• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

XBOX One spel

Det finns mängder med bra lanseringar till konsolen Xbox One. Allt ifrån FPS-spel, äventyr, plattform, simulering och indie.

Har du ett Xbox One hemma? Grattis! Då är det dags att bekanta sig med vilka spel som är bäst till konsolen just nu. Nu har nya generationens konsol precis släppts.

 

Spel till Xbox One

Samtidigt kommer nya spel att släppas på tidigare generationen parallellt under en övergångsperiod. Eftersom denna maskin funnits några år på marknaden så har det hunnit släppas väldigt många spel. För den som äger eller funderar på att köpa ett Xbox One är detta bara en fördel. Stort utbud och rimliga priser.

 

Inspirerande fakta

 • Stort utbud! Det har släppts över 2600 spel till Xbox One och antalet ökar!
 • Bra grafik Xbox One är en konsol som levererar utmärkt grafik genom HDMI.
 • Möjlighet till spel online Många lanseringar till Xbox One möjliggör att möta och tävla med andra online
 • Många positiva recensioner På internet finns många positiva recensioner om spel till Xbox One
 • Nya konsoler bakåtkompatibla Nya konsoler från Microsoft kommer att vara bakåtkompatibla med släpp till äldre generationer
 • Free to play Konsolen har stort utbud inom genren "Free to play" såsom Fortnite
 • Mångsidighet De mjukvaror som finns till Xbox One tillhör många genrer med breda målgrupper
 • Familjenöje Konsoler är något roligt att samlas kring
 • Tävlingsinstinkt Spel väcker en positiv tävlingsinstinkt och alla kan vara med"
 • Sysselsatt Meden konsol och några spel är du aldrig sysslolös. Regniga dagar och mysiga kvällar kan förgyllas med konsol såväl i solo-läge som med flera spelare.
 • Motorsport För den som har ett motorintresse finns en mängd alternativ inom motorsport.
 • Äventyr Äventyrsspel går ut på att möta olika karaktärer och världar i ett spännande narrativ.
 • Sport Sportintresserade kan njuta av adrenalin, snygga finter, tävling och kamp. Antingen mot datorn, med vännerna i soffan eller okända motståndare online.
 • Strategi
 • Samarbete Många spel uppmuntrar till samarbete genom att lösa uppgifter och kommunicera via röst eller text
 • Ett hjälpsamt community På nätet finns många diskussionsforum där användare kan utbyta erfarenheter om vanliga frågor. Diskussionerna kan t.ex. handla om hur du bör göra för att nå en viss skicklighetsnivå, bli bättre på att sikta eller kopplar in sitt tangentbord.
 • Enkelhet Att börja med konsolspel är enkelt. Starta konsolen, stoppa in skivan och följ instruktionerna!
 • Cyberpunk 2077 Cyberpunk 2077 som släpptes i slutet av 2020 sägs vara tidernas dyraste och mest bearbetade release och finns tillgängligt på denna konsol.

 

 

 

Vem kan ha glädje av Xbox One?

Till den här konsolen finns utgåvor i alla genrer. Det finns många titlar riktade till barn och familj. Exempelvis lämpar Sonic och Just Dance till långa kvällar med familjen i soffan. Om barnen vill sitta själva finns också barnvänliga Lego i många varianter. Den som älskar action, äventyr, shooters, simulatorer och sport går inte heller lottlös. Det finns helt enkelt något för alla och som grädden på moset finns möjlighet att ladda ner tredjepartsapplikationer via Microsofts butik.

 

Vad finns under huven?

Första versionen av konsolen släpptes så tidigt som 2013. Den har sedan dess genomgått diverse förbättringar under sina tre generationer. Grafikkortet och processorn körs ihop med 64 kärnor. Enheten har 8 GB DDR3-RAM och har stöd för video i 4K. Det möjliggör att köra väldigt sofistikerade dataanimationer och skärmuppdateringen på 60Hz ger snabb och verklighetstrogen action. Xbox One har stöd för Blurayskivor och handkontrollen som medföljer är trådlös. USB-ingångar möjliggör att shootersl som Fortnite kan köras med keyboard och mus precis som på datorn. Än så länge är det inte många utvecklare som stödjer detta, men det kan komma att förändras.

