• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Funko POP

Funko POP är små vinylfigurer som kommer i alla möjliga utföranden och karaktärer. Det finns karaktärer från alla möjliga filmer, serier, tecknade figurer och sångare att samla på. Det som sticker ut med funko POP-figurerna är deras karaktäristiska stora ögon.

 

 

Funko POP-figurer

 

Det spelar ingen roll vilken som är din favoritkaraktär eller vart ifrån den kommer, vi kan garantera att den finns som en Funko POP. Det finns olika modeller av vinylfigurerna att samla på, originalen, exklusiva, det som lyser i mörkret, bobble heads som rör på huvudet och det finns även Funko POP! som är mjuka och sammetslena istället för att det är gjorda i vinyl. Nedan kan du läsa vidare om vad det finns för olika Funko POP-figurer.
 

 

Populära Funko POP!

 • Harry Potter Hermione
 • Leonardo DaVinci
 • Star Wars Rise of Skywalker
 • Avatar Aang på Air Bubble Exklusiv
 • Looney Tunes Sylvester
 • Steve Aoki with Cake
 • Simpsons Homer
 • Stephen King
 • Grumpy Cat
 • Hellraiser Pinhead
 • DC Comics Superman


Dessa populära vinylfigurer kommer från det amerikanska företaget FUNKO som startade år 1998 utav leksakssamlaren Mike Becker, FUNKO fortsätter än idag att tillverka nya vinylfigurer och det är vi glada över. Företaget är såklart mest kända för sina vinylfigurer med karaktärer från Harry Potter, Star Wars, Marvel, DC comics och FNAF men det finns figurer för alla. Förutom sitt säregna drag med stort huvud och stora runda ögon är vinylfigurerna oftast 9 centimeter höga men det finns figurer som är hela 15 centimeter stora. Varför det blivit så populära är för att FUNKO lyckats fånga dragen hos den karaktären det vill tillverka och för att det finns en figur för alla, oavsett vilken sångare, artist eller karaktär som är din favorit.
I Sverige är klart original Funko POP! den populäraste, men även bobble head figurerna börjar bli allt mer poppis. Vi tror även att figurerna är så pass populära för att de är lagom stora och tar inte allt för mycket plats i hemmet vilket gör att du kan samla många på en liten yta.

Är du ett stort fan utav The Simpsons? Då blir du glad över att det kort och gott finns nästan alla karaktärer ur serien att samla på. Vi har till exempel Homer, Marge, Barney, Bart, Maggie, Moe, Lisa och Abe. Den senaste Simpsons kollektionen släpptes 2019 och då fick vi även den ikoniska katten och råttan Itchy och Scratchy till allas förtjusning. Förutom de klassiska vinylfigurerna finns det också Funko POP! Simpsons nyckelringar att samla, bland annat så finns karaktärerna Itchy, Scratchy och Homer att hitta som nyckelringar att pryda din nyckelknippa med.

I september 2017 fick alla Game Of Thrones älskare äntligen sina vinylfigurer att samla på. I denna kollektion finns bland annat The mountain, Jon Snow, Daenerys, Bran the broken, Arya Stark, Sansa Stark, Yara Greyjoy, Lord Varys och Cersei Lannister men även många fler karaktärer ifrån den populära fantasy-serien att samla på. Det finns även nyckelringar i Funko POP! serien från game of Thrones att samla på. I denna kollektion finns det även olika variationer utav karaktärerna att hitta, bland annat finns Jon Snow figuren både sittandes på en drake, sittandes på järntronen eller vanliga originalet alltså ståendes.

Harry potter serien är en utav det populäraste från företaget FUNKO. Den första kollektionen av vinylfigurerna släpptes år 2015 och bestod utav karaktärerna Harry Potter, Ron, Hermione, Snape, Dumbledore, Voldemort och en lite större vinylfigur Hagrid. Den andra kollektionen kom sedan 2016 och då fick vi bland annat Draco Malfoy, Dobby, Sirius Black, Luna Lovegood, dementor och Neville Longbottom. Totalt har vi fått sju olika kollektioner med blandade karaktärer från de fantastiska Harry Potter filmerna och den senaste släpptes år 2020. Det har alltså varit en fantastisk kollektion att samla på och vi tror att det kommer släppas fler framöver.
Förutom de klassiska vinylfigurerna finns det även ett brädspel som heter POP Funkoverse Harry Potter. Det är ett strategibrädspel och med i brädspelet får du även fyra stycken vinylfigurer från filmserien.

En utav FUNKOS största kollektioner är Marvel, det finns hela olika karaktärer att hitta. Dessutom så kommer de olika karaktärerna i olika utstyrslar även här. Det första tio karaktärerna som släpptes var dock Tho, Spiderman, Iron Man, Wolverine, Captain America, Red Skull, The Hulk, The Thing, Nick Fury och Loki. Den första kollektionen utav Marvel funko POP! släpptes år 2011 och den nyaste kollektionen släpptes år 2020.

Som skrivet tidigare finns det en hel drös av olika Funko POP-figurer att samla på och det vanligaste är såklart vinylfigurerna. Men det finns även Flocked-figurer. Dessa har ett tunt fluffigt lager på sig som ger en intressant och mysig textur på figurerna. Sedan så har vi även Super-sized figurerna som är nästan dubbelt så stora som det vanliga. Det finns även figurer som lyser i mörkret som kommer i varierade storlekar och karaktärer.
Sedan så finns det även svartvita och ”osynliga” figurer och dessa är som det låter gjorda i antingen svartvita kulörer eller i en genomskinlig vinyl. Det finns även Funko POP-figurer med doft! Dessa är relativt ovanliga men Strawberry Shortcake är en som har en egen unik doft.
Såklart finns det även exklusiva vinylfigurer. Dessa släpps under en begränsad tidsperiod och ofta under speciella sammanhang som till exempel Comic Con. På förpackningarna till dessa exklusiva figurer sitter det ett klistermärke så du vet att din Funko POP är exklusiv. Sedan så brukar oftast dessa figurer ha speciella kläder eller accessoarer. Dessa figurer är oftast eftertraktade och kan vara svåra att finna. Till exempel har vi från den sjunde Harry Potter kollektionen som släpptes år 2020 två exklusiva figurer som är Nymphadora Tonks och Fleur Delacour.

Några av de mest värdefulla (och dyraste) figurerna är bland annat Svampbob Fyrkant i metall-kulör. Denna släpptes år 2013 och kan vara värd över 1,500 dollar om den är i gott skick. Batman vinylfigur i silver gjordes det bara 108 exemplar utav och är värd en hel del och såldes enbart på Hot Topic en av dessa blev såld för 2,500 dollar.
Dumbo från filmen med samma namn som vinylfigur iklädd sin ikoniska ”clowndräkt” släpptes 2013 exklusivt på Comic Con i San Diego och är värderad upptill 6,000 dollar. Men den absolut värdefullaste som det endast finns ett exemplar utav är en signerad oöppnad vinylfigur i metall-kulör utav ingen mindre än Stan Lee. Försäljaren av denna försökte sälja den på EBay för 130,000 dollar men ingen köpte den. Dock är denna Funko POP! hittills den mest åtråvärda utav fans över hela världen.

 

FUNKO POP-FIGURER: DISNEY, STAR WARS, ANIME OCH MER!

En hel samling full av din fandom Funko-favoriter? Ja, vi håller med - det låter definitivt för bra för att vara sant.

Filmhyllan är stolt över att presentera den unika Funko-kollektionen, ett urval av Funko-favoriter som är fyllda till randen med figurer som fyller dina älskade fandoms.

Kan du tro att du har turen att ha snubblat över det? Eller kanske var du bara på det du trodde var den oändliga strävan efter den ultimata samlingen av Funko-figurer. Oavsett - hur som helst du är här, vi är bara glada att du lyckades.

 

Varför? Eftersom det är den perfekta platsen att mata din Funko-besatthet. Oavsett vad din popkultur-nisch kan vara - från Pokémon till Marvel till Disney och bortom - finns det en unik, unikt och måste-ha Funko-leksak, samlarobjekt eller figurer som bara väntar på dig i vår noggrant samlade Funko-kollektion.

 

Älskar du anime? Kolla in vår Funko POP! My Hero Academia All Might Glow-in-the-Dark Vinyl Figure, vår Funko Pop! Animationsavatar: The Last Airbender Zuko Lightning Glow-in-the-Dark Vinyl Figur, eller till och med vår Funko Paka Paka Kawaii Village Japan Blind Capsule Vinyl Figur.

 

Är Star Wars mer namnet på ditt fandom-spel? Vad sägs om verkliga sporthjältar, som Venus Williams, Braley Beal eller Nikola Jokic? Vi har täckt dig på alla fronter, vänner.

 

Så börja din Funko-fest! Börja rulla och njut av resan - vi kan satsa på att du hittar allt du letar efter (och mer) här i vår episka Funko-samling.

 

Letar du efter den perfekta Funko POP Vinyl-figuren? Vi har ett stort urval att välja mellan! Filmhyllan har tusentals Pop Vinyl-figurer - från Alice i underlandet till X-Men och allt däremellan! Dessa fantastiska vinylfigurer kommer att se bra ut på din bokhylla, garderob eller skrivbord!

 

Ta med dina favoritkaraktärer för videospel direkt till ditt skrivbord eller lägg till i din samling med dessa roliga bobble-huvud! Med en rad spellegender som Sora från Kingdom Hearts 3 och dina Fortnite favoritskinn finns det en figur för varje spelare.

Utforska vårt utbud av POP! Vinylfigurer från Funko.

 

Med deras varumärkes estetiska och igenkännliga boxkonst, dessa bedårande lilla Funko POP! vinylfigurer är det ultimata samlarobjektet. Men att försöka hitta din favoritkaraktär i den typiska butiken är svårt. Dessutom finns det ett så stort utbud av alternativ med ett bibliotek med val från praktiskt taget alla grenar av kulturen. Så oavsett om du vill fylla den specifika tomma platsen på ditt skrivbord, eller om du bara vill bläddra bland de oändliga möjligheterna som Pop! leksaker har att erbjuda, det här är sidan för dig. Istället för att leta genom hylla efter hylla med lådor, bör du skaffa din nya Funko Pop! figurer och vinylminifigurer från Filmhyllan.

 

När du tänker på POP-samlarobjekt som är roliga, lätta att samla, har alla dina favoritegenskaper och karaktärer och är helt i linje med din livsstil tänker du oundvikligen på Funko. De gör så många fantastiska produkter och vi har alla här! Om du letar efter POP-vinylfigurer har vi ungefär så många som du någonsin skulle vilja från Disney POP-figurer, till Funko POP-skräck, till Sport, musik, Star Wars! Så oavsett vilken produktlinje du föredrar vet vi att du kommer att hitta alla dina POP-behov med vårt enorma utbud av Funko-produkter.

 

Här har vi samlat alla figurer och samlarobjekt som har med POP! vinyl figurerar att göra. POP! vinyl kommer från det amerikanska företaget FUNKO som grundades 1998 och har sedan dess skapat samlarfigurer för stora filmer, serier och liknande. Bland de populäraste är helt klart Star Wars, Harry Potter, Marvel- & och DC Comics. Det är ett självklart val för de riktigt inbitna fansen, nördarna. För vem behöver inte en maskot vid skrivbordet eller på jobbet?

Pop! Figurer är miniatyrfigurer från berömda TV-spel och filmer. Här på Filmhyllan hittar du ett av Sveriges största utbud utav Pop! figurer. Bland sortimentet hittar du Pop! figurer från bland annat Star Wars, flertalet Marvel-filmer, Destiny, Stranger Things m.m.

En revolution pågår i fanmerch-världen. Borta är de tider då superhjältar, skurkar och magiska vidunder endast fanns på vita duken. Vem har väl inte drömt om att ha tekalas med Hattmakaren, vakna upp intill Thor och dela vardagsrum med Batman? Det som förut bara var möjligt i dina vildaste fantasier kan nu bli verklighet, eftersom våra Funko POP!-figurer gör det möjligt!

 

Vad är Funko Pop!-figurer?

Funkos är gjorda i vinyl och är vanligtvis 9 cm höga, så de får plats i alla skrymslen och vrår, till och med på den minsta av hyllor. Det som gör dem extra speciella är deras överdimensionerade huvuden. På en del figurer är huvudet inte bara enormt, det vobblar också! Så det finns ingen anledning till oro om du plötsligt ser Loke och Hulken nicka mot dig – kanske lockar det fram ett skratt istället!

 

Pop-figurer är inte bara små med stort huvud, de är även designade i japansk chibi-stil. Det går inte att låta bli att förälska sig i dessa bedårande och otroligt detaljerade figurer! Det var dock svårt att förutse att dessa små figurer skulle bli så populära, för till en början gick det trögt. Det var inte förrän Funko Pop Game of Thrones-figurerna kom ut på marknaden som dessa figurer verkligen fick den uppmärksamhet de förtjänar. Skådespelarna från GoT postade bilder på sociala medier tillsammans med sina miniatyrer, vilket fick fansen att tagga till. Och när Rolling Stone Magazine 2014 publicerade en artikel om de charmiga figurerna, var framgången given.

 

Funko POP! universum

Du hittar vinylfigurerna av alla möjliga slag - Funko Pop! erbjuder allt från Gotham Citys Arkham Asylum till Westeros i Game of Thrones. Med Popsen kan du ha hela världen i ditt vardagsrum. Förvandla ditt hemmakontor till Underlandet på nolltid. Pigga upp ditt badrum med Funko Pop Marvel-figurer, utforska avlägsna galaxer med våra Funko Pop Star Wars-figurer eller tänk tillbaka till dina barndomsminnen och upptäck vårt utbud av Funko POP Disney-figurer.

 

Special edition Funko POPs!

När samlarivern drabbar dig är det inte så lätt att bryta sig fri! Men varför skulle du? Dessa söta små figurer kan ju liva upp din vardag. För att göra det hela än mer intressant, så har vi mängder av limiterade utgåvor av dessa små charmtroll. Precis som alla vanliga vinylvarianter, kommer specialutgåvorna också i skyddande presentboxar som skyddar mot repor och andra skador och gör att du kan se figuren även när du vill ha den kvar i boxen. På så vis kan du hålla dina figurer i bättre skick och bevara deras värde. Du kan givetvis också samla dem för skojs skull och ta ut dem ur boxen.

 

Filmhyllans Funko POP! onlineshop

Du finner ett stort utbud av Funkos i Filmhyllans onlineshop. Harry Potter-Funkos, till exempel. Varför inte ge Albus Dumbledore och hans långa mantel, gråa glasögon och kraftfulla stav plats i ditt vardagsrum? Han är dessutom perfekt som present. Vi har också alla DC-hjältar och monster – och du kan skapa en spektakulär miljö för din Awesome Mixtape II med våra Funko Pop Guardians of the Galaxy-figurer. Så vänta inte, dyk ner i Funko Pop!-världen och upptäck dina favoriter från POP-familjen.

 

POP! Figurer är samlarfigurer från berömda TV-spel eller andra kända fiktiva världar som Harry Potter och Star Wars. Funko POP! Figurer kan enkelt identifieras med hjälp av deras stora bobblehuvud.

 

Hos oss hittar du många populära Funko POP! Figurer. Vi har karaktärerna från POP! Marvel, POP! Disney, POP! DC, POP! Games, POP! Movies & TV, och POP! Anime även POP! Vinyl. Du finner roliga, snygga, söta och coola samlarfigurer som hjältar och skurkar i form av t.ex. POP! Game of Thrones, POP! Star Wars och POP! Rick and Morty till bra priser.

 

Se alla våra merchandise

 

Leveranstid: ca 3-10 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen