• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Musse Pigg

Musse Pigg som han heter på svenska, också kallad Mickey Mouse på engelska, är en tecknad figur och seriefigur som skapades av Walt Disney år 1928. Han är en ödmjuk och rolig mus som är känd världen över. Hur namnet Mickey Mouse kom till finns det många teorier om.

Musse Pigg merchandise

En är bland annat att det tros vara Walt Disneys frus idé, som föreslog att han skulle heta "Mickey". Och därav namnet Mickey Mouse.

Musse pigg finns idag i filmer, i serietidningar, som tecknad seriefigur i leksaker, på kläder, accessoarer, som spelkaraktär och mycket mer. Musse pigg är alltså en av de största merchandise i hela världen. Även om Musse pigg framför allt är skapad för barn så är han även mycket populär bland vuxna. Men för barn har han blivit en stor karaktär och figur, och det säljs miljontals produkter av honom.

Den första tecknade filmen av Musse Pigg producerades år 1928 och heter Musse Piggs luftfärd och var då svartvit. Samma år gjordes även Musse Pigg som ångbåtskalle och det var även den filmen som släpptes för allmänheten. Efter den fortsatte det att produceras filmer, på senare tid även med färg, och leksaker som eskalerade snabbt världen över. Musse Pigg är en rolig, omtänksam och klok mus som är uppskattad av alla. Hans närmaste vänner är Långben, Kalle Anka, hunden Pluto, ekorrarna Piff och Puff, Teddi och Freddi, som är hans brorssöner samt hans flickvän Mimmi Pigg. Men förutom sina vänner har han även fiender, en av dem är t.ex. Svartepetter.

Människor från hela världen känner till Musse Pigg och hans vänner. Och det har gjorts en hel uppsjö av filmer och kortfilmer av Musse Pigg som underhåller hela världen.

 

 • Musse Pigg är en världsberömd seriefigur som har vunnit allas hjärtan, stora som små.
 • Han har gjort en hel uppsjö med tecknade långfilmer, serier och kortfilmer.
 • Musse Pigg finns som leksaker.
 • Musse Pigg finns även på accessoarer.
 • Musse Pigg finns på klädesplagg.
 • Musse Pigg finns på spel och pussel.
 • Barn över hela världen älskar Musse Pigg.
 • Musse Piggs merchandise har gjort succé världen över.
 • Musse Pigg har en flickvän som heter Mimmi Pigg.
 • Musse Pigg har en del vänner.
 • Musse Pigg sänds även på Julafton som en tradition.
 • Det finns kostymer om man själv vill klä ut sig till Musse Pigg.
 • Han ses även i olika nöjesparker samt på shower.
 • Han ses även på klistermärken, stickers och i serietidningar.

 

Han kan bäras som klädesplagg, han kan ses på film, han kan läsas om i serietidningar, han är en karaktär i olika spel och pussel och han finns i alla former av leksaker, såsom t.ex. gosedjur. Han är en ödmjuk, snäll och rolig mus. Han medverkar även på vår största högtid - Julafton. Han är älskad av många och delger många skratt, för både barn och vuxna. Eftersom han inte är en seriefigur men även en karaktär på klädesplagg, använder sig många barn av hans kläder och accessoarer. Som klädesplagg kan man t.ex. se honom på hoodies, t-shirts, klänningar samt strumpor.

Han finns även på skor och ryggsäckar, på diadem, smycken, mössor och mycket mer.

Disneyland är ett nöjesfält som ligger i Kalifornien, USA, där kan man träffa Musse Pigg och hans vänner för en magisk och rolig upplevelse som man aldrig kommer glömma. Disneyland ägs och drivs av Walt Disney Company och invigdes 17 juli, år 1955. Parken har haft över 500 miljoner besökare sen den öppnades och startades i och med Disneys karaktärer däribland Musse Pigg. I parken har Musse sitt hem i "Mickeys Toontown", som han även delar med Kalle Anka och Långben.

Walt Disney släppte mellan år 1928 och år 1953, 120 stycken kortfilmer med Musse Pigg. Förutom sina egna filmer har Musse även medverkat i Plutos och Långbens filmer.

På Julafton spelas alltid "Musse Pigg på camping" i svensk tv som en tradition för julen och ses av miljontals människor varje år. Där får man se Musse, Långben och Kalle Anka ute på Campingsemester och vilka tokigheter de ställer till med men med ett gott skratt. Och även filmen "Plutos Julgran", där även ekorrarna Piff och Puff är med. Det handlar om när Musse och Pluto ska klä granen men Pluto är inte så nöjd att de har oinbjudna gäster som bosatt sig i deras julgran.

Han finns även i serietidningar, Musse Pigg - tidningen. Den första serietidningen lanserades och grundades 1937. Idag görs dock inga tidningar men de finns fortfarande och det finns många människor som skulle ge en hel del pengar för dem, beroende på vilken serie och i vilket skick de är i. Hans första serietidning heter "Lost on a Desert Island" och lanserades år 1930.

I Sverige har vi även en show som heter Disney on ICE, där man kan se Musse och hans vänner på isen i en magisk och underbar show. Den utspelas en gång per år på en arena som heter Globen och ligger i Sveriges huvudstad, Stockholm.

Man kan även köpa kostymer och klä ut sig som Musse Pigg själv om man vill. Det är också väldigt populärt bland barnen och kan köpas i de flesta leksaksaffärerna. Även Musses vänner har kostymer om man vill klä ut sig till någon av hans vänner.

Musse är en väldigt fåordig mus men är ändå lätt att förstå och därför också lätt för de allra yngsta att förstå. Det är också det som gör karaktären och Musse så unik och speciell, då han inte säger så mycket men trots det är lättförståelig för alla och kan alltid få alla att skratta. Han är alltid modig och vill alltid smickra sin flickvän Mimmi Pigg.

Att Musse är populär finns det inga tvivel om. Han är en karaktär och seriefigur som kommer synas och höras långt framöver i framtiden. Barn och även vuxna kommer alltid att älska honom och hans vänner, och det finns ingen risk att han skulle bli bortglömd. Han kommer alltid finnas i olika former och kommer därför alltid göra någon glad, oavsett om det är t.ex. en leksak, serietidning eller i en film.

 

Se alla våra merchandise

Leveranstid: ca 1-2 veckor

Produkten har blivit tillagd i varukorgen