Handkontrollen har in- och utgång för ljud, vilket underlättar kommunikationen i flerspelarläge.

 

Att koppla upp sig till internet

Generationen innan var internetanslutningar och konsoler något som förknippades med diverse problem. På denna konsol är det däremot väldigt enkelt. Antingen ansluts en Ethernet-kabel på enhetens baksida, eller så kopplas den upp mot ett trådlöst nätverk. Uppkopplingen är under normala förutsättningar snabb och stabil.

 

Vilka är det bästa spelen till Xbox One?

 

Det som är på allas läppar just nu är Cyberpunk 2077. Utvecklarna har haft ögonen på sig och i jakten på fullkomlighet sköts lanseringen upp ett flertal gånger. Spelet är ett berättelsedrivet äventyr i solo-läge där du avgör vart storyn ska hamna. Ett klart måste för den som gillar äventyr och science fiction.

I slutet av december listade Games Radar de bästa lanseringarna till denna konsol någonsin. Här listas de tre vinnarna i numerär ordning:

#1 The Witcher 3: Wild Hunt

En modern klassiker i RPG-genren som utvecklats av företaget CD Project Red. The Witcher gör fortfarande stort avtryck i branschen då samma utvecklare skapat det nu så hajpade spelet Cyberpunk 2077. The Witcher är ett väldigt stort spel som lockat en stor skara tillgivna spelare. Utöver grundnarrativet kan spelet utökas med flera tilläggspaket.

#2 Red Dead Redemption

Ett actionäventyr skapat av Rockstar Games. Vid lanseringen ansåg många att det var tidernas då snyggaste och mest välgjorda spel för konsol. Populariteten har hållit i sig men räkna med att ge spelet lite tid i början. Det sägs att Red Dead Redemption blir riktigt kul först efter 20 timmar.

#3 Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Konsolernas egna mastodontserie. Första releasen av MGS kom på 80-talet. Mycket har förbättrats och förändrats genom åren och åsikterna har gått isär om vilket spel som är mest välgjort. Den japanske speldesignern Hideo Kojima fortsätter att locka en global publik med snygg grafik och välskriven story i ett actionladdat äventyr utöver det vanliga.

 

För dig som är förstagångsköpare

Har du aldrig köpt spel till konsolen förut finns det väldigt många källor till fakta. På diverse streamingtjänster finns en mängd videos som kan användas innan köp. Ser det intressant och spännande ut när andra spelar så tycker man vanligtvis att det är kul att spela själv. En annan möjlighet är att köpa på sig äldre utgåvor till lägre pris i flera olika genrer. Att själv testa olika stilar med varierat tempo, olika vyer och berättelser är bra för att bilda en egen uppfattning. När du väl hittat en genre som verkar är det bara att beställa ett en nyare utgåva i samma stil!

 

Xbox One är en åttonde generationens tv-spelkonsol som utvecklats av Microsoft. Tillkännagavs i maj 2013 är det efterträdaren till Xbox 360 och den tredje konsolen i Xbox-serien av videospelkonsoler. Den släpptes först i Nordamerika, delar av Europa, Australien och Sydamerika i november 2013 och i Japan, Kina och andra europeiska länder i september 2014.

 

Det är den första Xbox-spelkonsolen som släpptes i Kina, särskilt i Shanghai frihandelszon. Microsoft marknadsförde enheten som ett "allt-i-ett-underhållningssystem", därav namnet "Xbox One". Xbox One tävlar främst mot Sonys PlayStation 4 och Nintendos Wii U och Switch.

 

För att gå bort från sin föregångares PowerPC-baserade arkitektur markerar Xbox One ett skifte tillbaka till x86-arkitekturen som användes i den ursprungliga Xbox; den har en AMD Accelerated Processing Unit (APU) byggd runt instruktionsuppsättningen x86-64. Xbox One's kontroller redesignades över Xbox 360-talet, med en redesignad kropp, D-pad och triggers som kan leverera riktad feedback. Konsolen lägger ökad tonvikt på cloud computing, såväl som sociala nätverksfunktioner, och möjligheten att spela in och dela videoklipp eller skärmdumpar från spel, eller live-stream direkt till streamingtjänster som Mixer och Twitch. Spel kan också spelas utanför konsolen via ett lokalt nätverk på Windows 10-enheter som stöds. Konsolen kan spela Blu-ray Disc och lägga över live-tv-programmering från en befintlig digitalbox eller en digital tuner för digital mark-tv med en förbättrad programguide. Konsolen inkluderade valfritt en omdesignad Kinect-sensor, marknadsförd som "Kinect 2.0", vilket ger förbättrad rörelsespårning och röstigenkänning.

 

Xbox One fick positiva recensioner för sin raffinerade controller-design, multimediafunktioner och röstnavigering. Dess tystare och svalare design berömdes för att göra konsolen mer tillförlitlig än sin föregångare vid lanseringen, men konsolen kritiserades generellt för att ha spelat spel på en tekniskt lägre grafisk nivå än PlayStation 4. Dess ursprungliga användargränssnitt var panorerat för att vara icke-intuitivt, även om ändringar som gjorts i den och andra aspekter av konsolens programvara efter lanseringen fick ett positivt mottagande. Dess Kinect fick beröm för sin förbättrade rörelsespårningsnoggrannhet, ansiktsigenkänningsinloggningar och röstkommandon.

 

Den ursprungliga Xbox One-modellen efterträddes av Xbox One S 2016, som har en mindre formfaktor och stöd för HDR10-video med hög dynamik, samt stöd för 4K-videouppspelning och uppskalning av spel från 1080p till 4K. Det berömdes för sin mindre storlek, dess visuella förbättringar på skärmen och dess brist på extern strömförsörjning, men dess regressioner som bristen på en inbyggd Kinect-port noterades. En avancerad modell, som heter Xbox One X, presenterades i juni 2017 och släpptes i november; den har uppgraderade hårdvaruspecifikationer och stöd för rendering av spel i 4K-upplösning. Xbox One X och Xbox One S All-Digital Edition avbröts i juli 2020 för att förbereda sig för den kommande Xbox Series X-konsolen i november 2020.

 

Xbox One är efterträdaren till Xbox 360, Microsofts tidigare videospelkonsol, som introducerades 2005 som en del av den sjunde generationen videospelkonsoler. Under åren hade 360 ​​fått ett antal små hårdvaruversioner för att minska enhetens storlek och förbättra dess tillförlitlighet. Under 2010 uppgav Microsofts Chris Lewis att 360 var ungefär "halvvägs" genom sin livscykel; detta fick hjälp av introduktionen av Kinect-rörelsesensorn det året, som Lewis uppgav skulle förlänga livscykeln med fem år.

 

Den första hårdvaran för 360: s efterträdare, som vanligen kallas "Xbox 720", var enligt uppgift under utveckling redan i maj 2011. Det officiella utvecklarpaketet fick kodnamnet Durango och verkade vara tillgängligt för utvecklare i mitten av 2012. Läckade dokument föreslog att den nya konsolen skulle inkludera en förbättrad Kinect-sensor, molntillgång till spel och media, integration med telefon- och surfplattor och teknik för att ge spelare head-up-skärmar på glasögon som bärs av spelaren, med kodnamnet "Fortaleza"; Microsoft kommenterade inte dessa rapporterade funktioner. Läckta designdokument föreslog också att Microsoft försökte eliminera möjligheten att spela begagnade spel, även om Microsoft senare klargjorde att de fortfarande granskade designen och "funderade på vad som är nästa och hur vi kan driva gränserna för teknik som vi gjorde med Kinect ", men kommenterade inte informationens giltighet.

 

Före den officiella avslöjandet hade rykten gått om att nästa Xbox-konsol skulle vara ett "alltid på" -system som kräver en ihållande Internetanslutning, även om Microsoft inte hade bekräftat detta. Detta hade väckt vissa oro från konsumenterna, vilket ökade när Microsoft Studios anställd Adam Orth uttalade i ett Twitter-meddelande i april 2013 som sa "Ledsen, jag förstår inte dramatiken med att ha en" alltid på "-konsol ... Varje enhet nu är "alltid på." Det är den värld vi lever i. #Dealwithit ". Orths meddelande drog ytterligare fart mot Microsoft, med oro över digital rättighetshantering och praxis mot försäljning av begagnade spel med en "alltid på" -enhet. Orth valde att lämna Microsoft några dagar senare på grund av motreaktionen. Trots Microsofts uttalanden efter situationen, förnekade rykten, hängde den stämning det skapade de närmaste månaderna.


På en presskonferens den 21 maj 2013 presenterades den nya konsolen offentligt under namnet Xbox One och presenterades som en allt-i-ett-enhet för hemunderhållning. Evenemanget fokuserade starkt på enhetens multimediefunktioner och demonstrerade integration med TV i över 30 minuter innan några videospel visades. I en intervju från 2019 påminde Phil Spencer, chef för Xbox på Microsoft, om att detta tillvägagångssätt inte bara förvirrade konsumenterna om Xbox One, utan också Microsoft-anställda som hade arbetat på konsolen. Spencer uppgav att flera anställda klagade till honom över presentationen "sprängde upp allt det goda arbete som [de] har gjort genom att prata om produkten på ett sätt som inte riktigt matchar vad själen i en Xbox-konsol handlar om och vad [deras] kunder letar efter från [Microsoft] ".


Som ett resultat av den negativa återkopplingen från majpresentationen fokuserade pressevenemanget för E3 2013 först och främst på tv-spelfunktionaliteten hos Xbox One; Don Mattrick, då Microsofts vd för Interactive Entertainment Business, beskrev händelsen som "allt om spelen". Vid evenemanget meddelade Microsoft att konsolen skulle släppas på 21 olika marknader den 22 november 2013, men detta ändrades senare ner till 13. Förändringen, som pressade lanseringsdatumet för de övriga åtta marknaderna till 2014, tillskrevs oförutsedd komplexitet när det gäller att lokalisera enhetens röstigenkänningsfunktioner. I september 2014 släpptes Xbox One på 26 marknader, inklusive återstående marknader i Europa, den japanska marknaden och Mellanösternmarknaderna.
Microsoft meddelade ursprungligen ett annat spellicensschema för Xbox One än vad som användes när det släpptes: alla spel, inklusive de som köpts i detaljhandeln, skulle vara bundna till användarens Xbox Live-konto. Användare kan komma åt sina köpta spel från vilken annan Xbox One-konsol som helst, spela spel utan att skivan är installerad och låta användare "dela" sina spel med upp till tio utsedda "familj" -medlemmar. Om en utgivare tillåter att ett spel säljs eller säljs på nytt kan användarna göra detta hos "deltagande återförsäljare" och kan också överföra ett spel direkt till någon Xbox Live-vän på sin lista i minst 30 dagar, men bara en gång per spel. För att synkronisera licenser måste konsolen ansluta till internet en gång var 24: e timme. om konsolen inte kunde ansluta skulle alla spel inaktiveras tills konsolen anslutits igen.


Reaktionen på detta system för digital rättighetshantering var extremt negativ med tanke på de tidigare bekymmer om "alltid på" -konsolen från tidigare på året. Kritikerna ansåg att förändringarna skulle kränka konsumenternas första försäljningsrättigheter för spel som köpts på fysiska medier, eftersom spel bara skulle licensieras till användare snarare än säljas, och själva skivan skulle bara användas för att installera spelet och inte ge äganderätt till dess licens eller tillstånd att sälja vidare. Microsoft uppgav också att spelutgivare skulle avgöra om de fysiska kopiorna av deras spel skulle vara berättigade till återförsäljning och skulle kunna införa begränsningar eller aktiveringsavgifter för begagnade kopior av spel. Dessutom skulle det inte vara möjligt att låna eller hyra spel vid konsolens lansering, och Microsoft "undersökte möjligheterna" med sina partners. GameSpot-redaktören Tom Mcshea fortsatte med att säga att Microsoft hade blivit antikonsumenter och försökte "straffa sina lojala kunder" med strikta begränsningar, och att "genom att säga nej till de använda spelrestriktionerna och alltid online som Microsoft så glatt implementerar på Xbox One har Sony höjt PlayStation 4 som konsol för att fånga den här semestern. " Xbox Chief Marketing and Strategy Officer Yusuf Mehdi förklarade att systemet byggdes med digital distribution i åtanke, men att Microsoft ville behålla tillgängligheten av spel på fysiska medier.


Han noterade också att Microsoft inte "gav efter" för utgivarnas invändningar mot begagnade spel utan snarare försökte balansera konsumenternas och branschens behov, och att plattformens handels- och delningsförmåga tillförde en nivå av flexibilitet som inte sågs på andra distributionsplattformar online då.
Den 19 juni 2013, strax efter E3 2013, meddelade Microsoft (som svar på den negativa reaktionen) att de skulle ändra sin policy Xbox One: s DRM- och spellicensieringsmodell och omvänd kurs. Som med Xbox 360 skulle användare kunna dela och sälja fysiska spel utan begränsningar, och utöver en obligatorisk programuppdatering vid konsolens första installationsprocess för att möjliggöra uppspelning av Blu-ray och DVD-video, skulle konsolen inte kräva ett permanent internet anslutning för att fungera. Dessa ändringar krävde att familjens delningsfunktioner, tillsammans med möjligheten att spela spel utan skivan efter installationen, skulle tappas. Xbox One Chief Product Officer Marc Whitten uppgav att familjen dela funktionen kan återvända i framtiden, men kunde inte implementeras vid lanseringen på grund av tidsbegränsningar. Don Mattrick, dåvarande vd för Microsofts Interactive Entertainment Business, uppgav att licensförändringarna svarade på den negativa offentliga reaktionen. Andra analytiker trodde att förändringen var ett direkt svar på Sonys aggressiva ställning under E3-konferensen. Den 1 juli 2013 meddelade Mattrick, som varit ledande inom utveckling på Xbox One, sin avgång från Microsoft för att bli VD för Zynga. Analytiker spekulerade att hans avgång var beroende av det dåliga svaret och efterföljande omvändning av planerna för Xbox One.
Microsoft backade också på ett liknande kontroversiellt krav på att Kinect-sensorn alltid ska anslutas till Xbox One för att den ska fungera.

Sekretessförespråkare hävdade att Kinect-sensordata kunde användas för riktad reklam och för att utföra obehörig övervakning av användare. Som svar på dessa påståenden upprepade Microsoft att Kinect röstigenkänning och rörelsespårning kan inaktiveras av användare, att Kinect-data inte kan användas för reklam enligt dess sekretesspolicy och att konsolen inte skulle distribuera användargenererat innehåll utan tillstånd. Tillsammans med ovanstående ändringar krävde inte Xbox One att Kinect skulle vara inkopplad för att fungera vid lansering, även om de ursprungliga buntarna fortfarande inkluderade Kinect-enheten.
Som svar på dessa förändringar före lanseringen och en övertygelse om att Microsofts första beslut för konsolen var i dåligt omdöme gav journalister och konsumenter skämtsamt Xbox One smeknamn som "Xbox 180", med hänvisning till Xbox 360 och Microsofts beslut att omvända sina kontroversiella beslut och "Xbone", vilket tyder på att företaget "kastar ett ben" till konsumenterna genom att göra dessa förändringar.


År 2015 erkände fyra medlemmar i en internationell hackinggrupp skyldighet för att ha fått obehörig åtkomst till Microsofts datanätverk och för att få känslig information om Xbox One och Xbox Live. Vid tidpunkten för säkerhetsöverträdelsen var Microsoft i utvecklingsfasen för sitt nästa generations spelsystem. Mellan 2011 och 2013 tillbringade hackarna hundratals timmar i att söka igenom Microsofts nätverk för att kopiera inloggningsuppgifter, källkod, tekniska specifikationer och annan information. Gruppmedlemmar säger att de drevs av en enorm nyfikenhet om Microsofts då utgivna Xbox One-konsol och tillhörande programvara. "Med hjälp av stulna åtkomstuppgifter" begick två av hackarna också en fysisk stöld genom att gå in i "en säker byggnad på Microsofts Redmond Washington-campus" och bära bort tre "Durango" -utvecklingssatser.


Den 13 juni 2016 presenterade Microsoft under sin E3 2016-presskonferens Xbox One S, en revision av den ursprungliga Xbox One-hårdvaran med en strömlinjeformad formfaktor och stöd för HDR10 och 4K-video. Xbox One S ersatte den ursprungliga lanseringshårdvaran som avbröts ungefär samma tid. [2] Microsoft retade också en avancerad version av Xbox One med uppgraderad hårdvarukodnamn "Project Scorpio", som presenterades och släpptes året efter som Xbox One X. Efter att ha misslyckats med att locka intresse från spelutvecklare och användare hade Microsoft också börjat fasa ut Kinect från konsumentmarknaden - ta bort den proprietära kontakten som används av enheten på dessa nyare Xbox One-modeller och kräver en speciell adapter för att bryta ut kontakten till USB- och AC-strömanslutningar.


Den 16 april 2019 presenterade Microsoft Xbox One S All-Digital Edition, som inkluderade tre digitala spel, Forza Horizon 3, Sea of ​​Thieves och Minecraft. Konsolen har ingen fysisk skivenhet och alla spel måste laddas ner. Det är $ 50 billigare än Xbox One S till $ 249 och gjordes tillgängligt den 7 maj 2019.
Den 16 juli 2020 meddelade Microsoft att man hade avslutat produktionen av Xbox One X och den helt digitala versionen av Xbox One S, som förberedelse för produktion av framtida hårdvara; från och med juli 2020 är bara Xbox One S kvar i produktion.


Den ursprungliga Xbox One yttre höljet består av en tvåfärgad "flytande svart" yta; med hälften färdig i mattgrått och den andra i en blankare svart. Den matta sidan av konsolens topp består av en stor luftventil. Designen var avsedd att framkalla ett mer underhållningsorienterat och förenklat utseende än tidigare iterationer av konsolen; bland andra ändringar ersätts LED-ringarna som används av Xbox 360 med en glödande vit Xbox-logotyp som används för att kommunicera systemets status till användaren. På grund av konsolens övergripande ventilationsdesign är den ursprungliga Xbox One utformad för att bara sitta horisontellt.


Xbox One S använder en uppdaterad version av denna design, med ett fodral som är 40% mindre i storlek och stöder vertikal orientering med ett stativ. Huvud Xbox One S SKU är färgad i en helt matt "Robot White" -finish, med hälften av konsolen utsmyckad med maskinbearbetade hål och en synlig cirkulär ventil på toppen av konsolens högra hälft. Den använder tryckknappskontroller snarare än kapacitiva knappar, USB-porten på sidan och synkroniseringsknappen flyttades till konsolens framsida, och dess strömförsörjning är integrerad i konsolens hölje snarare än att sitta externt (kopplas direkt till ett uttag snarare än använder en extern "brick").


Xbox One drivs av en AMD "Jaguar" Accelerated Processing Unit (APU) med två fyrkärniga moduler på totalt åtta x86-64 kärnor klockade till 1,75 GHz och 8 GB DDR3 RAM med en minnesbandbredd på 68,3 GB / s. Minnesundersystemet har också ytterligare 32 MB "inbäddat statiskt" RAM, eller ESRAM, med en minnesbandbredd på 109 GB / s. För samtidiga läs- och skrivoperationer har ESRAM en teoretisk minnesbandbredd på 192 GB / s och en minnesbandbredd på 133 GB / s har uppnåtts med operationer som involverar alfa-transparensblandning. Systemet innehåller en icke-utbytbar hårddisk och en optisk Blu-ray Disc-enhet. 138 GB hårddiskutrymme används av operativsystemet, och resten finns för lagring av spel. Sedan mjukvaruuppdateringen i juni 2014 kan upp till två USB-enheter anslutas till Xbox One för att utöka dess kapacitet. Externa enheter måste ha stöd för USB 3.0 och ha en kapacitet på minst 256 GB.
Det rapporterades att 3 GB RAM-minne skulle reserveras för operativsystem och verktygsprogram, vilket lämnade 5 GB för spel. Med DirectX 11.2 som konsolens API är grafikbehandlingsenheten (GPU) baserad på en AMD GCN-arkitektur med 12 beräkningsenheter, som har totalt 768 kärnor, som körs vid 853 MHz vilket ger en uppskattad toppteoretisk effekt på 1,31 TFLOPS. För nätverk stödjer Xbox One Gigabit Ethernet, 802.11n trådlöst och Wi-Fi Direct.
"Vi riktade målmedvetet inte den högsta grafiken. Vi riktade mer som ett brett underhållningsspel och gjorde det på ett intelligent sätt."
—Greg Williams, GM för Xbox-kiselutveckling


Den ursprungliga Xbox One stöder 1080p och 720p videoutgång; till skillnad från Xbox 360 stöder inte Xbox One 1080i och andra interlaced upplösningar. Xbox One stöder HDMI 1.4 för både ingång och utgång och stöder inte komposit- eller komponentvideo. Xbox One stöder 7.1 surroundljud, Dolby Atmos och DTS: X.
Xbox One S stöder dessutom 2160p (4K-upplösning) videoutgång och HDR-färg (High Dynamic Range) med HDR10 (med en framtida uppdatering för att lägga till Dolby Vision HDR-stöd för streaming av video). 4K-video kan spelas från streamingtjänster och Ultra HD Blu-ray Disc som stöds, men eftersom Xbox One S är en första generationens Ultra HD Blu-ray-spelare kan den inte mata ut den dynamiska HDR10 + eller Dolby Vision-metadata från en skiva kodad med antingen eller båda formaten (sådana skivor spelas bara i standard HDR10.) Spel uppskalas från 1080p-upplösning och återges inte i 4K. GPU på Xbox One S har högre klockhastighet och ESRAM-bandbredd än den ursprungliga modellen, vilket kan ge vissa prestandaförbättringar på spel med dynamisk upplösning eller obegränsad bildhastighet.


Konsolen kan övervaka sin interna temperatur och justera därefter för att förhindra överhettning. förutom att öka fläkthastigheten kan ytterligare åtgärder vidtas, inklusive att tvinga hårdvaran att köra i ett lägre strömtillstånd - en funktion som inte fanns på Xbox 360. Att begränsa strömförbrukningen sänker maximal prestanda, men inställningen skulle vara en sista utväg. för att förhindra permanenta hårdvaruskador.


Xbox One-handkontrollen bibehåller den övergripande layouten som finns i Xbox 360-handkontrollen, men med olika förfiningar i dess form. Bland dess förändringar ingår en mjukare form, texturerade analoga pinnar, en fyrvägs riktad pad och redesignade utlösare och axelknappar med en böjd form för ergonomi. Knapparna "Meny" och "Visa" har ersatt Start- och Back-knapparna. Varje utlösare har oberoende mullermotorer som kallas "Impulse Triggers", vilket gör det möjligt för utvecklare att programmera riktad vibration. En trigger kan göras för att vibrera när man skjuter en pistol, eller båda kan arbeta tillsammans för att skapa feedback som indikerar riktningen för en inkommande träff. Styrenheten innehåller också ljussändare som gör det möjligt att spåra och para ihop den med Kinect-sensorn och för att upptäcka när den inte hålls för att automatiskt gå in i ett lågeffektläge. En uppdaterad version av styrenheten släpptes i juni 2015, som inkluderar ett 3,5 millimeter hörlursuttag och andra mindre ändringar. En tredje version introducerades tillsammans med Xbox One S, med texturerat grepp och Bluetooth-stöd.


Xbox One-handkontrollen innehåller en mikro-USB-port; när den är ansluten via en mikro-USB-kabel kan styrenheten fungera utan batteriström och kan ladda fjärrstyrt och stöds på datorer som kör Windows 7 eller senare med drivrutiner. Xbox One Wireless Adapter-tillbehör tillåter trådlös användning av Xbox One-kontroller på Windows-datorer som också kör Windows 7 eller senare.
Elite Wireless Controller släpptes i oktober 2015. Den beskrevs och marknadsfördes som "en elitkontroll för elitgamern", som innehåller utbytbara delar, "håravtryckarlås" för utlösarna som gör det möjligt för användare att minska mängden avstånd de måste vara tryckt för att registrera en tryckning och programvara för att ommappa knappar.


I maj 2018 tillkännagav Microsoft Xbox Adaptive Controller - en speciell controller som är utformad för användare med funktionshinder. Den har två stora kupoliknande knappar och en serie kontakter som motsvarar vanliga Xbox-kontrollknappar - som används för att fästa specifika typer av knappar och andra pålitliga kringutrustning. Styrenheten kan också användas i kombination med Copilot - en funktion som introducerades 2017 som gör det möjligt att använda flera styrenheter samtidigt för en spelares räkning.


Från och med november 2018-uppdateringen kan utvecklare nu valfritt låta sina titlar stödja datormöss och tangentbord som inmatning. Microsoft presenterade också ett exklusivt partnerskap med Razer Inc. för att producera en specifik serie med Xbox-optimerade kringutrustning för tangentbord och möss, med Xbox-systemnycklar och stöd för Razers Chroma LED-belysningsplattform
Microsoft publicerade endast sina försäljningssiffror under det första året efter utgivningen. Den sista officiella siffran släpptes i november 2014, och företaget meddelade i oktober 2015 att det inte längre skulle publicera försäljningssiffror för systemet.
Den 22 november 2013 bekräftade Microsoft att de sålt en miljon Xbox One-konsoler inom de första 24 timmarna efter att de var tillgängliga. Baserat på cirka 102 000 shoppingkvitton spårade av InfoScout, varav 1 500 köpte antingen ett videospel eller en video spelkonsol var Xbox One den mest sålda konsolen under Black Friday-försäljningsperioden i USA.


Den 11 december 2013 meddelade Microsoft att de sålt cirka 2 miljoner enheter under de första 18 dagarna till försäljning. Den 12 december 2013 tillkännagav Microsoft att det var den snabbast säljande konsolen i USA, baserat på NPD-koncernens siffror, men NPD-rapporten klargjorde: "PlayStation 4-försäljningen inkluderade ytterligare en vecka inom novembermånaden jämfört med Xbox One. När när man tittar på försäljningen i genomsnitt per vecka ledde Xbox One PS4. Tänk dock på att utbudet vanligtvis begränsas under den andra veckan efter lanseringen. "
Den 6 januari 2014 meddelade Microsoft att cirka 3 miljoner konsoler såldes över hela världen 2013. I sin resultatrapport för andra kvartalet 2014 den 23 januari 2014 meddelade Microsoft att 3,9 miljoner Xbox One-enheter hade skickats över hela världen. Den 12 november 2014 meddelade Microsoft att de hade skickat nästan 10 miljoner enheter till återförsäljare över hela världen. Företaget avslöjade också att en prissänkning hade tredubblat USA: s försäljning av konsolen under den föregående veckan. Den 11 december 2014 meddelade Microsoft baserat på siffror från NPD Group att Xbox One var den bästsäljande konsolen i november 2014.


Med Microsofts tillkännagivande i oktober 2015 om att det inte längre skulle publicera försäljningssiffror för systemet är siffran 10 miljoner från november 2014 fortfarande det senaste officiella kumulativa försäljningsnumret. Vissa journalister tror att dess lägre försäljningssiffror än rivaliserande PlayStation 4 är orsaken till beslut att göra deras system inte ser "dåligt" ut jämfört med Sonys.
I januari 2016 rapporterade CFO för Electronic Arts under en ekonomisk samtal att Xbox One har sålt "cirka 18 till 19 miljoner" enheter. Detta är hälften av de 36 miljoner enheterna på PlayStation 4 som Sony hävdade vid den tiden, men högre än Xbox One: s andra huvudkonkurrent, Nintendos Wii U, som sålde 12,5 miljoner enheter.


Forskningsföretaget IHS Markit uppskattade att 39,1 miljoner enheter såldes i slutet av mars 2018. Analys av tv-spelsindustrin Daniel Ahmad uppskattade att cirka 41 miljoner enheter hade varit i januari 2019.
Vid intäktssamtal för Turtle Beach Corporation Q3 2019 beräknades Xbox One-försäljningen ha nått 50 miljoner.

 

Se alla våra TV-spel

Produkten har blivit tillagd i varukorgen