• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Paw Patrol

PAW Patrol är en kanadensisk CGI-animerad tv-serie för barn skapad av Keith Chapman. Den produceras av Spin Master Entertainment, med animering från Guru Studio. I Kanada sänds serien främst på TVOKids, som först körde förhandsvisningar av showen i augusti 2013.

Serien hade premiär på Nickelodeon i USA den 12 augusti 2013.
Serien fokuserar på en ung pojke vid namn Ryder som leder ett besättning med sök- och räddningshundar som kallar sig PAW Patrol. De arbetar tillsammans på uppdrag för att skydda kusten i Adventure Bay. Varje hund har en specifik uppsättning färdigheter baserade på räddningstjänstyrken, såsom brandman, polis och flygpilot. De bor alla i hundhus som förvandlas till anpassade fordon för sina uppdrag. De är också utrustade med ryggsäckar som kallas "valppaket" som innehåller verktyg som relaterar till valparnas jobb.
Spin Master har utvecklat showen till en mediefranchise och släppt en pågående serie leksaker baserat på den. PAW Patrol leksaksförsäljning har genererat miljoner dollar i intäkter för företaget och ökat Spin Master närvaro på förskoleleksaksmarknaden. Showen och dess tillhörande produkter har fått en mängd utmärkelser och nomineringar från föreningar som Academy of Canadian Cinema & Television och Academy of Television Arts & Sciences.
Den 22 februari 2019 förnyades serien för en sjätte säsong med 26 halvtimmars avsnitt. I USA finns utvalda avsnitt tillgängliga för att strömma på Noggin, gratis med TV Everywhere-autentisering i Nickelodeons app och med ett offentligt bibliotekskort genom Hoopla-appen.
Den 27 mars 2020 förnyades serien för en sjunde säsong på 26 halvtimmars avsnitt. En teaterfilm, med titeln PAW Patrol: The Movie, är planerad att släppas 20 augusti 2021.
Varje avsnitt av PAW Patrol följer ett liknande mönster och har återkommande ämnen. Avsnitt öppnas normalt med en scen som visar hundarna som går om deras vardag, ofta leker med hundleksaker eller deltar i aktiviteter på den lokala lekplatsen. Ryder, en tioårig pojke, får råd om ett problem genom att få ett samtal om hjälp eller genom att själv bevittna en situation. Hans vanligaste uppringare är en olycksböjande marinbiolog vid namn Cap'n Turbot, som vet mycket om Adventure Bays djurliv. Ryder varnar alltid hundarna via sina blinkande husdjurstaggar. Teammedlemmarna rapporterar till sin bas, Lookout, och går in i dess hiss. Marshall anländer vanligtvis sist och orsakar ett humoristiskt missöde som får de andra hundarna att skratta när hissen stiger. När de når översta våningen ordnar de sig i en rad. Chase meddelar att laget är redo för handling när Ryder berättar för valparna vad som har hänt. Han väljer flera medlemmar i teamet, normalt två första respondenter, för att hjälpa till att lösa det problem som har uppstått. De åker ner till sina fordon och slutför sitt uppdrag. När de är färdiga säger Ryder sitt slagord: "När du är i trubbel, ropar du bara på hjälp!" Och gratulerar valparna.
Serien har sålts till TV-nät i över 160 länder.
I USA sänds serien på Nickelodeon såväl som Nick Jr.-kanalen. I Kanada visas serien främst på TVOKids, Knowledge Kids, Tele-Quebec och City Saskatchewan.
Som krävs för kanadensiska program som sänds i federalt finansierade nätverk har PAW Patrol kallats på franska för Quebec-sändningar och för dess sändning i Frankrike på TF1. Canal Panda sänder en europeisk portugisisk dub. och den sändes på MBC3 i Mellanöstern. En brittisk engelsk dub, som använder samma skript som den kanadensiska versionen med mindre ändringar, visas på Channel 5 och Nick Jr. UK. Anione, JEI TV och KBS har alla sänt den koreansk-dubbade versionen. Showen har sänds på isländska språket på Islands offentliga sändare RÚV sedan 2015. De två första säsongerna visades på finska på Yle TV2. Video on demand-plattformen Le.com erhöll sändningsrättigheter för en kinesisk-dubbad version av PAW Patrol i april 2016. Den sändes på MiniMini + i Polen, e-Junior i Förenade Arabemiraten och Clan TVE i Spanien. Den 6 april 2019 hade TV Tokyo premiär på en japansk dub av showen, med Megumi Han i rollen som Ryder, som döptes om till "Kento" (ケ ン ト).
I juni 2018 tillkännagav Nickelodeon och Outright Games ett spel baserat på serien, med titeln PAW Patrol: On a Roll. Den släpptes för PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch och Microsoft Windows i Nordamerika den 23 oktober 2018.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen