Dokumentär

Vad som kännetecknar en dokumentärfilm är att den baseras i det verkliga livet eller världen. Det är alltså inte en fiktion eller något som utspelas efter ett manuskript. Så länge dessa regler följs har man i stort sett fria tyglar när det kommer till en dokumentär.

Dessa filmer kan dessutom handla om varierande ämnen, som vilda djur, en viss kultur, kändisar eller historiska händelser. Här på Filmhyllan finns det ett brett utbud med dokumentärer för dig som letar efter något intressant, vare sig det gäller för skojs skull eller för att du skulle vilja lära dig mer om någonting.
Dokumentärer - en av de äldsta genrerna
Dokumentärgenren går att spåra tillbaka till när den första filmen producerades, vilket sägs vara strax före år 1900. Några av de första filmerna visade typiska vardagssituationer och handlade oftast om dokumentärkaraktärer. En av de allra första dokumentärerna skapades dock år 1922. Det var Robert J. Flahertys film Nanook of the North, som handlar om hur arktiska jägare och hur de levde. Sedan dess har det dock skapats en rad med andra verklighetsbaserade filmer, som handlar om lite allt möjligt. Idag kan du enkelt hitta ett enormt utbud av filmer från denna genre. Det är endast din fantasi som sätter gränser för vilka dokumentärer du kan fördjupa dig i.
Hitta dina favoriter här
Här hos Filmhyllan finner du ett brett utbud med dokumentärfilmer. Du kan alltså hitta precis den filmen som fångar din uppmärksamhet. Du kan hitta både svenska och utländska dokumentärfilmer. Dessutom finns det både helt nya filmer för en billigare peng, och även begagnade för en ännu billigare. Utbudet fylls även på då och då i samband med när vi får in fler filmer. På grund av detta rekommenderas det att du tar en titt ibland så att du inte missar dina favoriter när de dyker upp i utbudet.

Klicka här för att se alla våra blurayfilmer

 

våra dramafilmer hittar du här

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen