• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

blu ray filmer

Att köpa sina filmer på Bluray är till stor fördel för den som vill se film i HD, alltså i hög upplösning både vad gäller ljud och bild.

Tack vare utvecklingen av bluray kan vi se film i högsta kvalitet i en hög upplösning och med ett förbättrat ljud.

 

Blurayfilmer

Detta har gjort att vi kan uppleva film på hemmaplan på ett helt annat sätt än vad vi har gjort tidigare. Idag är det vanligare med Bluray än med DVD vilket också har påverkat utbudet. Utbudet på blurayfilmer är större än de som finns på DVD. Har du intresset och känner en stolthet i att äga dina filmer kan du ha en gedigen samling av blurayfilmer.

 

Blurays fördelar

Det finns massor med fördelar att köpa och se film på bluray istället för att streama över internet. I den här delen kommer en kort sammanfattning av fördelarna med bluray som vi sedan går in lite djupare på.

 

  • Utbudet är bättre
  • Du äger filmen och kan se om den hur många gånger du vill.
  • Du behöver inte ha tillgång till internet
  • Kvalitén är bättre

 

Bluray är ett format som är framtaget för högkapacitetsdata och för en hög kvalitet av videofilmer. Skivkapaciteten möjliggör video i HD upp till 1080p. Kanalerna för ljudet ligger på 7.1 och är okomprimerat. Nätverksanslutningen är förbättrad och den har en högre lagring och överföring av datamängder upp till 5G B.

Sedan är det också skillnad i själva utformningen. Du kan till exempel använda dig av bild-i bild funktionen och menyintegrationen är förbättrad med mer interaktivitet samt en navigering över den spelande videon som du lätt kan komma åt.

Förutom kvalitén så har själva blu-rayspelaren en del fördelar, till exempel:

Kapaciteten

En bluray har en kapacitet att lagra stora mängder av information. En standard disk kan lagra i snitt 250GB av data.

Säkerheten

Något som många inte tänker på är att bluray har inbyggda system som hjälper till att skydda och ser till att ingen video eller ljud kopieras och inga oauktoriserade enheter kan komma åt spelaren.

 

Blurayfilmer

Som du säkert har förstått vid det här laget så har bluray många fördelar. Både när det kommer till spelaren, men också filmerna. Med det hoppar vi in i blurayfilmers fördelar.

Kvalitén

Det har nämnts tidigare i artikeln, men det är värt att lyftas igen. Kvalitén på blurayfilmer är mycket större än om du ser på DVD eller ser på film via streaming. Särskilt när det gäller nya Hollywoodfilmer som med deras CGI (specialeffekter) blir ännu skarpare i bluray.

Utbudet

Eftersom att DVD-spelaren börjar bli en allt mer ovanlig syn i hemmen så har efterfrågan på DVD-filmer också minskat. Detta har gjort att marknaden för bluray har ökat och en del filmer släpps idag enbart på bluray. Streamingstjänster kan förvisso ha ett stort utbud, men det är sällan man kan få tag på allt man vill se på samma ställe. Med bluray kan du ha alla dina filmer samlade på ett och samma ställe. Det släpps blurayfilmer som är nya, men också gamla klassiker som Indiana Jones eller Pippi i en kvalitet som vi inte sett dem tidigare. Blurayfilmer finns över hela världen och på olika språk. Om du till exempel har hört om en riktigt bra koreansk film är chansen inte så stor att den finns på en streamingssite. Men du kan om du gör research få tag på den som bluray.

Inget WIFI krävs

Att ha ständig tillgång till en internetuppkoppling eller WIFI är inget krav när det kommer till att se på blurayfilmer. Det enda du behöver är en bluray spelare och en enhet som du kan spela upp filmen på. På så sätt kan du njuta av att se på film lite när och hur du vill utan att behöva vara bunden till att ha tillgång till en opålitlig internetuppkoppling som annars kan störa en filmupplevelse. All information som behövs för att spela upp filmen finns redan på Blurayskivan.

Du äger filmerna

Att äga sina filmer har många fördelar. Det första är att du inte behöver skriva upp dig på en prenumeration eller ett abonnemang som kostar i månaden. Dessutom finns ju risken att man glömmer bort att säga upp sin prenumeration om det visar sig att streamingstjänstens utbud inte når upp till dina förväntningar. När du säger upp en prenumeration på en streamingssite så tas tillgången till deras filmer bort. Ett annat exempel på när det är till fördel att äga sina filmer eller serier är att risken finns att du är uppe mitt i en säsong av en serie och den plötsligt tas bort från utbudet.

Men om du istället köper filmerna så är det ju du som äger dem. Det kan verka som en stor kostnad att lägga ut pengar för att köpa dina filmer. Ett tips är att kolla runt bland de olika hemsidorna som säljer blurayfilmer online och jämföra priserna mellan dem. Se till att utnyttja när de har olika erbjudanden och rabatter så kommer inte kostnaderna dra iväg lika mycket som du trott. Om du till exempel har haft span på en film du velat sett länge kan du skapa en bevakning på den och få notiser när den gått ner i pris.

Utgåvor

En annan fördel som blurayfilmer har är att de kan komma i olika specialutgåvor. Det kan vara allt ifrån bakom-scenen material, bortklippt material, bloopers och alternativa slut som du inte kan se om du ser din film via en streamingstjänst.

Många blurayfilmer kommer i samlingsboxar både vad gäller film men också tv-serier. Känner du någon som är ett stort fan av till exempel regissören Alfred Hitchcock så finns det boxar med dem. Eller om du känner någon som inte kan sluta prata om tv-serien Friends så finns det boxar med alla säsonger.

Samlingsvärde

Att bygga upp sin samling av filmer tar sin lilla tid, men det kan det vara värt. Om du har alla dina blurayfilmer samlade på ett och samma ställe har du ett bra bibliotek att välja bland när det vankas filmkvällar med dina nära och kära. Dessutom kan det vara ett sätt att bryta isen när du kommer hem till någon som har en filmsamling och det visar sig att ni gillar samma typer av film.

 

Blu-ray Disc (BD), ofta känd som Bluray, är ett datalagringsformat för digital optisk skiva som är utformat för att ersätta DVD-formatet och kan lagra flera timmars video i högupplöst (HDTV 720p och 1080p). Huvudapplikationen av Bluray är som ett medium för videomaterial som långfilmer och för den fysiska distributionen av videospel för PlayStation 3, PlayStation 4 och Xbox One.

 

Namnet "Bluray" hänvisar till den blå lasern (som egentligen är en violett laser) som används för att läsa skivan, vilket gör att information kan lagras med en större densitet än vad som är möjligt med den röda lasern med längre våglängd som används för DVD-skivor.
Plastskivan är 120 mm (4,7 tum) i diameter och 1,2 millimeter (0,047 tum) tjock, samma storlek som DVD-skivor och CD-skivor. Konventionella eller pre-BD-XL Blu-ray-skivor innehåller 25 GB per lager, med dubbla lager-skivor (50 GB) är branschstandarden för funktionslånga videoskivor. Skivor med tre lager (100 GB) och skivor med fyrfaldiga lager (128 GB) finns tillgängliga för BD-XL-skrivare.
HD-video (HD) kan lagras på Blu-ray-skivor med upp till 1920 × 1080 pixelupplösning, med 24 progressiva eller 50/60 sammanflätade bildrutor per sekund. DVD-videoskivor var begränsade till en maximal upplösning på 480i (NTSC, 720 × 480 pixlar) eller 576i (PAL, 720 × 576 pixlar). Förutom dessa hårdvaruspecifikationer är Blu-ray associerad med en uppsättning multimediaformat.


BD-formatet utvecklades av Blu-ray Disc Association, en grupp som representerar tillverkare av konsumentelektronik, datorhårdvara och film. Sony presenterade de första Blu-ray Disc-prototyperna i oktober 2000, och den första prototypspelaren släpptes i Japan i april 2003. Därefter fortsatte den att utvecklas tills den officiella globala utgåvan den 20 juni 2006, med början av den högupplösta optiska skivformat krig, där Blu-ray Disc tävlade med HD DVD-formatet. Toshiba, huvudföretaget som stöder HD DVD, medgav i februari 2008 och släppte senare sin egen Blu-ray Disc-spelare i slutet av 2009. Enligt Media Research var försäljningen av högupplöst programvara i USA långsammare under de första två åren än försäljningen av DVD-programvara. Blu-ray möter konkurrens från video on demand (VOD) och den fortsatta försäljningen av DVD-skivor. I januari 2016 hade 44% av bredbandshushållen i USA en Blu-ray-spelare. För uppspelning av 4K-innehåll introducerade BDA en variant av Blu-ray som heter Ultra HD Blu-ray.


Enligt Media Research var försäljningen av högupplöst programvara i USA långsammare under de första två åren än försäljningen av DVD-programvara. [10] 16,3 miljoner DVD-programvaruenheter såldes under de två första åren (1997–98) jämfört med 8,3 miljoner HD-programvaruenheter (2006–07). En anledning till denna skillnad var den mindre marknadsplatsen (26,5 miljoner HDTV 2007 jämfört med 100 miljoner SDTV 1998). Tidigare HD DVD-supporter Microsoft skapade inte en Blu-ray Disc-enhet för Xbox 360. 360: s efterträdare Xbox One har en Blu-ray-enhet, liksom PS4, med båda stöd för 3D Blu-ray efter senare firmwareuppdateringar.


Strax efter att "formatkriget" slutade började Blu-ray Disc-försäljningen öka. En studie av NPD-gruppen fann att medvetenheten om Blu-ray Disc hade nått 60% av hushållen i USA. Nielsen VideoScan försäljningsnummer visade att upp till 14% av den totala skivförsäljningen för vissa titlar, såsom 20th Century Fox Hitman, var från Blu-ray, även om den genomsnittliga Blu-ray-försäljningen under första halvåret bara var cirka 5% . I december 2008 kom Blu-ray Disc-versionen av Warner Bros. ' The Dark Knight sålde 600 000 exemplar den första dagen av lanseringen i USA, Kanada och Storbritannien. En vecka efter lanseringen hade The Dark Knight BD sålt över 1,7 miljoner exemplar över hela världen, vilket gjorde det till den första Blu-ray Disc-titeln som sålde över en miljon exemplar under den första utgivningsveckan.


Bluray har högre upplösning, vilket innebär bättre bildkvalitet än DVD. Du behöver en blurayspelare för att kunna spela upp filmen och helst en HDTV för att utnyttja den bättre bildkvaliteten. Men idag klarar de flesta TV Full HD (1080p) eller 4K som är ännu högre upplösning.
Enligt Singulus Technologies AG antogs Blu-ray snabbare än DVD-formatet under en liknande period i dess utveckling. Denna slutsats baserades på det faktum att Singulus Technologies fick order på 21 Blu-ray-replikeringsmaskiner med dubbla lager under första kvartalet 2008, medan 17 DVD-replikeringsmaskiner av denna typ gjordes under samma period 1997. Enligt GfK Retail and Technology översteg försäljningen av Blu-ray-inspelare den första veckan i november 2008 DVD-inspelare i Japan. Enligt Digital Entertainment Group hade antalet Blu-ray Disc-uppspelningsenheter (både set-top box och spelkonsol) som sålts i USA nått 28,5 miljoner i slutet av 2010.


Blu-ray möter konkurrens från video on demand och från ny teknik som ger åtkomst till filmer på valfritt format eller enhet, såsom Digital Entertainment Content Ecosystem eller Disneys Keychest. Vissa kommentatorer föreslog att hyra av Blu-ray skulle spela en viktig roll för att hålla tekniken överkomlig samtidigt som den kunde gå vidare.
Du är välkommen att höra av dig på [email protected] med tips på filmer som du saknar

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen