• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Aristocats

Aristocats är en amerikansk animerad romantisk äventyrsmusikkomedi från 1970 regisserad av Wolfgang Reitherman. Den producerades av Walt Disney Productions och släpptes av Buena Vista Distribution. Den 20: e Disney-animerade långfilmen, filmen är baserad på en berättelse av Tom McGowan och Tom Rowe, och kretsar kring en familj av aristokratiska katter, och hur en bekant hjälper dem efter att en butler har kidnappat dem för att få sin älskarinnas förmögenhet som var tänkt att gå till dem. Filmen innehåller rösterna från Eva Gabor, Hermione Baddeley, Phil Harris, Dean Clark, Sterling Holloway, Scatman Crothers och Roddy Maude-Roxby.

År 1962 började The Aristocats-projektet som ett originalmanus för ett tvådelat live-action-avsnitt för Walt Disneys Wonderful World of Color, utvecklat av författarna Tom McGowan och Tom Rowe och producenten Harry Tytle.

 

Efter två års omskrivningar föreslog Walt Disney att projektet skulle vara mer lämpligt för en animerad film och placerade projektet i vändning när Djungelboken avancerade i produktion. När The Jungle Book nästan var färdig utsåg Disney Ken Anderson att utveckla förarbeten på Aristocats, vilket gjorde det till det sista filmprojektet som personligen godkändes av Disney före hans död i december 1966.


Aristocats släpptes den 24 december 1970 och fick mcyket positivt mottagande.
Den släpptes på VHS i Europa den 1 januari 1990 och i Storbritannien 1995. Den släpptes först på VHS i Nordamerika den 24 april 1996 som en del av Masterpiece Collection.


I januari 2000 lanserade Walt Disney Home Video Gold Classic Collection, och The Aristocats släpptes på VHS och DVD den 4 april 2000. DVD: n innehöll filmen i bildförhållandet 1,33: 1 förbättrat med Dolby 2.0-surroundljud. Utgivningen av Gold Collection avbröts tyst 2006. En ny DVD-skiva med specialskiva (tidigare tillkännagiven som en 2-skivsats) släpptes den 5 februari 2008.


Disney släppte filmen på Blu-ray för första gången den 21 augusti 2012. 2-skivan Blu-ray / DVD-kombinationen i specialutgåva (både i Blu-ray- och DVD-förpackning) innehöll en ny digital överföring och nytt bonusmaterial. En DVD-utgåva med en skiva släpptes också samma dag.

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen