• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Disney filmer

Disney har många filmer som är älskade av både stora och små och bland dem finns det garanterat en favoritfilm för både dig och din familj.

Disney grundades redan 1923 av två bröder Walt och Ron Disney. Från början hette företaget Walt Disney Productions. Disneys berättelser har gett barn och vuxna glädje många gånger genom åren och Disney fortsätter än idag att ge ut både filmer och serier.

 

Många av oss har vuxit upp med disneyfilmer och många av oss håller dessa filmer varmt om hjärtat.

Disney har bland annat gett ut klassiker som Micke och Molle, Bambi,101 dalmatiner och Snövit och de sju dvärgarna. Filmen om Snövit var den första tecknade långfilmen som Disney gav ut och som kunde ses på biografer i USA år 1938. Denna film blev en stor succé och Walt Disney fortsatte med sin dröm om att skapa tecknade filmer.

Efter succén med Snövit och de sju dvärgarna följde Disney upp med bland annat klassiker som Pinocchio som gavs ut år 1940, Dumbo, Bambi, Askungen och Alice i underlandet. Dessa filmer har nog det flesta av oss sett och är än idag älskade av många.

 

Filmtips för hela familjen

 • Snövit och de sju dvärgarna
 • Bambi
 • Hitta Nemo
 • Askungen
 • Mulan
 • Björnbröder
 • Lejonkungen
 • Insidan ut
 • Den lilla sjöjungfrun

 

Att Walt och Ron Disney har gett barn och vuxna över hela världen är det ingen fråga om. Disneyfilmerna som vi fått under åren är fantastiska och det finns åtskilliga filmer att välja mellan. Bröderna fick sina karriärer startade med karaktären Musse Pigg, som Walt faktiskt gör rösten till. Redan när Disney lanserade sin första tecknade långfilm Snövit 1923 hade Disney utgjort ett stordåd inom filmvärlden. Snövit och de sju dvärgarna var faktiskt den första långfilmsproduktionen som gjordes i färg och var banbrytande vid denna tid. Snövits berättelse handlar om en vacker flicka vid namn Snövit. Snövits mamma dog när hon var liten och Snövits pappa gifte då om sig med en elak drottning. Drottningen som är Snövits styvmamma skickar en dag iväg Snövit då drottningen inte längre klarar av att inte vara den vackraste i landet. Snövit lovar då att hon aldrig ska återvända till drottningen och slottet igen och beger sig ensam ut i skogen där faror lurar men hon räddas sedan av de sju små dvärgarna. Men drottningen vill se Snövit försvinna så hon letar upp henne. Otroligt spännande historia och en riktig klassiker.

Walt lanserade även ett tag spelfilmer där han kombinerade riktiga och äkta skådespelare med tecknat. En av de kändaste är Mary Poppins.

Disneyfilmer är något alla måste uppleva. Om vi till exempel tar klassikern Askungen som kom redan år 1950. Denna film bygger på en föräldralös flicka som bor med sin elaka styvmor och hennes två elaka styvsystrar och filmen börjar ganska melodramatiskt men har ett lyckligt slut med att Askungen faktiskt får prinsen i filmen och lever lycklig i alla sina dagar som många av disneyfilmerna gör. Många av oss har nog sett Lejonkungen och fällt tårar men som i slutet lyckats få oss positiva och glada igen då Simba faktiskt återvänder hem och tar över riket. Detta är en röd tråd i många utav Disneys historier, att börja historien tragiskt men avslutar med att det sker något positivt, ett gott slut helt enkelt. Vilket både vuxna och barn uppskattar.

Disney har även ett antal nyare produktioner som många uppskattar. Frostfilmerna till exempel har blivit väldigt populära i många hushåll. Även denna film börjar lite tragiskt med att huvudkaraktären Elsa har magiska krafter då allt hon rör vid blir till is, men när Elsa en dag råkar skada sin syster Anna flyr hon iväg för att leva ett liv ensamt utan att råka skada någon igen men har ett gott slut. Vilket verkar vara ett vinnande koncept då det kommer till disneyfilmer.

Även den nyare filmen Insidan ut där vi får följa en ung flicka och vad som föregår i hennes huvud får oss att tänka till om våra känslor och att det kan vara lite jobbigt ibland, men allt har som sagt ett gott och positivt slut.

Hitta Nemo är också en saga som vi inte sett innan, I denna berättelse får vi möta Nemo och hans pappa som är två clownfiskar ute i det stora öppna havet. En dag försvinner Nemo och hans pappa gör allt för att finna honom igen. Ett storslaget äventyr där vi får möta alla möjliga fiskar och djur. Doris är en karaktär många känner igen då hon är en fisk som har väldigt kort minne och bjuder på många skratt under berättelsen.

Sedan så har vi även klassikern Mulan som år 2020 blev en live actionfilm. Legenden om Mulan utspelar sig i Kina. Här får vi följa en flicka som gör allt för att förhindra sin pappa att gå med i kriget. Mulan tar saken i egna händer, klär sig som en man och går med i det fasanfulla kriget. Längs vägen har hon med sig sina beskyddare Mushhu den lilla röda draken, sin vackra svarta häst och lyckosyrsan.

Även klassikern Den lilla sjöjungfrun kommer att bli en live actionfilm. Den lilla sjöjungfrun utspelar sig under vattnet, här får vi följa den lilla sjöjungfrun Ariel som är dotter till havets kung Triton. Ariel drömmer dock om ett liv på land och får sin dröm en dag sann. Men det kostar tyvärr hennes röst. Den elaka häxan Ursula har en ond plan som hon planerar att genomföra. En otroligt spännande berättelse om kampen mellan livet i vattnet och livet på land.

Visste du att Walt Disney har fått en egen stjärna på Hollywoods ”Walk Of Fame” men att även en del karaktärer ur filmerna har fått egna stjärnor på den populära gatan. Bland annat så har Kalle Anka, Musse Pigg och Snövit fått sina egna stjärnor.

Hans Zimmer som bland annat hjälpt till och skapat musiken för den storslagna berättelsen om lejonkungen har även fått en egen stjärna. Lejonkungens fantastiska saga utspelar sig i de afrikanska slätterna. Här får vi följa lejonet Simba och hans väg till kungatronen. Det lilla lejonet får en tuff start i livet och väljer att fly från sin flock. Han stöter sedan på Timon och Pumba som blir hans bästa vänner och tillsammans gör de en otrolig resa.

Alla filmer som vi fått av Disney, alla karaktärer vi fått lära känna och alla de känslor som vi fått uppleva genom dessa filmer är oslagbart och vi kan hoppas på att det kommer fler historier och karaktärer som genom åren kan komma att kallas klassiker även dem.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen