man bedömningen med utförliga motiveringar för de åldersgränser man anser, hos medierådet, att det finns goda skäl för. En film med en åldersgräns är inte samma sak som att filmen har en specifik målgrupp, och att den är barntillåten innebär bara att den inte bedöms vara direkt skadlig för barn att se. Lämplighet bedöms inte i syfte att vara specifikt riktat till en speciell målgrupp, som exempelvis barn eller ungdomar.

Alla filmer bedöms utifrån en genomsnittspublik, och inte endast efter den fysiska åldern. Alla barn är individer, och uppfattar olika saker på olika sätt. Här spelar intellektuell och emotionell mognad, uppväxtförhållanden och medievana stor roll på individnivå för hur barnet upplever olika filmer. Trygga barn kan reagera annorlunda på en film än vad ett känsligt och otryggt barn exempelvis gör. Sättet man bedömer en films skadlighet på görs alltid med tanke på en tänkt genomsnittspublik.

Viktigt att komma ihåg om dessa bedömningar om åldersgränser är att vad som bedöms vara skadligt för välbefinnandet för olika åldersgrupper baseras på psykologisk, pedagogisk samt medievetenskaplig forskning och i detta inkluderas kunskap samt erfarenhet av barn.

Med detta i åtanke kan vi lugnt konstatera att barn och familjefilmerna som genre är mindre skadliga för barn på olika sätt.

Vi har många av alla de familjefilmer på bluray som listas bland de bästa på olika sajter och av recensenterna. Bland dessa familjefilmer kan nämnas Hugo Cabret av Scorsese, Till Vildingarnas land, Insidan ut, Förr eller senare exploderar jag, Harry Potter, Toy Story, Ronja Rövardotter och Upp. Samtliga av de senast nämnda filmerna finns uppsatta på många svenska "filmer du måste se listor". Här finns både nya och gamla favoriter, som alla ger nöje och skratt samt en känsla av spänning och trygghet på olika sätt. Många av dem kan vara din familjs nya favorit, men vi är säkra på att du även kan återfinna någon gammal favorit här som du själv minns sedan långt tillbaka och inte sett på länge.

Med bluraykvalitet på dina filmer får du den bästa filmupplevelsen med den bästa bildupplösningen. Du får även bonusmaterial och chansen att kunna se filmerna när du vill utan att vara beroende av att filmen finns på någon streamingtjänst.

 

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

A little princess är en populär familjefilm 

 

Madagaskar 3 är en av de populäraste barnfilmerna genom tiderna

 

klicka här för att komma till filmen ett småkryps liv

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen