• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Astrid Lindgren filmer

Astrid Lindgrens alla älskade filmer – här kan du enkelt beställa dina filmer på DVD eller bluray. Låt barnen få uppleva magin tillsammans med Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Tjorven och Skrållen på Saltkråkan, och många fler, i dessa klassiska filmer.

Astrid Lindgrens älskade filmer på bluray och DVD
Ett oändligt antal barn och vuxna i hela världen har vuxit upp med de älskade karaktärerna som Astrid Lindgren gett liv åt.
Köp klassiker som filmerna om Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Ronja Rövardotter
Välj bland tidlösa filmer som Lotta på Bråkmakargatan, Karlsson på taket, Alla vi barn i Bullerbyn, Madicken på Junibacken, Rasmus på Luffen, och Nils Karlsson Pyssling. Visste du att filmen om Emil i Lönneberga hade premiär 1971? Trots att det gått runt 50 år sedan dess så är busiga Emil lika omtyckt och känd i dag. Filmhyllan har förutom de klassiska filmerna även nyare versioner, som den tecknade och uppskattade tv-serien om Ronja Rövardotter.
Astrid Lindgrens filmer passar hela familjen
Hela familjen kan uppskatta de fantastiska världarna som skapats av Astrid Lindgren och blivit till DVD och bluray. Astrid Lindgren är den mest lästa barnboksförfattaren i världen, och hennes mysiga berättelser lever vidare generation efter generation, sedan länge även i form av ett stort antal filmer. Filmerna och tv-serierna har spelat en stor roll för att sprida Astrid Lindgrens berättelser och göra dem tillgängliga för allt från små barn till äldre personer, oavsett bakgrund. Astrid Lindgren deltog själv mycket engagerat i skapandet av filmerna, och skrev de flesta filmmanus själv! Hon är därför inte bara en oerhört betydelsefull författare, utan också en ovärderlig person i svensk filmhistoria.
Beställ Astrid Lindgren-filmer på DVD och bluray – fraktfritt över 799 kronor
Passa på att förbereda julklappar, födelsedagspresent, eller varför inte en fin överraskning, till barnen. Beställ smidigt dina favoriter av Astrid Lindgren från Filmhyllan i dag. Eller varför inte upptäcka nya titlar som du inte sett ännu? Vi bjuder dig på fraktkostnaden om du handlar för minst 799 kronor.

 

 

Astrid Lindgrens filmer

Astrid Lindgrens filmer är en guldskatt hämtad rakt utifrån hennes inspirerande magiska påhittade världar. Kärt barn har många namn och Astrid Lindgrens filmer är många till namnen.

För att nämna några karaktärer så är Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga och Madicken på Junibacken mycket populära bland både barn och vuxna. Vem önskar inte krypa upp under en filt en regnig dag och se en klassiker.

Många är uppväxta med Astrid Lindgrens filmer. Astrid Lindgren är en världsberömd författare vars filmer dubbats och översatts till flertalet språk. Väljer du en Astrid Lindgrens film så får du en gemytlig och vänskaplig upplevelse som värmer både liten som stor så varför inte gemensamt slå sig ner och se någon av alla Astrid Lindgrens filmer tillsammans. Kanske ett film-maraton för att återuppleva gamla minnen. Se en film och besök dess magiska världar som Astrid Lindgrens filmer erbjuder. Nangijala, Villa Villerkulla, Saltkråkan, Snickerboa, Junibacken, Bullerbyn eller kanske det något mer otäcka Riddar Katos slott för att nämna några. Astrid Lindgrens filmer gestaltar ofta gammaldags miljöer som även bidrar med en härlig charm och ses gärna om och om igen utan tillstymmelse till att tröttna. Astrid Lindgrens filmer började spelas in på 40-talet och har fortsatt filmatiserats ända fram till nutid i olika format. Hennes låga kommer aldrig gå ur tiden.

 

Filmtips som räcker länge

 • Pippi Långstrump på de sju haven
 • På rymmen med Pippi Långstrump
 • Emil i Lönneberga
 • Emil och griseknoen
 • Ronja Rövardotter
 • Madicken på Junibacken
 • Lotta på Bråkmakargatan
 • Lotta flyttar hemifrån
 • Karlsson på taket
 • Bröderna Lejonhjärta
 • Alla vi barn i Bullerbyn
 • Mer om oss barn i Bullerbyn
 • Mio min Mio
 • Nils Karlsson Pyssling
 • Rasmus på luffen
 • Peter och Petra
 • Skrållan, Ruskprick & Knorrhane
 • Tjorven, Båtsman och Moses
 • Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt

 

Astrid Lindgren hann under sin livstid utgöra stordåd inom sina filmmanus och barn världen över har sett filmatiseringarna. Händelser allt mellan liv och död finns med i Astrid Lindgrens filmer, blandat med de drömska sagovärldar som Astrid bygger upp varvat med dåtidens historiska verklighet. Redan 1949 filmatiserades Pippi Långstrump första gången och sen har karaktären följt av mängder av filmatiseringar både med levande skådespelare samt tecknade långfilmer.

Astrid Lindgren var inte helt nöjd med första filmatiseringen av Pippi och skapade efter det ofta själv sina filmmanus för att det skulle bli exakt som hon ville.

Filmerna av Astrid Lindgren är en värdefull skatt att bevara och visa för kommande generationer med sitt fantastiska konstuttryck och positiva gestaltande. Det är en guldgruva och kulturarv att dras in i och det finns timmar att spendera framför filmerna. De lockar till skratt och gemenskap tillsammans och främjar både barns lek, fantasi och lust till att lära.

De stora klassikerna Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga, Madicken, Barnen i Bullerbyn, Lotta på Bråkmakargatan och Karlsson på taket är väl kända för de flesta och även för den nu yngsta generationen av barn på 2000-talet. Men det finns små guldkorn som inte får förglömmas, filmer som inte skrivits och pratats lika mycket om. Astrid Lindgrens filmer som inte är lika kända för dagens barn och kanske inte heller för vissa vuxna men som likväl är är väl värda att se.

Där bland finns filmen Rasmus på luffen, där den föräldralöse pojken Rasmus bor på ett barnhem. Han rymmer och träffar Paradis-Oskar som går på luffen.

Nils Karlsson Pyssling är en film om en pojke som heter Bertil. Han är ensam hemma och upptäcker ett magiskt hål under sängen. Där bor en riktigt liten pojke som heter Nils Karlsson Pyssling som han får lära att känna. Killevippen vetja.

Filmen Peter och Petra utspelar sig på mitten av 50-talet och pojken Gunnar träffar två små barn, väldigt små barn, som heter Peter och Petra. De får följa med honom till skolan och sitta på hans skolbänk.

Kalle Blomkvist, vem är då han. Jo, tonårsdetektiven som besitter äventyr i den fiktiva staden Lillköping. Med sina vänner bildar han riddarna av vita rosen och de får vara med om mystiska händelser tillsammans.

Astrid Lindgrens filmer bidrar till en fantasirik upplevelse för den som tittar och inspirerar till roliga lekar och upptåg. Vem vet, du kanske blir sugen på att gå ut och leka Pyssling, Rumpnisse eller Draken Katla i skogen efteråt.

Här kan ni läsa mer om Astrid Lindgren: https://www.astridlindgren.com/sv

Produkten har blivit tillagd i varukorgen