• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Komedi

Alla behöver ett gott skratt då och då, därför ser många på komedifilmer som är lättsamma och underhållande.

Komedifilmer på bluray passar alla åldersgrupper. Här finns animerade filmer för barn samt alternativ med mer vuxet innehåll. En populär underkategori är romantiska komedier eller "rom-coms" som består av lätta och humoristiska berättelser där kärlek övervinner olika hinder.

Komedifilmer på bluray

Komedier överdriver ofta karaktärernas egenskaper för att ge en skrattretande effekt. Vanligtvis slutar filmerna positivt där filmens huvudperson övervinner sina svårigheter, med undantag från svarta komedier som generellt brukar skämta om tabubelagda och svåra ämnen. Att se på komedier lagrade på blurayskivor är särskilt givande då detta format kan innehålla mycket data, till skillnad från DVD-filmer. Vissa blurayskivor kan lagra upp till 400 GB på en enda skiva vilket ger stora möjligheter att lägga till intervjuer och extra material kring filmen.

 

 • Komedier fokuserar ofta på kända filmstjärnor som fungerar som publikmagneter. Många tidigare ståuppkomiker har på detta sätt övergått till att arbeta inom filmkomedier, exempelvis Whoopi Goldberg, Eddie Murphy och Robin Williams.

 

 

 

 • Romantiska komedier handlar inte sällan om par som till en början inte gillar varandra eller har andra problem som de sedan övervinner och kärlek uppstår. Därefter kan ytterligare missförstånd och komplikationer uppstå som sedan kulminerar i en dramatisk och romantisk final, som en snabb taxifärd till ett bröllop eller en flygplats där paret återförenas och deklarerar sin kärlek för varandra.

 

 

 

 • En särskilt typ av romantisk komedi kallas för "screwball", där den centrala karaktären som oftast är en man får sitt liv förändrat när en stark kvinnlig karaktär kommer in i historien. Här bearbetas karaktärens manlighet och samhällets förväntningar på honom.

 

 

 

 • Komedigenren är bred och det finns ett stort antal filmer att välja mellan. Animerade filmer från Disney som vänder sig till barn brukar ofta innehålla humoristiska moment och karaktärer som lättar upp historien. Ett exempel är karaktärerna Timon och Pumbaa i filmen "Lejonkungen" som fungerar som komiska inslag efter att huvudkaraktären Simba har förlorat sin pappa.

 

 

 

 • Filmer är uppdelade i genrer efter deras atmosfär, historia och karaktärer. Man kan säga att "komedi" är en rätt bred genredefinition och det finns en stor mängd underkategorier inom komedifilm.

 

 

 

 • En mycket populär kategori är actionkomedier. Här blandas komiska upptåg med stunts och en spännande historia. Under åttiotalet var actionkomedier populära i USA där komikern Eddie Murphy spelade i filmer som "Beverly Hills Cop" och "48 Hrs".

 

 

 

 • Slapstickkomedier innehåller överdriven action där humoristiska och omöjliga situationer uppkommer. Denna inriktning inom komedifilm kan spåras ända till filmens barndom, där stora stumfilmsstjärnor som Charlie Chaplin och Buster Keaton var ledande inom genren och utvecklade den. Mera moderna exempel är de engelska komikerna "Mister Bean" och "Monty Python" samt den amerikanske skådespelaren Jim Carrey som ofta förlitar sig på fysisk humor.

 

 

 

 • Parodiska komedier är en mycket populär form där filmskaparna gör narr av och kopierar andra kända filmer. Publiken kan då skratta åt komedifilmen samtidigt som de analyserar och tänker igenom den ursprungliga filmen som parodieras. Mel Brooks är en känd filmskapare inom denna underkategori och han har producerat flera olika parodifilmer som "Robin Hood: Men in Tights", "Spaceballs" och "Blazing Saddles".

 

Genom att köpa en komedifilm i formatet bluray kan du se dina favoritfilmer i mycket hög upplösning på en stor skärm. Perfekt för hemmabion där du kan skapa en äkta biokänsla med stor filmskärm och bekväma fåtöljer. Blurayformatet tillåter också att spela upp innehållet fortare och ger en kristallklar kvalitet på dina filmer. En annan fördel med detta format är att den stöds av ett stort antal spelare, som Philips, HP, Sony och Dell.

Att välja en komedifilm har många fördelar. Komedier fungerar för alla åldersgrupper och humor passar dessutom många olika sorters människor. De flesta vill skratta och slappna av då och då, vilket gör att komedifilmer passar bra för den som vill bjuda över några vänner eller ha en filmkväll med familjen. Många komedier är också familjeorienterade vilket innebär att föräldrar kan dela filmupplevelsen med sina barn, vilket skapar fina minnen för framtiden.

Skratt har många hälsofördelar då det kan minska stress, smärta och stärka immunsystemet. Det sänker också blodtrycket och stimulerar dina hjärnfunktioner. Med alla sorters komedifilmer som finns att välja mellan kan du med största sannolikhet hitta en film eller komiker som du gillar. Komedins mål är att vara underhållande, rolig och ibland satirisk. Temat för komedifilmer är ofta att vinna över livets otrevliga omständigheter och nå en bättre plats mentalt, karriärmässigt eller romantiskt sett. Komedin som genre påbörjades under 400-talet i Grekland. Olika underkategorier som romantisk, sentimental och tragisk komedi kan ses i filmer och böcker. William Shakespeare skrev "En midsommarnattsdröm" år 1600, en pjäs som kategoriseras som en romantisk komedi.

Komedifilmer har inte bara förmågan att underhålla utan kan också förmedla viktiga budskap på ett sätt som inte är stötande då de berättas på ett humoristiskt sätt. Det är också enkelt att blanda komedigenren med andra filmteman, som fantasikomedifilmer där magiska, mytologiska eller övernaturliga figurer upplever komiska äventyr. Exempel på fantasikomedier är "Being John Malkovich", "Shrek" och "Groundhog Day". Komiska skräckfilmer har också blivit populära under senare år, som "Scream", "Little Shop of Horrors" och "Scary Movie". Science fictionfilm är en populär kategori sedan decennier tillbaka och har även gjorts i humoristiska varianter som "Ghostbusters", "Back to the future", "Mars Attacks!" och "Men in Black". Även väldigt allvarliga ämnen som krig kan förvandlas till komedier vilket har visats i "Good Morning Vietnam" och M*A*S*H.

För den som vill hitta underhållning är komedigenren en rik källa att ösa ur med dess många inriktningar och filmer. Komedin kan blandas med olika stilar och genrer, vilket innebär att det finns något för alla. Genom humor behandlas de brister vi ser hos både oss själva och omgivningen vilket löser spänningar och liksom många andra filmkategorier låter oss bearbeta saker, både medvetet och undermedvetet. Även samhället i stort kan parodieras och förändras genom att visas genom en komisk lins på detta sätt. Filmen skapar ett sätt för oss att förstå världen, oavsett vilken tidsperiod som den utspelar sig i. Att titta på en komedifilm kan bilda ett tryggt område i vardagen där betraktaren kan slappna av och se karaktärer hantera och överkomma svårigheter från hens eget liv.

 

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

om du hellre vill se rysare så hittar du de här

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen