• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
 • 100% officiell merch
 • 30 dagars öppet köp
 • Brett sortiment med över 63000 produkter

 

Nintendo Switch spel

Nintendo Switch är en spelkonsol och lanserades först i januari 2017 men släpptes sen till butiker i mars samma år. Det är Nintendos sjunde stationära spelkonsol som är ämnad till hemmabruk. Det finns två kontroller till konsolen som kan fästa enheten. De kallas för Joy - con (L) och Joy - con (R) men de kan även användas separat om man föredrar det.

 

Nintendo Switch Spel

Kontrollerna liknar de kontroller som används till spelkonsollen Nintendo Wii U. Till Nintendo Switch finns det massor av olika genrer, som passar alla åldrar.

Genrer för Nintendo Switch:

 

 • Actionspel
 • Fantasyspel
 • Barnspel
 • Familjespel
 • Fightingspel
 • Skjutspel
 • Rallyspel
 • Skräckspel
 • Musikspel
 • Dansspel
 • Pussel
 • Rollspel

 

Man kan ha en härlig familjestund och spela ett utav de olika familjespel som Nintendo tillhandahåller till denna otroligt effektiva och lättanvända konsol.

Några exempel på populära och roliga spel nedan:

 

 • Super Mario
 • Mario Rabbids Kingdom Battle
 • Mariokart 8, Deluxe
 • Luigi´s Mansion 3
 • Animal Crossing: New Horizons
 • A Short Hike
 • Baldur´s gate 1 och 2
 • Bayonetta 2
 • Cadence of hyrule
 • Dark Souls: Remasterd
 • Diablo 3: Eternal Collection
 • Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition
 • Fortnite
 • Hollow Knight
 • Octopath Traveler
 • Overland
 • Pokémon Sword and Shield
 • Donkey Kong Country: Tropical Freeze
 • Minecraft

 

Det här är endast några exempel på vad det finns för olika spel till Nintendo Switch, det är bara en liten skala av hur många spel som egentligen finns ute på marknaden. Men dessa ligger som populärast på listan just nu.

Ett mycket populärt spel är Super Mario som finns i flera upplagor. Det är roligt och medryckande som man kan spela i timmar utan att tröttna. I spelet kan man vara olika karaktärer och man kan även spela flera spelare. Multiplayer som det kallas. Vid ensamspel så kallas det för singleplayer. Super Mario ska i spelet rädda prinsessan från den elaka draken och har sina medhjälpare som hjälper honom i kampen mot att rädda prinsessan, han ska ta sig genom olika miljöer och slåss mot fiender. Och eftersom det är ett barnspel kan alltså alla spela det, stora som små.

På senare tid utvecklade man även Mariokart, som är ett rallyspel. I spelet kan man då välja de olika karaktärerna samt välja vilken rallybil man ska köra med samt de olika banor som finns. Spela mot dina vänner eller familj och se vem som kommer först i mål i detta otroligt roliga rallyspel. Nu finns även Mariokart 8 på Nintendo Switch.

En annan ny exklusiv upplaga av Mario är Mario Rabbids Kingdom Battle och är ett taktikspel med trevlig design och extrema färger. Detta är ett taktikspel som man spelar i turordning. Det sägs även vara ett av de bästa och roligaste Mariospelen som spelats.

En karaktär i Super Mario är hans kompanjon Luigi, som också har släppt ett eget spel, Luigi´s Mansion 3. Det är ett spel i 3 serier och detta är alltså den tredje upplagan i serien. Det är ett spökspel, där Luigi och hans vänner bor på ett hemsökt hotell. Luigis vänner blir tillfångatagna och han ska ta sig igenom en hel del faror för att rädda dem.

För de äldre har actionspel och skjutspel utvecklats något enormt. Där kommer t.ex. ett spel som heter Fortnite som idag är mycket populärt. Det är inget spel som man tröttnar på utan som kan underhålla en i timmar. I spelet ska man bygga sin egen stad och slåss för den. Sista spelaren kvar vinner. Skjutspel är nog det som är mest populärt. Det finns en hel uppsjö av sådana också där det generellt handlar om att skydda sig mot fiender. Med olika skjutvapen får man testa sig fram, av vad som passar en själv bäst. Man kan även sno vapen från sina motspelare. Ofta är det lagspel och man väljer ut några spelare i sitt lag som man mot spelets lag ska utplåna och skydda sitt eget lag. Det finns även skjutspel där man kan spela mot varandra om man så önskar.

Ett annat som också är populärt är Pokémon Sword and Shield, detta har uppstått av filmerna Pokémon. Så varför inte välja din favorit Pokémon och upptäcka en helt ny värld med alla olika Pokémon karaktärer. Precis som i filmerna.

För en trevlig familjeupplevelse har Nintendo också utvecklat olika dansspel och musikspel. Varför inte lära sig sjunga och dansa på hemmaplan. Det är inte bara roligt och underhållande utan det ger inga extrakostnader som det skulle göra om man tog danslektioner eller musiklektioner. Dessutom får man ju umgås med sina nära och kära i kombination med ens eget intresse. Det kan ju inte bli bättre än så.

Spel har blivit en stor värld för alla och det är ett effektivt och roligt sätt att antingen underhålla sig själv eller ha en härlig stund med familj och vänner. Och i och med de breda genrer som finns i spelvärlden går ingen tom, det finns ett för alla.

I spelvärlden är det även många som utvecklar sin engelska mycket effektivt. Även om de allra flesta spelen idag är textade och översatta, används engelskan flitigt ändå. Och detta resulterar också i att många ungdomar lär sig bättre engelska än vad de gör i skolan.

Spelen går att köpa hos de flesta återförsäljare som tillhandahåller spelkonsoler. Snittpriset per styck ligger på ca 500-600 svenska kronor. Det går även att beställa på nätet eller köpa via privatpersoner. Marknaden är bred och det är inte så svårt att få tag på om man söker en specifik spelgenre.

För en härlig, social och rolig upplevelse är alltså denna konsol ett måste, ladda upp med de bästa spelen och upplev de bästa karaktärerna från dina favoritspel. Lär dig att dansa och att sjunga eller ha bara en lugn stund med ett pusselspel. Inte nog med att det är underhållande, det är också ett roligt tidsfördriv, om man vill att tiden ska gå lite fortare. Med taktikspel och tankespel får man också använda och utveckla sin hjärna på ett roligt sätt. T.ex. när man ska bygga en by eller ett eget zoo, då får man använda hjärnan på ett mycket effektivt sätt. Men det finns mycket mer som man måste testa och uppleva själv.

 

Nintendo Switch är en Tv-spelskonsol som utvecklats av Nintendo, som släpptes över hela världen i de flesta regioner den 3 mars 2017. Det är en hybridkonsol som kan användas som hemmakonsol och bärbar enhet.

Dess trådlösa Joy-Con-kontroller, med standardknappar och riktade analoga pinnar för användarinmatning, rörelsesensor, kan fästas på båda sidor av konsolen för att stödja spel i handhållen stil. De kan också ansluta till ett grepptillbehör för att tillhandahålla en traditionell spelkonsol för hemmakonsolen, eller användas individuellt i handen som Wii Remote och Nunchuk, som stöder lokala flerspelarlägen. Nintendo Switch-programvaran stöder onlinespel via internetanslutning, liksom lokal trådlös ad hoc-anslutning till andra konsoler. Nintendo Switch-spel och programvara finns på både fysiska flashbaserade ROM-patroner och digital distribution via Nintendo eShop; systemet har ingen regionspärr. En handhållen-fokuserad version av systemet, kallad Nintendo Switch Lite, släpptes den 20 september 2019.

Nintendo Switch presenterades den 20 oktober 2016. Känd under utveckling av sitt kodenamn NX, kom konceptet med Switch till som Nintendos reaktion på flera fjärdedelar av ekonomiska förluster under 2014, tillskrivs dålig försäljning av sin tidigare konsol, Wii U och marknadskonkurrens från mobilspel. Nintendos dåvarande president Satoru Iwata drev företaget mot mobilspel och ny hårdvara. Nintendo Switch-designen är inriktad på en bred demografi av videospelare genom flera användningssätt. Nintendo valde att använda mer vanliga elektroniska komponenter, till exempel en chipset baserad på Nvidias Tegra-linje, för att göra utvecklingen av konsolen enklare för programmerare och mer kompatibel med befintliga spelmotorer. Eftersom Wii U hade kämpat för att få externt stöd och lämnat det med ett svagt programvarubibliotek, sökte Nintendo förebyggande stöd från många tredjepartsutvecklare och utgivare för att hjälpa till att bygga ut Switchens spelbibliotek tillsammans med Nintendos första partititlar, inklusive många oberoende videospelstudior. Medan Nintendo ursprungligen förväntade sig cirka 100 titlar för sitt första år släpptes över 320 titlar från första part, tredje part och oberoende utvecklare i slutet av 2017.

Som en åttonde generationens konsol konkurrerar Nintendo Switch med Microsofts Xbox One och Sonys PlayStation 4. Konsolen levererades nästan tre miljoner under den första månaden av lanseringen, vilket översteg Nintendos ursprungliga prognos på två miljoner, och inom ett år efter släpp uppnåddes över 14 miljoner enheter såldes över hela världen, och sålde den totala livstidsförsäljningen av Wii U. I början av 2018 blev Switch den snabbast sålda hemmakonsolen i både Japan och USA. Från och med juni 2020 har Nintendo Switch och Nintendo Switch Lite sålt mer än 61 miljoner enheter över hela världen. Switch-försäljningen har varit starkt knuten till försäljningen av Nintendos första partititlar, med sex spel; The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Pokémon Sword and Shield och Animal Crossing: New Horizons har sålt över femton miljoner enheter vardera.

Den första uppfattningen för Switch startade strax efter lanseringen av Wii U 2012. Kimishima uppgav att när Nintendo utvärderade vilken ny hårdvara de ville producera ville de "inte bara ha en efterträdare" till vare sig Nintendo 3DS eller Wii. U, men frågade istället "vilken typ av ny upplevelse kan vi skapa?" I en intervju med Asahi Shimbun uppgav Kimishima att Switch var utformad för att ge ett "nytt sätt att spela" som skulle "ha en större inverkan än Wii U". Nintendo of America president och COO Reggie Fils-Aimé betonade konsolens överklagande som en enhet som skulle ge spelare möjlighet att spela hemma eller på språng, och noterade att det skulle göra det möjligt för utvecklare att skapa nya typer av spel. Detta tillvägagångssätt fortsatte Nintendos blåa havsstrategi för den konkurrensutsatta konsolmarknaden, i stället för att konkurrera om funktionen med de andra konsolerna, skulle de skapa unika och svåra att kopiera enheter. Miyamoto sa att några breda begrepp i Switch sträcker sig från Gunpei Yokoi: s "laterala tänkande med erfaren teknik" designfilosofi som Nintendo har använt under de senaste decennierna.
Utformningen av Switch syftade till att överbrygga polariseringen av spelmarknaden vid den tiden och skapa en enhet som kunde spela "avslappnad" videospel tillsammans med spel som syftar till att spelas "djupt", enligt Shinya Takahashi och Yoshiaki Koizumi , chef och biträdande chef för Nintendos avdelning för underhållsplanering och utveckling (EPD). Detta tillvägagångssätt skulle också gälla kulturella livsstils- och spelskillnader mellan japanska och västerländska spelare. Japanska spelare brukar spela på språng och med sociala grupper, medan västerländska spelare tenderar att spela hemma själva. Utformningen av Switch skulle möta båda kulturerna, och vissa spel, som 1-2-Switch, skulle potentiellt kunna göra socialt spel mer acceptabelt i västerländsk kultur. Två viktiga element som sattes in för att hantera denna blandade marknad var förmågan för enheten att spela både på en TV-skärm och som en bärbar dator och användningen av avtagbara styrenheter. Namnet "Switch" valdes inte bara för att hänvisa till konsolens förmåga att växla från handhållna till hemkonsollägen, utan för att presentera "idén att vara en" switch "som kommer att vända och förändra hur människor upplever underhållning i sitt dagliga liv ".
En del av inspirationen till Switchens form och design var från feedback som spelare hade gett Nintendo på Wii Remote, enligt Shinya Takahashi. Med lanseringen av spel som Wii Sports och Wii Fit hade spelare frågat Nintendo om de kunde göra Wii Remote i en mindre formfaktor, potentiellt fastspänd till en del av kroppen. Detta ledde till att Nintendo föreställde sig vad en mindre formfaktorkontroller kunde ge i både hårdvara och spel, och ledde till idén om en konsol som var tillräckligt liten för att de nya styrenheterna också skulle vara bärbara. Andra begrepp kom från konsumentåterkoppling som var kritisk mot Wii U. Fils-Aimé sa att en vanlig kritik de hade för Wii U var att medan spelare tyckte om att använda Wii U GamePad och skulle vilja spela spel på den var som helst, det blev funktionslöst om de rörde sig ett avstånd från huvudkonsolen. Detta tjänade Nintendo för att utforma en hemkonsol som spelaren kunde ta med sig var som helst. Cirka fem olika prototyper utvecklades för Switch innan de slutfördes på den släppta designen. Detta inkluderade att utveckla olika metoder för hur Joy-Con-kontrollerna fysiskt skulle ansluta till konsolen, inklusive att använda magneter för att hålla dem på plats.
Förutom formfaktordesignen behövde Nintendo balansera kraften och hastigheten på konsolens centrala processorenhet med batteriets livslängd och enhetens storlek, i kombination med begränsade utvecklingsresurser och tidsfrister som fastställts av Nintendos ledning. Ett val som utvecklingsgruppen gjorde var att använda ett befintligt system på ett chip (SOC) snarare än att skapa ett eget som de hade gjort på tidigare konsoler. Koizumi sa att detta avbrott från traditionen gjordes för att få mer tredjepartsstöd för konsolen genom att använda en SOC som utvecklare enkelt kunde porta till. Nintendo fokuserade inte på rå processorkraft utan letade istället efter att balansera systemets övergripande funktioner, inklusive batteriets livslängd och storlek, och med tanke på deras begränsade utvecklingsresurser och tidslinje. Koizumi sa, "Den svåraste delen var hur vi kunde ta en övergripande balans medan vi blev intrasslade med alla dessa i komplexitet."
För att uppnå denna balans valde de inte att använda den mer kraftfulla hårdvaran de kunde ha använt, utan använde sig av en mellanliggande strategi för att uppnå sin vision av Switch.
Koizumi fungerade som den allmänna producenten av Switch under utvecklingen. Enligt Miyamoto leddes Switch-utvecklingen inom Nintendo av yngre anställda, och han sa "det är verkligen de som har lagt fram detta och designat detta system". Miyamoto sa om de yngre medarbetarna: "Jag letar alltid efter designers som inte är super-passionerade spelfans. Jag gör det till en poäng att se till att de inte bara är en spelare, utan att de har många olika intressen och färdigheter. . " Juniorutvecklare användes också för att hjälpa till att brainstorma idéer om hur man ser till att Switch hade en längre livscykel utöver de typiska fem till sex åren som de flesta andra konsoler hade. Miyamoto, Takeda och Iwata var mindre involverade, men gav nödvändig tillsyn över Switchens utveckling, främst kring kostnaden för att implementera nya funktioner som skulle göra att Switch skulle sticka ut. För Miyamoto tillät hans begränsade engagemang honom att spendera mer tid på Nintendos programvarutitlar som utvecklades vid den tiden, till exempel Super Mario Run.
De första offentliga nyheterna om Switchens hårdvara inträffade tillsammans med tillkännagivandet av Nintendo och DeNA: s partnerskap den 17 mars 2015. I detta skede hänvisade Nintendo till konsolen under kodnamnet "NX" och beskrev det som ett "helt nytt koncept" . Vid ett investerarmöte i april 2016 meddelade Nintendo att man planerade att släppa NX över hela världen i mars 2017. Även om Nintendo inte avslöjade NX: s hårdvara vid E3 2016 i juni meddelade man att The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som ursprungligen tillkännagavs som ett Wii U-exklusivt skulle också släppas för NX. Vid ett Nintendo-bolagsstämma efter konferensen uppgav Miyamoto att företaget hade farhågor om att konkurrenter kunde kopiera idéer från NX om de avslöjade det för tidigt. Följande månad började rykten dyka upp kring konsolens karaktär, inklusive dess användning av Nvidia Tegra-hårdvara, som är en "hybrid" -enhet avsedd för både hem- och mobilanvändning, styrenheter som kan lossna från huvudenheten och spelas separat, och att Nintendo skulle distribuera spel på konsolen via patroner och digitala nedladdningar.
Den 20 oktober 2016 tillkännagav Nintendo officiellt konsolen under namnet Nintendo Switch, tillsammans med en trailer som visade hårdvarans natur som en hybridenhet. Vid tidpunkten för släppandet av trailern gav Nintendo inte så mycket information om funktionerna på plattformen, även om de planerade att ha evenemang 2017 för att ge mer information om konsolen. Företaget uppgav att det finns ytterligare funktioner som inte presenterades i den inledande trailern. Miyamoto och Fils-Aimé presenterade Switch för att vara värd Jimmy Fallon i en sändning av The Tonight Show med Jimmy Fallon i december 2016. Förutom att visa mer av konsolens hårdvara och funktionalitet, fick Fallon möjlighet att spela en del av Breath of the Wild live.
Nintendo avslöjade tekniska detaljer om Switch, inklusive dess världsomspännande lanseringsdatum och pris, vid ett pressevenemang i Tokyo den 13 januari 2017. Evenemanget livestreamades med en engelsk voiceover som tillhandahålls av Nintendo of America via deras sändning och regionala Twitter-konton vidarebefordrar information på andra språk. Ett Nintendo Treehouse-händelse inträffade dagen efter för att avslöja hela lanseringsprogrammet och kommande spel för Switch.
Släpp
Switch släpptes officiellt den 3 mars 2017 över hela världen på Japan och de flesta engelsktalande och västerländska marknader. Den släpptes med en MSRP på 29 980 ¥ i Japan, 299,99 US $ i USA, GB 279,99 £ i Storbritannien och 469,95 $ i Australien; med standardiserad prissättning för den europeiska marknaden varierande. Satsen innehåller en switchkonsol, en dockningsstation, vänster och höger Joy-Con-kontroller och tillhörande remmar, ett Joy-Con-grepp, en nätadapter och en HDMI-kabel. Det fanns två Switch-paket tillgängliga vid lanseringen, en med grå Joy-Con och en med neonröd och blå Joy-Con. Nintendo fruktade att ett högre pris skulle skada försäljningen, vilket fick dem att inte inkludera ytterligare hårdvara eller spel. Den globala lanseringen omfattade inte delar Asien, inklusive Indien och Kina.
Switch fortsatte att släppas officiellt på vissa marknader, som Argentina den 15 augusti 2017, och i Sydkorea och Taiwan den 1 december. I april 2018 meddelade CD Media, Nintendos officiella distributör i Grekland och Balkan sedan 2016, efter öppnar sina nya kontor i Istanbul, att Nintendos produkter officiellt kommer att distribueras i Turkiet senare under året. Nintendo drog sig plötsligt tillbaka från den turkiska marknaden i juni 2012 när dåvarande distributör Nortec Eurasia stängdes. CD Media släppte Nintendo Switch i Turkiet i juli 2018. Nintendos Singapore-baserade distributör, Maxsoft, lanserade officiellt Nintendo Switch i Filippinerna och Thailand den 30 november 2018. I början av 2019 tecknade Nintendo of Europe ett partnerskap med Tel Aviv. -baserad distributör TorGaming Ltd., vilket gör dem till Nintendos officiella distributör i Israel, och lanserade sina produkter på marknaden, inklusive Nintendo Switch, den 1 mars 2019. Nintendos Dubai-baserade distributör, Active Gulf, lanserade officiellt Nintendo Switch i Oman. den 27 september 2019.
Även om Nintendo Switch inte hade släppts officiellt i Kina före december 2019, är det fortfarande allmänt tillgängligt i landet på grund av gråmarknadsimport från Hong Kong och andra regioner. I januari 2018 sa före detta Nintendo-president Tatsumi Kimishima i en intervju med den kinesiska nyhetswebbplatsen QQ att Nintendo har försökt släppa Switch i Kina, men har inte kunnat göra det. Nintendo samarbetade med Tencent i april 2019 för att få de nödvändiga godkännandena för att släppa Switch i Kina, tillsammans med en testversion av New Super Mario Bros.U Deluxe; den släpptes den 10 december 2019 till ett baspris på cirka US $ 298. Tencent kommer att fortsätta att hjälpa Nintendo att föra andra Switch-spel genom Kinas godkännandeprocess via National Radio and Television Administration. Dessutom kommer Tencent att hjälpa till att lokalisera olika titlar och hjälpa till att implementera Nintendo Switch Online-tjänsten i landet och integrera sina erbjudanden med WeChat-betalningssystemen.
Nintendo hade lämnat marknaden i Brasilien 2015 på grund av höga priser, men oberoende återförsäljare har handlat konsolen i Brasilien sedan mars 2017. Nintendo har sedan dess tilldelat NC Games som sin lokala speldistributör i maj 2017, och det lokala företaget har åtagit sig att sälja några officiellt importerade Nintendo Switch-enheter i små mängder. Nintendo bekräftade i augusti 2020 att man skulle starta om import direkt till Brasilien. för släpp den 18 september 2020.
Huvudenheten på Switch är konsolen, en batteridriven tablettliknande bildskärm som består av en LCD-skärm som mäter 6,2 tum (160 mm) på sin diagonal, samma som Wii U GamePad. Enheten själv mäter 173 gånger 102 gånger 13,9 millimeter (6,81 tum × 4,02 tum × 0,55 tum) och väger 297 gram (10,5 oz). Skärmen stöder tiopunkts kapacitiv avkänning med flera beröringar och inkluderar haptisk teknik från Immersion Corporation. LCD-skärmen stöder upplösningar upp till 720p (1280 × 720 px). Konsolen innehåller ett 3,5 mm ljuduttag, stereohögtalare på undersidan av enheten under skärmen, en USB-C-port för laddning och ett stativ på baksidan. Enheten innehåller också kortplatser för ett spelkort (patronbaserat media) och en microSD-kortplats placerad under kickstanden. Switch-konsolen i sig innehåller tre knappar, alla på toppen av enheten, Volym +/- och Power. Konsolen har skenor på sidan, i vilka Joy-Con-kontrollerna kan skjutas för att fästa dem på Switch-enheten. En sensor för omgivande ljus på framsidan av konsolen justerar skärmens ljusstyrka automatiskt. Modellnumret på den ursprungliga Switch-modellen är "HAC-001".
Det finns tre spellägen som kan användas med Switch; "TV-läge" med konsolen gled in i dockan för att stödja uppspelning på en TV, "Bordsläge" med konsolen placerad på ett bord eller annan plan yta med hjälp av kickstativet för delat spel bort från en särskild skärm, eller i "Handheld Mode "som en standard bärbar surfplatta. Användare kan växla mellan dessa lägen helt enkelt genom att placera konsolen i dockan eller ta bort den, förlänga eller dra tillbaka kickstanden och lossa eller ansluta Joy-Con. Spel kan vara utformade för att bara spela i specifika lägen; till exempel kunde Voez ursprungligen inte spelas i TV-läge och förlitade sig på pekskärmskontroller. Stöd för styrenheter och TV-läge lades senare till Voez i januari 2018 via en uppdatering för spelet. Ett annat exempel är Super Mario Party, som inte stöder Handheld Mode.
Nintendo uppgav att Switch är en "enda skärmupplevelse", genom att spelaren antingen ser innehållet på konsolen när den är ur dockan eller på skärmen som är fäst vid dockan när konsolen är dockad. Switch kan inte ha dubbelskärmsfunktionalitet som erbjöds via Wii U via GamePad.
Nintendo patenterade ett sätt att använda flera Switch-konsoler för att skapa en konfiguration med flera skärmar genom att placera dem på en plan yta och spänna över en enda spelmiljö över sina skärmar. Denna teknik sågs först i Super Mario Party.
Joy-Con
Nintendo Switch levereras med två styrenheter som kollektivt kallas Joy-Con, individuellt kallade "Joy-Con L" och "Joy-Con R". [105] Styrenheterna fästs på brytarkonsolen via sidoskenor med en låsmekanism, med en liten frigöringsknapp på baksidan så att de kan lossas. När de är fristående kan de användas som ett par av en enskild spelare, fästas på ett grepp som emulerar en gamepad-formfaktor eller användas som separata kontroller av två enskilda spelare. En enda Switch-konsol kan stödja upp till åtta Joy-Con-anslutningar. Remmar kan fästas på sidorna av Joy-Con när de lossas. Ett laddningsgrepp finns tillgängligt för Joy-Con, som ger ett sätt att ansluta en USB-C-kabel för ström. Utöver det släppte Nintendo en laddningsrem som gör att spelare kan ladda en enskild Joy-Con via inbäddade AA-batterier den 16 juni 2017.
Den 10 juli 2019 tillkännagav Nintendo en version av Nintendo Switch tillägnad handhållen spel som heter Nintendo Switch Lite. Switch Lite är en enhet som integrerar Joy-Con som en del av huvudenhetens hårdvara och använder en mindre skärm som mäter 14 cm diagonalt. Dessutom ersätter en vanlig riktningsknapp de fyra riktningsknapparna på den integrerade vänstra Joy-Con. När du använder ett mindre batteri än den ursprungliga Switch använder Switch Lite en mer energieffektiv chipset, 16-nanometer Tegra X1 +, för att förlänga den beräknade användningstiden från 2,5-6,5 timmar till 3-7 timmar på en enda batteriladdning. På grund av den integrerade Joy-Con är Switch Lite främst begränsad till de spel som kan spelas i handhållet läge, medan vissa andra spel som 1-2-Switch kräver separat Joy-Con för att kunna användas.
Switch Lite släpptes över hela världen den 20 september 2019 med en MSRP på 199,99 US $.
Spel för Nintendo Switch kan erhållas antingen via detaljhandelskanaler eller digitalt via Nintendo eShop. Spel som distribueras i detaljhandeln lagras på patroner som liknar spelkorten som används för Nintendo 3DS-spel, om än mindre och tunnare, [236] och är det första stora hem- eller hybrid-videospelsystemet som använder patroner sedan Nintendo. 64. På grund av sin storlek täcker Nintendo varje patron med denatoniumbensoat, ett giftfritt bittermedel som används för att avskräcka barn från att inta dem. Nintendo erbjöd ett rekommenderat pris för Switch-spel vid konsolens lansering av $ 60, vilket motsvarar priset för nya spel på antingen Xbox One och PlayStation 4. Nintendo tillåter annars att utgivare ställer in priset för ett spel, bara kräver att listpriset är samma för fysiska och digitala utgåvor, om en fysisk utgåva görs. Detta har gjort att vissa spel som också finns på andra konsoler har prissat högre på Switch på grund av kostnaderna för tillverkning av spelkortet för Switch-versionen. Onlinemedier betecknar i allmänhet denna prisökning som "Byt skatt". "Switch tax" gäller också många spel som tidigare släppts på andra plattformar som senare portades till Switch, där Switch-priset återspeglar det ursprungliga priset på spelet när det släpptes först snarare än det nuvarande priset. Det beräknas att kostnaden för Switch-spel är i genomsnitt 10% jämfört med andra format.
Spelkort vid tidpunkten för Switch-utgåvan hade en kapacitet på 32 GB; Nintendo hade planerat att introducera 64 GB-spelkort under andra halvåret 2018, men var tvungna att skjuta tillbaka det. Vissa fysiska spel kan fortfarande kräva att innehåll installeras i intern lagring, medan vissa spel använder en betydande del av internminnet om ett microSD-kort inte är tillgängligt. Andra fysiska spel som har en stor mängd innehåll kan kräva att ett microSD-kort finns i Switch, såsom NBA 2K18; sådana spel är tydligt markerade på omslaget för att visa dessa krav.
Switch stöder möjligheten för molnspel att köra spel som kräver mer hårdvarufunktioner än Switch tillåter, och köra dessa spel över ett nätverk med spelberäkningarna som utförs på serverhårdvara. Dessa spel kan vara knutna till specifika regioner på grund av köpalternativ. Tidiga exempel på sådana spel på Switch inkluderar Resident Evil 7: Biohazard, Phantasy Star Online 2 och Assassin's Creed: Odyssey.
Till skillnad från tidigare Nintendo-hemkonsoler är Switch-enheten regionfri. Detta tillåter spelare att använda patroner eller nedladdat innehåll från alla delar av världen, med undantag för kinesiskt spelinnehåll som bara kan spelas på Switch-enheter som tillverkats för det landet.
Nintendo rekommenderar att du använder lämplig regional eShop för digitala ändamål för att få bästa support efter köp om det behövs. Nintendo valde att gå regionfritt för att minska mängden arbetsbelastning och kostnad för både sig själva och utvecklare för att behöva hantera två eller flera regionala certifieringsprocesser och olika produktionsvägar för ROM-patroner för dessa regioner, vidare, eShop-köp, medan de fortfarande är bundna Nintendo-konto är inte knutna till den specifika Switch-konsolen, vilket var fallet med tidigare Nintendo-hårdvara. När användaren omregistrerar sitt konto till en Switch har de tillgång till att ladda ner alla tidigare köp; en användare kan dock bara ha sitt konto registrerat på en konsol åt gången, och nedladdad programvara kopplad till ett konto kan inte användas om kontot inte är registrerat på enheten. Med konsolens 6.0-systemuppdatering, tillsammans med lanseringen av Onlinetjänsten i september 2018, kan en användare spela spel som de har köpt från eShop på en andra Switch-konsol, men kräver kontinuerlig onlineanslutning och andra begränsningar.
Switch använder inte optiska skivor och har inte inbyggd bakåtkompatibilitet med programvara från någon tidigare Nintendo-konsol. Switch är inte heller bakåtkompatibel med andra digitala titlar från tidigare konsoler.
Emulerade versioner av spel från tidigare Nintendo-system erbjuds via eShop och Nintendo Switch Online-tjänsten, även om det virtuella konsolvarumärket som används för dessa utgåvor på Wii, Wii U och 3DS har tappats. I februari 2017 sa Kimishima att Switch är tillräckligt kraftfull för att efterlikna titlar från tidigare Nintendo
Vid utgivningen berömdes Switch av granskare för att ha mycket potential, men de blev överväldigade av det begränsade antalet titlar som var tillgängliga vid lanseringen som inte visade konsolens förmåga. Granskare noterade också att den ursprungliga driftsprogramvaran och funktionerna var begränsade och inkluderade programvarufel som, även om de troligen skulle fixas i tid, försvagade upplevelsen av systemet. Även med den första uppdateringen fanns det många rapporter om hårdvaruproblem, i synnerhet Bluetooth-anslutningen på Switch Console med Joy-Con L-kontrollenheten, och hur lätt konsolskärmen kunde repas. Cirka en vecka efter släppet sa Fils-Aimé att företaget befinner sig i "faktaläge" för att försöka diagnostisera dessa problem. I slutet av mars rapporterade Nintendo att Joy-Con L desync-frågan var en "tillverkningsvariation" på ett litet antal enheter, som lätt kunde fixas; som noterats av CNets Sean Hollister, reparerade Nintendo drabbade styrenheter genom att placera lite skum nära antennen i enheten för att bättre skydda den. Framöver sa Nintendo att de inte förväntar sig några andra problem med anslutningsproblem. Många användare rapporterade också problem med defekta pixlar på LCD-skärmen på konsolen, vilket Nintendo har sagt "är normala och bör inte betraktas som en defekt". Andra företag inom videospelindustrin som Sony, Microsoft, Sega, Bethesda, Ubisoft och Unity Technologies har gratulerat Nintendo på Switch tillsammans med snabbmatföretag som Arby's och Domino's Pizza.
Cirka sex månader efter lanseringen rapporterade Nintendo sin användningsstatistik för Switch. Med hjälp av statistik som samlats in av systemet för den primära spelaren på konsolen fann de att 30% av användarna använder konsolen i handhållet / bordsläge mer än 80% av tiden, något mer än 50% av användarna använder konsolen i båda TV-apparaterna läge och handhållen / bordsläge lika, medan de återstående användarna föredrar TV-läge. Nintendo uttalade "Vi kan tydligt se att konsumenter spelar för att passa sina egna spelstilar." Nintendo fann också att majoriteten av människor som köpte Switch i USA är manliga konsumenter i 20-talet och början av 30-talet.
Efter implementeringen av hårdvaruversion 5.0 började flera Switch-användare rapportera att deras konsoler blev oanvändbara efter att ha dockats i en "bärbar" docka från tredje part tillverkad av Nyko. Nyko kommenterade frågan och uppgav att de var medvetna om problemet och tyckte att det orsakades av Switchens hantering av A / V-utdata, medan Nintendo rekommenderade användare att docka sina system i olicensierade dockningsenheter. Efter att ha köpt kajen i en Walmart-butik i Jacksonville, Florida och tappat användbarheten av sin konsol när han använde bryggan, lämnade Switch-ägaren Michael Skiathitis en grupptalan mot Nyko och hävdade att bryggan var "benägen att orsaka många problem för enheterna de är avsedda att stödja "mot köparnas kunskap, och notera att Nyko inte hade lagt mycket ansträngningar för att varna konsumenterna om problemet.
Switchens initiala försäljning var stark, och Nintendo rapporterade att baserat på den första veckans nummer var Switch företagets snabbast sålda konsol. I Japan översteg försäljningen för första helgen 330 000 enheter, vilket var i nivå med PlayStation 4 under lanseringsperioden. Försäljningen under denna första period var stark i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. [340] Media Create uppskattade att mer än 500 000 Switch-enheter såldes i Japan under den första månaden, vilket slog ut PlayStation 4 till denna siffra.
Nintendo utgav Switchens första månads resultat i sina resultat för räkenskapsåret 2016 (som slutade 31 mars 2017) och rapporterade att mer än 2,74 miljoner enheter hade sålts över hela världen, vilket översteg sitt mål på 2 miljoner. Återförsäljaren GameStop rapporterade att den initiala försäljningen av Switch var "fenomenal" och på väg att överträffa Wii U baserat på deras historiska försäljningsdata, med merchandising-regissören Eric Bright som säger att Switch har haft "en av de högsta bifogade priserna för programvara och tillbehör till en enhet som vi har sett på länge ". Återförsäljaren GameStop rapporterade en betydande tillväxt i hårdvaruförsäljningen under sitt första kvartal 2017, främst på grund av Switch, medan Best Buy såg en oväntad ökning av hårdvaruförsäljningen under sitt första kvartal 2017 som påverkades av Switchens popularitet. Konsolförsäljningen i Japan, som hade försvagat på grund av styrkan på mobilmarknaden, såg sin första årliga tillväxt på 14,8% 2017 på grund av lanseringen av Switch. [351] Den fysiska försäljningen för Switch-spel uppgick till 5,46 miljoner över hela världen under den första månaden, där 2,76 miljoner exemplar av Breath of the Wild för Switch utgjorde nästan hälften av försäljningen. På Breath of the Wilds nästan 1-till-1-försäljning med Switch-konsolen sa Nintendos Kimishima, "Den här höga kopplingshastigheten är mer eller mindre utan motstycke".
Den stora försäljningen under den första månaden tvingade Nintendo att öka sin produktionskapacitet och tillfälligt använda flygfrakt för att leverera Switch-enheter istället för sin vanliga utländska leverans, vilket kostar uppskattningsvis 45 dollar per konsol snarare än den billigare utländska leveransen. Med dessa förändringar prognostiserade Nintendo att man skulle sälja minst 10 miljoner Switch-konsoler under räkenskapsåret 2017, tillsammans med 35 miljoner spel. Kimishima uppgav att att ha en Switch-användarbas på 10 miljoner "kommer att ge utgivare och resten av våra affärspartners en känsla av att Nintendo Switchs framtid är mer lovande" och stimulera ytterligare spelutveckling för plattformen. Kimishima sa att ett nyckelmål i deras produktionshöjning kommer att vara att se till att de har tillräckligt med Switch-inventering i slutet av 2017 för semesterförsäljning, för att undvika problemet med Wii-brist som inträffade under den första semestersäsongen medan man balanserade den höga efterfrågan på kort sikt. Enligt Kimishima tror Nintendo nu att om de kan realisera 10 miljoner i Switch-försäljning 2017, förväntar de sig att Switch kommer att ha livstidsförsäljning som är jämförbar med Wii, som sålt över 100 miljoner enheter under sin livstid.
Switch fortsatte att visa stark försäljning under sitt första lanseringsår. I sin finansiella rapport som släpptes i oktober 2017 för kvartalet som slutade 30 september 2017 rapporterade Nintendo försäljningen av Switch på 7,63 miljoner, med förväntan att sälja mer än 14 miljoner i slutet av sitt nuvarande räkenskapsår, vilket överstiger Wii U: s livslängd 13,56 miljoner försäljningar. Fem programtitlar har nått minst en miljon i försäljning vid denna tidpunkt: Breath of the Wild (4,7 M), Mario Kart 8 Deluxe (4,42 M), Splatoon 2 (3,61 M), 1-2 Switch (1,37 M) och Armar (1,35 M). Strax efter denna finansiella rapport rapporterade Nintendo att Super Mario Odyssey för Switch sålde mer än 2 miljoner exemplar inom tre dagar efter lanseringen den 27 oktober 2017. Efter denna finansiella rapport hävdade Wall Street Journal att Nintendo räknar med att fortsätta öka produktionen av Switch under verksamhetsåret 2018, med planer på att producera mellan 25 och 30 miljoner enheter det året eller mer beroende på semesterförsäljningen 2017. Under försäljningen av Black Friday, Small Business Saturday och Cyber ​​Monday på november 2017 som startade semestersäsongen i Nordamerika visar Adobe Digital Insights analys att Switch var en av de fem mest sålda artiklarna, som överträffade PlayStation 4 eller Xbox One. . NPD Group justerade sin framtida prestanda för Switch för att följa närmare Wiis livstidsförsäljning snarare än Wii U: s.
Den 12 december 2017 meddelade företaget att systemet hade sålt över 10 miljoner enheter över hela världen, efter att ha nått sitt försäljningsmål för räkenskapsåret 2017 inom nio månader. Nintendo höjde sin förväntade Switch-försäljning till 14 miljoner enheter för räkenskapsåret. Strax efter detta tillkännagivande sa Kimishima att Nintendo har ett mål på 20 miljoner enheter som sålts inom konsolens andra år, tillsammans med att släppa nya spel som "möjliggör nya sätt att spela" för att fortsätta försäljningsmomentet.
Baserat på sin första årsförsäljning ansågs Switch vara den snabbast sålda spelkonsolen i historien i många regioner. Med slutet av 2017 års japanska försäljningsdata från Media Create blev Switch den snabbast sålda hemmakonsolen i Japan under första års försäljning, med en total försäljning på 3,2 miljoner enheter som överstiger 3,0 miljoner enheter i PlayStation 2 under sitt första utgivningsår. , medan Famitsu rapporterade att denna försäljning hade förmörkat Wii U: s livstidsförsäljning i landet, [364] och bidragit till att stödja den första försäljningstillväxten inom Japans konsolmarknad på elva år Nintendo of America rapporterade också att med 4,8 miljoner sålda enheter i USA i slutet av 2017, 1,5 miljoner enheter bara i december 2017, var Switch den snabbast sålda konsolen i USA under de första tio månaderna och överträffade Wiis prestanda på 4 miljoner enheter under samma tidsperiod. På samma sätt var Switch den snabbast sålda konsolen i Frankrike och hade sålt 911 000 enheter i slutet av 2017, enligt Nintendo France. Switch var också den snabbast sålda konsolen i Kanada, efter att ha levererat 400 000 enheter under de första tio månaderna, vilket överträffat Wiis prestanda på 392 000 enheter under samma tidsperiod, enligt TechVibes. Enligt analysföretaget GBH Insights var Nintendo Switch den 5: e bästsäljande teknologiprodukten 2017. Från och med januari 2018 har Switch sålt mer än 300 000 enheter i Spanien, vilket överträffade den totala livstidsförsäljningen för en av sina konkurrenter, Xbox En, i regionen. Switch sålde 8,7 miljoner enheter i USA under de första 21 månaderna av tillgänglighet, vilket överträffade försäljningen av Xbox One och PlayStation 4 under de första 21 månaderna i samma region. I maj 2019 hade Switch gått över PS4: s livstidsförsäljning i Japan.
Den 30 juni 2020 har Nintendo levererat 61,44 miljoner Switch-enheter, med över 52,63 miljoner Switch-enheter och 8,82 miljoner Switch Lite-enheter. Med dessa siffror har Switch överträffat livstidsförsäljningen av Wii U (13,6 miljoner enheter), GameCube (21,7 miljoner enheter), Nintendo 64 (32,9 miljoner enheter) och Super Nintendo Entertainment System (49,1 miljoner enheter). Omsättningshastigheten för Switch, baserat på antalet månader för att nå 50 miljoner enheter, hade överträffat både PlayStation 4 och Xbox One och var i nivå med PlayStation 2 och Nintendo DS.
Över 400 miljoner mjukvarutitlar har sålts till Switch den 30 juni 2020. Toppsäljare för plattformen, över 10 miljoner sålda enheter över hela världen:
• Mario Kart 8 Deluxe - 26,74 miljoner
• Animal Crossing: New Horizons - 22,40 miljoner
• Super Smash Bros. Ultimate - 19,99 miljoner
• Legenden om Zelda: Breath of the Wild - 18,60 miljoner
• Pokémon Sword and Shield - 18,22 miljoner
• Super Mario Odyssey - 18,06 miljoner
• Pokémon: Let's Go, Pikachu! och Let's Go, Eevee! - 12,20 miljoner
• Super Mario Party - 10,94 miljoner
• Splatoon 2 - 10,71 miljoner

 

Se alla våra TV-spel

Produkten har blivit tillagd i varukorgen