• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Science Fiction

Tycker du om främmande fiktiva världar ute i universum och äventyret som leder till dem? Då är detta filmerna för dig.

Science Fiction är en genre där man fokuserar på en intrig eller miljö i berättelsen där man har grundlag i vetenskapen men använder sig av spekulativa innehåll som inte får strida mot vetenskapliga, historiska eller andra kunskaper.

Science Fictionfilmer på bluray

Inom denna genre utspelar sig handlingen oftast i rymdmiljö med teknologiskt avancerad utrustning och nya spekulativa världar. Inom Sci-Fi genren finner man allt från tunga berättelser som går djupt ned i människans existens till rent tekniska teorier till näst intill sagoliknande berättelser som gränsar till fantasygenren. Det är inte ovanligt att filmer inom denna kategori delar genre med action, fantasy, drama eller thriller.

Inom Science Fiction genren på bluray finner du filmer som exempelvis dessa:

 

 • Star Wars filmerna
 • Battlestar Galactica serien
 • Tillbaka till framtiden, trilogin samlad på bluray-box
 • Doctor Who
 • 2001 A space Odyssey
 • Pacific Rim
 • Fringe
 • I, Robot
 • Tron Legacy
 • Alien filmerna
 • The Twilight Zone, serien
 • Armageddon
 • Dead Space
 • Space between us
 • Terminator
 • Universal soldier
 • Planet of the apes
 • I am Legend
 • Ad Astra
 • The Endless
 • The Matrix

 

Denna genre är en mycket elastisk genre men som alltid har grund i vetenskapen. Redan 1917 fanns en tidigt stilbildande film, Metropolis, där man kunde se en framtid med skyhöga byggnader och fordon som färdades genom stadens luftrum. När Stanley Kubricks 1968: A space Odessey såg dagens ljus förändrades och lades grunden till dagens Science Fiction. Många menar att den filmen förändrade genren och förstärkte den markant. Från att ha gått från att tillhöra b-filmerna blev Science Fictionfilmer högt eftertraktade. I Science Fiction som genre är man alltid ute efter att skapa ett "sense of wonder" (på svenska oväntat, storslaget, banbrytande, fantastiskt, intelligent och klurigt), och detta begrepp är det uttryck som används när man delar ut priser till författare och regissörer inom genren.

Det finns återkommande teman inom Science Fictionfilmerna. Dessa är dystopiska scenarier, hotfull teknokrati, attacker från yttre rymden, skräckfyllda och eggande fantasier, tidsresor eller tid som ett perspektiv. Inom de dystopiska scenarierna ingår en värld där det humana är näst intill utrotat och de människor som finns kvar styrs av artificiell intelligens eller andra människor som har egen vinning av att kontrollera mänskligheten. Där det handlar om hotfull teknokrati så är detta ett naturligt inslag i Science Fiction eftersom detta rör sig om maskiner som ett hot mot människorna. Hotfull teknokrati är ett återkommande inslag i Science Fiction och några typexempel på detta är exempelvis Terminatorfilmerna eller Matrix. Inom ämnet attacker från yttre rymden finns det många specifika filmer som tar upp just detta ämne. Här står inte bara främmande varelser från andra planeter i universum för hotet utan också gigantiska asteroider som hotar att släcka allt liv på jorden.

Inom Science Fiction har man länge utforskat människans rädslor och fantasi för det okända i universum eller omvärlden. Man ser det tydligt i Frankensteins monster eller filmen Transcendens där den sistnämnda handlar om vad man är rädd för kan hända om artificiell intelligens finner en väg att ta över.

Tidsresor och olika tidsperspektiv är nästan självklara inom genren Science Fiction, där det alltid på ett eller annat sätt visas fram någon form av vandring i tiden; endera genom en historisk tidsaxel inom den grundläggande berättelsen för filmen eller en faktisk tidsresa som berättelsen har som röd tråd i filmen. Detta kan du se tydliga exempel på i filmerna The Time Machine, Apornas Planet, De 12 Apornas Arme eller Back to the future (Tillbaka till framtiden).

Inom Science Fiction är det stora och fantastiska rymdäventyret något många tänker på som typisk Sci-Fi. Här handlar det om strider mellan galaxerna, upptäcker av nya planeter och främmande livsformer eller sökandet efter andra intelligenta varelser i universum. Självklara typexempel på rymdäventyr finner du i George Lucas Starwarsfilmereller Starship Troopers samt The Fifth Element.

Vill du hänföras av en främmande värld med grund i vetenskapen samtidigt som du drabbas av en "sense of wonder" så är Science Fiction på bluray något för dig.

Följ med hjälten och/eller hjältarna, på äventyr runt om på jorden eller i rymden för att hissna över den värld som skapats framför dina ögon enbart genom filmens teknik, fantasi och vetenskap som bakgrund. Se Luke Skywalker strida mot Darth Vader, Artificiell intelligens försöka ta över jorden och utrota människorna, fruktansvärda monster utrota besättningen på ett skepp, resor genom tid och rum eller se astronauter sväva fritt i rymden samtidigt som de försöker slutföra något uppdrag. Filmerna är många och utspelar sig på otaliga platser samt tidsepoker. Det är bara vad du själv vill se som sätter gränserna.

Det finns Science Fictionfilmer för alla åldrar och bakgrunder, den gemensamma nämnaren är alltid vetenskaplig bakgrund och kunskap. Science Fiction är varken årstidsbundet, tidsbundet eller åldersbundet. Inom genren Science Fiction finner du även relationsdrama och fartfylld action.

Bluray är en högupplöst film på skiva. Med en bluray får du den bästa bildkvaliteten jämfört med om du skulle se filmerna på DVD, HD-YV eller standard-TV. Bluray är utrustat med 1080p som ger den allra bästa bildupplösningen jämfört med DVD som har en bildupplösning på 720 eller hdtv som sänds i 720p samt 1080i. Med bluray får du alltså en avsevärt skarpare bild och därmed en bättre filmupplevelse. Rent matematiskt har en bluray skiva 1,5 gånger så bra kvalitet som hdtv då en hdtv enbart ritar 720 rader per bild. En vanlig standard-TV har 560 rader per bild, och går man tillbaka till tiden med analog tv så ritade en analog tv ca 400 rader per bild. Därmed är din bildkvalitet även avsevärt mycket bättre med bluray än en standard tv.

Något annat som är en fördel med bluray är bonusmaterialet som filmbolagen kan lägga in på blurayskivorna som ger en mycket roligare och coolare upplevelse. Du kan få se alltifrån exempelvis sekvenser från filminspelningarna, bloopers, extrascener, onlinespel och/eller livechatt med regissören. Därmed får du långt mer information och nöje av filmen på en blurayskiva och som blurayfilm.

Synonymer till Science Fiction är framtidsberättelse, rymdäventyr, fantasilitteratur, vetsaga, sci-fi, sf, teknikorienterad fantasi och teknikfantasi. Samtliga av dessa synonymer beskriver mycket väl genrens innehåll.

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

våra tecknade filmer finns här

 

Importfilmerna har en leveranstid på ca 4-9 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen