• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Minecraft

Minecraft är ett sandbox-videospel utvecklat av Mojang Studios. Spelet skapades av Markus "Notch" Persson på Java-programmeringsspråket. Efter flera tidiga testversioner släpptes den som en betald allmän alfa för persondatorer 2009 innan den officiellt släpptes i november 2011, med Jens Bergensten som tog över utvecklingen.

Minecraft har sedan dess portats till flera andra plattformar och är det bästsäljande videospelet genom tiderna, med 200 miljoner sålda exemplar och 126 miljoner aktiva användare per månad från och med 2020.
I Minecraft utforskar spelare en blockerad, procedurgenererad 3D-värld med oändlig terräng och kan upptäcka och extrahera råvaror, hantverktyg och föremål och bygga strukturer eller markarbeten. Beroende på spelläge kan spelare bekämpa datorstyrda "mobs", samt samarbeta med eller tävla mot andra spelare i samma värld. Spellägen inkluderar ett överlevnadsläge där spelare måste skaffa sig resurser för att bygga världen och upprätthålla hälsan och ett kreativt läge där spelare har obegränsade resurser. Spelare kan ändra spelet för att skapa nya spelmekaniker, föremål och tillgångar.
Minecraft har blivit kritikerrosad, vann flera priser och har citerats som ett av de största videospel genom tiderna. Sociala medier, parodier, anpassningar, merchandise och de årliga MineCon-konventionerna spelade stora roller för att popularisera spelet. Det har också använts i utbildningsmiljöer, särskilt inom datorsystem, eftersom virtuella datorer och hårdvaruenheter har byggts in i det. 2014 köptes Mojang och Minecraft immateriella rättigheter av Microsoft för 2,5 miljarder US-dollar. Ett antal spin-off-spel har också producerats, till exempel Minecraft: Story Mode, Minecraft Dungeons och Minecraft Earth.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen