• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

PS4 spel

PlayStation 4 är en utmärkt konsol för individen som är fokuserad på spel och för den som kanske vill prova VR. Det är ett system som är billigt, enkelt att använda och det har utan tvekan det mest robusta spelbiblioteket av någon av de moderna konsolerna.

 

 

PlayStation 4:s bästa spel

 

Designen är häpnadsväckande och mycket bättre kontrasterad än PS3 eller Xbox. Kontrollen har en pekplatta som länge har hyllats för att vara cool och den gör det mindre krävande att spela vissa PS4-spel. Konsolen är extraordinär och har utsetts av många magasin och tidningar som en av de bästa spelkonsolerna genom tiderna. Det är svårt att gå fel genom att börja med antingen PlayStation 4 eller PlayStation 4 Pro.

Även om vi nu officiellt har gått in i PlayStation 5-eran finns det fortfarande massor av bra PS4-spel att spela. I och med att denna konsol och dess imponerade bredd av utmärkta exklusiva utgåvor nu är bakom oss, så är det ett bra tillfälle att påminna oss om vad som befinner sig i PS4:s spelbibliotek.

 

God of War

2018's God of War visar en uppenbar nivå av omsorg som gick ut på att skapa sin egna värld, karaktärer och uppdrag. Varje aspekt av God of War känns avsiktligt, kopplas samman med alla andra viktiga delar av spelet, vilket gör att spelaren vill utforska varenda del av sin värld. Allt från huvudberättelsen till sidouppdrag och till synes oskadliga samlarobjekt spelar en roll i din förståelse för denna nya Aesir-inspirerade värld och dess spelare. Spelet får på något sätt aldrig någon del av berättelsen att kännas som en torr historielektion, och God of War använder ständigt smart, ekonomisk användning av berättandet. Det är också en rolig upplevelse, med den nya Leviathan-yxan som ett av de mest tillfredsställande spelvapnen vi har använt sedan vi ursprungligen plockade upp Blades of Chaos 2005. Buntad med smart progression, fascinerande miljöer och en effektfull historia som erbjuder en insiktsfull utforskning av en av spelets mest ökända antihjältar, är God of War utan tvekan en av de bästa upplevelserna i generationen som helhet, och ett lysande exempel på vad PlayStation 4 fortfarande har att erbjuda.

 

The Last of Us del 2

Uppföljningen av The Last of Us från 2013 är utan tvekan det bästa som Naughty Dogs har skapat, någonsin. Del 2:s ambitiösa, kompromisslösa historia levererar i nästan varje oväntad vändning, med karaktärer som är gripande, riskabla och väldigt övertygande. Deras första utgåva av detta spel var så bra att spelarna inte ville att en uppföljare skulle släppas, då det kunde leda till en enorm besvikelse. Ingen förstår hur, men spelutgivaren lyckades, utan tvekan, att toppa den första delen av spelet med The Last of Us del 2.

Det är också Naughty Dogs kanske mest mekaniskt komplexa spel hittills, med sina smyg- och actionsystem som levererar ögonblick som känns som om de borde vara ”skriptade” men istället är helt dynamiska. Det kan vara ett av generationens mest splittrande spel, men det är också ett av de bästa: en absolut framgång inom spelens värld som vi fortfarande inte kan sluta tänka på. Det är få PS4 spel som har lyckats åstadkomma vad detta spel har gjort.

 

GTA V

Rockstars senaste och bästa simulator i en öppen värld debuterade i slutet av den sista konsolgenerationen och slog rekord som historiens snabbast sålda underhållningsprodukt, så det är ingen överraskning att den överfördes till Playstation 4-generationen. Vad som kanske är förvånande är hur mycket av en uppgradering det fick i processen. Uppfräschade strukturer, totalrenoverade ljus- och ljudeffekter och ett fullt funktionellt förstapersonsalternativ var bara några av uppdateringarna och tweaks till seriens största och bästa spel hittills. Spelet släpptes 2013 och har nu överlevt 7 år av konkurrens från andra spel. GTA V har uppdaterats ytterligare och finns nu snart på PS5. Den nya versionen av Rockstars mästerverk kommer att innehålla en rad tekniska förbättringar, visuella uppgraderingar och prestandaförbättringar för att dra full nytta av den senaste hårdvaran, vilket gör spelet vackrare och mer lyhört än någonsin.

Oavsett om du är ute efter en spännande enspelarkampanj som ger en hänsynslös upplevelse av det amerikanska livet från 2000-talet, eller en flerspelarkomponent med år av stora gratisuppdateringar och en extremt aktiv gemenskap, eller bara en sandlåda där du kan stjäla häftiga bilar, gå på strippklubb eller bara njuta av Los Angeles vackra solnedgång.

 

Spider-Man

Marvel's Spider-Man är ett mästerverk för alla ”comicfans” där ute, en otroligt detaljerat byggd värld som perfekt inkapslar den överväldigande känslan att titta upp mot de lutande, inspirerande skyskraporna i New York City. Detta spel om Spider-Man är utan tvekan gjord och skapad utav människor som djupt och passionerat älskar Spider-Man, från hans dräkter till hans vänner, fiender och familj.

Man kan spendera ett flertal timmar i detta spel utan att tröttna, och detta utan att ta berättelsen framåt. Varje liten hörna av Manhattan är återskapad vilket ger spelaren en fantastisk chans att uppleva New York på sitt egna sätt. Med hjälp av Spider-Mans superhjälteegenskaper kan man klättra upp på The Empire State Building och njuta av vyn, svinga sig från billboard till billboard på Times Square eller gå längs Fifth Avenue där stadens invånare ibland ber en om hjälp och ibland förolämpar en.

När du väl har bestämt dig för att ta ansvar som Spider-Man och flytta berättelsen framåt, hittar du en hjärtevärmande historia om kärlek och förlust, den obekväma tonåren och massor av slagsmål. Längs vägen kommer du att låsa upp ikoniska Spider-Man-kostymer och brottas med stadens värsta skurkar i gigantiska uppsättningar. Medan du spelar detta fantastiska spel kommer du att njuta av faktumet att den moderna serietidningsfilmrenässansen som vi alla så starkt älskar äntligen har gjort sin långa resa tillbaka till videospelens värld.

 

PS5

Även om PlayStation 5 äntligen är ute, har PS4 fortfarande en mängd bra spel som kommer att släppas. Vi kan förvänta oss att få se mycket 2021 och därefter. För den stora mängden som antingen saknar lust eller pengar att investera i ett PS5 så finns det fortfarande mycket att se fram emot. Men om du är beredd att vänta på mer kraftfull hårdvara och uthärda ett lite mindre spelbibliotek, kan det vara en smart investering att köpa ett Playstation 5.

 

PlayStation 4 (PS4) är en åttonde generationens hemspelkonsol utvecklad av Sony Computer Entertainment. Tillkännagavs som efterträdare till PlayStation 3 i februari 2013 lanserades den 15 november i Nordamerika, 29 november i Europa, Sydamerika och Australien och den 22 februari 2014 i Japan.

Det konkurrerar med Microsofts Xbox One och Nintendos Wii U och Switch.

Genom att flytta sig bort från den mer komplexa cellmikroarkitekturen från sin föregångare har konsolen en AMD Accelerated Processing Unit (APU) byggd på x86-64-arkitekturen, som teoretiskt kan toppa vid 1,84 teraflops; AMD uppgav att det var den "mest kraftfulla" APU som den hittills hade utvecklat. PlayStation 4 lägger ökad tonvikt på social interaktion och integration med andra enheter och tjänster, inklusive möjligheten att spela spel utanför konsolen på PlayStation Vita och andra enheter som stöds ("Remote Play"), möjligheten att streama spel online eller till vänner , med dem fjärrstyrning av spel ("Share Play"). Konsolens kontroller designades också och förbättrades över PlayStation 3, med förbättrade knappar och analoga pinnar och en integrerad pekplatta bland andra ändringar. Konsolen stöder också HDR10 High-dynamic-range video och uppspelning av 4K-upplösning multimedia.

 

PlayStation 4 släpptes till kritikernas hyllningar, med kritiker som berömde Sony för att erkänna sina konsumenters behov, omfamna oberoende spelutveckling och för att inte införa de restriktiva system för hantering av digitala rättigheter som de som Microsoft ursprungligen meddelade för Xbox One. Kritiker och tredjepartsstudior berömde också före lanseringen kapaciteten hos PlayStation 4 jämfört med konkurrenterna. utvecklare beskrev prestandaskillnaden mellan konsolen och Xbox One som "betydande" och "uppenbar". En ökad efterfrågan hjälpte också Sony att nå den globala konsolförsäljningen. I oktober 2019 blev PS4 den näst bästsäljande hemmakonsolen genom tiderna, bakom PlayStation 2.

 

Den 7 september 2016 presenterade Sony PlayStation 4 Slim, en mindre version av konsolen; och en avancerad version som heter PlayStation 4 Pro, som har en uppgraderad GPU och högre CPU-klockfrekvens för att stödja förbättrad prestanda och 4K-upplösning i spel som stöds.

Enligt huvudarkitekten Mark Cerny började utvecklingen av Sonys fjärde videospelkonsol redan 2008.

 

Mindre än två år tidigare hade PlayStation 3 lanserats efter månader av förseningar på grund av problem med produktionen. Förseningen placerade Sony nästan ett år bakom Microsofts Xbox 360, som redan närmade sig en enhetsförsäljning på 10 miljoner när PS3 lanserades. [Sony Computer Entertainment Europes VD Jim Ryan sa att Sony ville undvika att upprepa samma misstag med PS3s efterträdare.

 

Vid utformningen av systemet arbetade Sony med mjukvaruutvecklaren Bungie, som erbjöd sin input på styrenheten och hur man kan göra det bättre för skjutspel. År 2012 började Sony leverera utvecklingssatser till spelutvecklare, bestående av en modifierad dator som kör AMD Accelerated Processing Unit-chipset. Dessa utvecklingssatser kallades "Orbis".

 

I början av 2013 tillkännagav Sony att ett evenemang som kallas PlayStation Meeting 2013 kommer att hållas i New York City, USA, den 20 februari 2013 för att täcka "PlayStations framtid". Sony tillkännagav officiellt PlayStation 4 vid evenemanget, det avslöjade detaljer om konsolens hårdvara och diskuterade några av de nya funktioner som den skulle introducera. Sony visade också bilder i realtid av spel under utveckling, liksom några tekniska demonstrationer. Konsolens design presenterades i juni på E3 2013 och de ursprungliga rekommenderade detaljhandelspriserna på $ 399 (NA), € 399 (Europa) och £ 349 (UK) gavs.

 

Företaget avslöjade släppdatum för Nordamerika, Centralamerika, Sydamerika, Europa och Australien, liksom sista information, vid ett Gamescom-pressevenemang i Köln, Tyskland, den 20 augusti 2013. Konsolen släpptes i november 15, 2013, i USA och Kanada, följt av ytterligare utgåvor den 29 november 2013. I slutet av 2013 lanserades PS4 i fler europeiska, asiatiska och sydamerikanska länder. PS4 släpptes i Japan till 39.980 ¥ den 22 februari 2014.


Sony slutförde ett avtal med den kinesiska regeringen i maj 2014 för att sälja sina produkter på Kina, och PS4 kommer att vara den första produkten som släpps. Kazuo Hirai, verkställande direktör för Sony, sade i maj: "Den kinesiska marknaden, bara med tanke på storleken på den, är uppenbarligen potentiellt en mycket stor marknad för tv-spelprodukter ... Jag tror att vi kommer att kunna replikera typ av framgång vi har haft med PS4 i andra delar av världen i Kina. "


I september 2015 sänkte Sony priset på PS4 i Japan till ¥ 34.980, med liknande prisfall på andra sydostasiatiska marknader. Det första officiella PS4-paketet på £ 300 var £ 299,99 "Uncharted Nathan Drake Collection 500GB" och släpptes i Storbritannien den 9 oktober 2015; en 1 TB £ 329,99-version erbjöds samtidigt. Den 9 oktober 2015 tillkännagavs den första officiella prissänkningen av PS4 i Nordamerika: en minskning med $ 50 till $ 349,99 (US) och med $ 20 till $ 429,99 (Kanada). En officiell prissänkning i Europa följde i slutet av oktober 2015, reducerad till € 349,99 / £ 299,99.
Den 10 juni 2016 bekräftade Sony att en hårdvaruversion av PlayStation 4, som ryktas vara kodnamnet "Neo", var under utveckling. Den nya versionen är en avancerad modell som är avsedd att stödja spel i 4K. Den nya modellen kommer att säljas tillsammans med den befintliga modellen, och all befintlig programvara kommer att vara kompatibel mellan de två modellerna. Layden uppgav att Sony inte har några planer på att "dela upp marknaden", bara att spelare som spelar på Neo kommer att "ha samma upplevelse, men en kommer att levereras i en högre upplösning, med en förbättrad grafisk upplevelse, men allt annat kommer att vara precis som du förväntar dig ". Den avancerade konsolen avslöjades offentligt den 7 september 2016 som PlayStation 4 Pro. Samtidigt presenterade Sony en uppdaterad version av den ursprungliga PS4-modellen med en mindre formfaktor.
I maj 2018 under en presentation för investerare uppgav vd John Interactive Entertainment, John Kodera, att PlayStation 4 var på väg mot slutet av sin livscykel och att företaget förväntade sig minska maskinvaruförsäljningen jämfört med året innan. Han förklarade att Sony skulle motverka den förväntade nedgången genom att fokusera på "stärka användarengagemanget" inklusive fortsatta investeringar i nya förstapartsspel och andra onlinetjänster för PS4. "Vi kommer att använda de kommande tre åren för att förbereda nästa steg, att huka oss ned så att vi kan hoppa högre i framtiden", tillade Kodera i en intervju med pressen dagen efter.


Tekniken i PlayStation 4 liknar den hårdvara som

finns i moderna persondatorer. Denna bekantskap är utformad för att göra det enklare och billigare för spelstudior att utveckla spel till PS4.
PlayStation 4 använder en Accelerated Processing Unit (APU) utvecklad av AMD i samarbete med Sony. Den kombinerar en central processorenhet (CPU) och grafikbehandlingsenhet (GPU), liksom andra komponenter som en minnesstyrenhet och videodekoder. CPU: n består av två 28 nm fyrkärniga Jaguar-moduler på totalt 8 x86-64 kärnor, 7 av dessa är tillgängliga för spelutvecklare att använda. GPU: n består av 18 beräkningsenheter för att producera en teoretisk topprestanda på 1,84 TFLOPS. Systemets GDDR5-minne kan köras med en maximal klockfrekvens på 2,75 GHz (5500 MT / s) och har en maximal minnesbandbredd på 176 GB / s. Konsolen innehåller 8 GB GDDR5-minne, 16 gånger den mängd RAM som finns i PS3 och förväntas ge konsolen en lång livslängd. Den innehåller också sekundära anpassade marker som hanterar uppgifter som är förknippade med nedladdning, uppladdning och socialt spel. Dessa uppgifter kan hanteras sömlöst i bakgrunden under spelet eller när systemet är i viloläge. Konsolen innehåller också en ljudmodul som kan stödja chatt i spelet samt "ett mycket stort antal" ljudströmmar för användning i spelet. Alla PlayStation 4-modeller stöder färgprofiler med högt dynamiskt omfång (HDR).
Dess skrivskyddade optiska enhet kan läsa Blu-ray-skivor i hastigheter upp till tre gånger den som föregångaren. Konsolen har en zlib-dekompressionsmodul på plats. Den ursprungliga PS4-modellen kan matas ut i 4K och spela multimedia i formatet, men spelar inte spel i 4K. Konsolen innehåller en 500 gigabyte hårddisk för ytterligare lagring, som kan uppgraderas av användaren. System Software 4.50, som släpptes 9 mars 2017, möjliggjorde användning av externa USB-hårddiskar på upp till 8 TB för ytterligare lagring.


PlayStation 4 har Wi-Fi- och Ethernet-anslutning, Bluetooth och två USB 3.0-portar. En extraport ingår också för anslutning till PlayStation Camera, en rörelsedetekteringskameraenhet som först introducerades på PS3. Ett mono-headset, som kan anslutas till DualShock 4, medföljer systemet. Ljud- / videoutmatningsalternativen inkluderar HDMI-TV och optiskt S / PDIF-ljud. Konsolen har ingen analog ljud- / videoutgång.
PS4 har en "viloläge" -funktion. Detta placerar konsolen i ett lågeffektläge, samtidigt som användarna kan omedelbart återuppta sitt spel eller sin app när konsolen är väckt. Konsolen kan också ladda ner innehåll som spel och OS-uppdateringar medan det är i detta tillstånd.
DualShock 4 är PlayStation 4: s primära kontroller; den bibehåller en liknande design som tidigare iterationer i DualShock-serien, men med ytterligare funktioner och designförfiningar. Bland andra justeringar fick kepsarna på de analoga pinnarna en konkav design (liknar Xbox 360-kontrollenheten), formen på utlösarna och axelknapparna förfinades, D-pad-knapparna fick en brantare nedåtvinkel för att ge en vilande utrymme i mitten för användarens tumme och handtagen gjordes tjockare och fick mikrotekstur för att förbättra deras känsla.


Ett viktigt tillskott till DualShock 4 är en pekplatta; den kan detektera upp till två samtidigt tryckande tryck, och kan också tryckas ner som en knapp. Knapparna "Start" och "Välj" ersattes av knapparna "Alternativ" och "Dela"; den senare är utformad för att ge åtkomst till PlayStation 4: s sociala funktioner (inklusive streaming, videoinspelning och skärmdump-verktyg). DualShock 4 drivs av ett icke-avtagbart, uppladdningsbart litiumjonbatteri som kan laddas med sin mikro-USB-kontakt. Styrenheten har också en intern högtalare och ett hörlursuttag för headset eller hörlurar; konsolen levereras med ett par hörlurar.


Styrenhetens rörelsesspårningssystem är känsligare än de för PlayStation 3-styrenheterna. En LED "ljusstång" tillsattes dessutom på framsidan av styrenheten; den är utformad för att tillåta PlayStation Camera-tillbehöret att spåra sin rörelse ytterligare, men kan också användas för att ge visuella effekter och feedback inom spel (som till exempel att återspegla en spelares låga hälsa genom att bli röd).


Även om PS4 och DualShock 4 fortsätter att använda Bluetooth för trådlös anslutning är konsolen inte kompatibel med PlayStation 3-kontroller. Ett undantag är PlayStation Move-rörelsekontrollerna som ursprungligen släpptes för PS3, som officiellt stöds för användning med PlayStation Camera. I oktober 2013 uppgav Shuhei Yoshida på Twitter att DualShock 4 skulle stödja "grundläggande funktioner" när den var ansluten till en dator. I augusti 2016 presenterade Sony en officiell trådlös USB-adapter för DualShock 4, vilket möjliggör användning av all styrenhets funktionalitet på PC. I december 2016 uppdaterades Valves Steam-plattform för att ge stöd och anpassningsfunktion för controller för DualShock 4, genom befintliga API: er för Steam Controller.
En revision av DualShock 4 släpptes tillsammans med "Slim" och Pro-modellerna 2016 och levereras med dessa system. Den är till stor del identisk med den ursprungliga modellen, förutom att pekplattan nu innehåller en "rand" längst upp som ljusstångens lysdiod kan lysa igenom och styrenheten kan kommunicera icke-trådlöst när den är ansluten till konsolen via USB.


Efterfrågan på PlayStation 4 var stark. I augusti 2013 tillkännagav Sony att över en miljon förbeställningar för konsolen placerades, medan endast den nordamerikanska lanseringen såldes en miljon PlayStation 4-konsoler. I Storbritannien blev PlayStation 4 den bästsäljande konsolen vid lanseringen, med försäljning av 250 000 konsoler inom en 48-timmarsperiod och 530 000 under de första fem veckorna.
Den 7 januari 2014 tillkännagav Andrew House i sitt huvudtal för Consumer Electronics Show att 4,2 miljoner PS4-enheter hade sålts i slutet av 2013, med mer än 9,7 miljoner sålda programvaruenheter. Den 18 februari 2014 tillkännagav Sony att den 8 februari hade sålt över 5,3 miljoner konsolenheter efter lanseringen av PS4 på de nordamerikanska och västeuropeiska marknaderna. Under de första två dagarna av lanseringen i Japan under helgen den 22 februari 2014 såldes 322 083 konsoler. PS4-programvaruenhetsförsäljningen översteg 20,5 miljoner den 13 april 2014. Under Japans räkenskapsår 2013 ökade efterfrågan på PS4 till Sony topp global konsolförsäljning och slog Nintendo för första gången på åtta år
Enligt uppgifter som Nielsen släppte i augusti 2014, nio månader efter att PS4 släpptes, var trettio procent av försäljningen till befintliga Wii- och Xbox 360-ägare, varav ingen då hade ägt en PS3. På Gamescom 2014 tillkännagavs att 10 miljoner PS4-enheter hade sålts till konsumenter över hela världen, och den 13 november meddelades det att PlayStation 4 var den mest sålda konsolen i USA för den tionde månaden i rad.


I sitt första försäljningsmeddelande 2015 bekräftade Sony den 4 januari att de hade sålt 18,5 miljoner PlayStation 4-enheter. Sony uppdaterade försäljningssiffrorna för systemet under hela 2015: över 20 miljoner konsoler från och med den 3 mars 2015, över 30 miljoner per den 22 november 2015 och över 35 miljoner vid utgången av 2015. Från och med den 22 maj 2016 sammanlagda globala försäljning uppgick till 40 miljoner. Från och med december 2018 har över 91 miljoner konsoler och mer än 876 miljoner PlayStation 4-spel sålts över hela världen.
PlayStation 4 har en marknadsandel på minst 70% i alla europeiska länder från och med juni 2015.

Se alla våra TV-spel

Produkten har blivit tillagd i varukorgen