• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Franska filmer

Många cineaster och filmälskare njuter av att titta på filmer från Frankrike. Det är något speciellt med franska filmer. Språket de pratar, miljöerna man ser och musiken som spelas, bidrar till att skapa en speciell känsla och atmosfär som fyller en med välbehag.

Franska filmer

Den klassiska klichébilden av en man i svartvitrandig tröja, mustasch, basker på huvudet och en baguette i handen kanske inte alltid förekommer, men den franska känslan är ändå allt som oftast där.

Ända sedan 1950-talet är vi många som har låtit oss ryckas med och förföras av baguettelandets härliga filmkultur. Jaques Tati började då med en alldeles särskild art av humoristiska filmer fängsla tittare både i Frankrike, Sverige och världen över. Med filmer som "Semestersabotören, "Min onkel" och "Trafic" slog han sig in i det svenska folkhemmet. Han följdes av andra humorister som till exempel Louis de Funès som fick miljoner att skratta på biograferna och framför tv-apparaterna. Han föddes redan 1914 men det var egentligen först på 1960-talet som han blev känd för de stora massorna med sina filmer om mästertjuven Fantomas.

Fransk filmhistoria går långt tillbaka i tiden men genomgående är att franska filmer har en förmåga att beröra och gripa tag i oss. På 1990-talet kom den franska trilogin ut med; "Frihet - den blå filmen", "Den vita filmen" och slutligen "Den röda filmen" vilka löst skildrar den Franska republikens motto, nämligen frihet, jämlikhet, broderskap. (Liberte Egalite Fraternite).

2001 kom den franska filmen "Amelie från Montmartre" vilken blev en stor succé både bland tittare och kritiker. Troligtvis har du som läser denna text själv sett filmen någon gång. Den unga blyga servitrisen Amelie lever ut sin altruism och sprider värme och kärlek i sin omgivning.

Franska filmer har visat sin styrka om och om igen och är en otvetydig välgärning för alla de som älskar goda kvalitetsfilmer.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen