• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Game of Thrones

Game of Thrones är en amerikansk fantasy-tv-serie skapad av David Benioff och D. B. Weiss för HBO. Det är en bearbetning av A Song of Ice and Fire, George R. R. Martins serie fantasy-romaner, varav den första är A Game of Thrones (1996).

Showen producerades och filmades både i Belfast och på andra håll i Storbritannien. Inspelningsplatser inkluderade även Kanada, Kroatien, Island, Malta, Marocko och Spanien. Serien hade premiär på HBO i USA den 17 april 2011 och avslutades den 19 maj 2019 med 73 avsnitt sända över åtta säsonger.
• Game of Thrones, som spelar på de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos, har en stor ensemblebesättning och följer flera berättelser. En båge handlar om Iron Throne of the Seven Kingdoms of Westeros och följer ett nät av allianser och konflikter mellan de ädla dynastierna, antingen kappas för att göra anspråk på tronen eller kämpa för oberoende från den. En annan fokuserar på den sista ättlingen till rikets avsatta härskande dynasti, som har förvisats till Essos och planerar en återgång till tronen. En tredje berättelsebåge följer Night's Watch, ett brödraskap som försvarar riket mot de hårda folken och legendariska varelser i Norden.
• Game of Thrones lockade ett rekordstort tittarantal på HBO och har en bred, aktiv och internationell fansbas. Kritiker berömde serien för dess skådespel, komplexa karaktärer, berättelse, omfattning och produktionsvärden, även om dess frekventa användning av nakenhet och våld (inklusive sexuellt våld) kritiserades. Sista säsongen, särskilt de sista fyra episoderna, fick betydande kritik för sin sammandragna historia och kreativa beslut, och många ansåg det som en nedslående slutsats. Serien fick 59 Primetime Emmy Awards, de flesta av en dramaserie, inklusive Outstanding Drama Series 2015, 2016, 2018 och 2019. Dess andra utmärkelser och nomineringar inkluderar tre Hugo Awards för bästa dramatiska presentation, ett Peabody Award och fem nomineringar för Golden Globe Award för bästa tv-serie - Drama. Många kritiker och publikationer har utsett showen till en av de bästa tv-serierna genom tiderna.
Game of Thrones är ungefär baserat på berättelserna i A Song of Ice and Fire-bokserien av George R. R. Martin, som spelas i de fiktiva Seven Kingdoms of Westeros och kontinenten Essos. Serien använder flera samtidiga plotlinjer. Den första berättelsebågen följer en dynastisk konflikt bland konkurrerande anspråkare om arv till de sju kungarikets järntron, med andra ädla familjer som kämpar för oberoende från tronen. Den andra täcker den utvisade scionens handlingar för att återta tronen; den tredje berättar om hotet från den överhängande vintern, liksom de legendariska varelserna och de hårda folken i norr. Showrunner David Benioff föreslog skämtsamt "The Sopranos in Middle-earth" som Game of Thrones 'tagline, med hänvisning till dess intrigfyllda plot och mörka ton i en fantasimiljö av magi och drakar.


Karaktärer

Game of Thrones har en ensemblebesättning som uppskattas vara den största på tv. Under 2014 omförhandlades flera aktörers kontrakt till ett sjunde säsongsalternativ med löneökningar som enligt uppgift gjorde dem till de högst betalda artisterna på kabel-tv. Flera aktörers kontrakt omförhandlades igen 2016, vilket enligt uppgift ökade lönen för fem av de viktigaste rollmedlemmarna till 1 miljon dollar per avsnitt för de sista två säsongerna, vilket skulle göra dem till de högst betalda skådespelarna på tv.
Lord Eddard "Ned" Stark (Sean Bean) är chef för House Stark. Han och hans fru, Catelyn (Michelle Fairley), har fem barn: Robb (Richard Madden), den äldsta; följt av Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead-Wright) och Rickon (Art Parkinson). Neds olagliga son Jon Snow (Kit Harington) och hans vetenskapliga vän Samwell Tarly (John Bradley) tjänar i Night's Watch under Lord Commander Jeor Mormont (James Cosmo). Wildlingsna som bor norr om muren inkluderar den unga Gilly (Hannah Murray) och krigarna Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) och Ygritte (Rose Leslie).
Andra associerade med House Stark inkluderar Ned's avdelning Theon Greyjoy (Alfie Allen), hans vasal Roose Bolton (Michael McElhatton) och Rooses son, Ramsay (Iwan Rheon). Robb blir kär i läkaren Talisa Maegyr (Oona Chaplin), och Arya blir vän med smedens lärling Gendry (Joe Dempsie), som också är Roberts jävel och mördaren Jaqen H'ghar (Tom Wlaschiha). Den långa krigaren, Brienne of Tarth (Gwendoline Christie), kommer så småningom att tjäna Starks.
I King's Landing, huvudstaden, delar Neds vän, kung Robert Baratheon (Mark Addy) ett kärlekslöst äktenskap med Cersei Lannister (Lena Headey), som har tagit sin tvillingbror, Ser Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), som sin älskare . Hon avskyr sin yngre bror, dvärgen Tyrion Lannister (Peter Dinklage), där hans älskarinna Shae (Sibel Kekilli) och säljordet Bronn (Jerome Flynn) deltar. Cerseis far är Lord Tywin Lannister (Charles Dance), och hon har bland tre barn två söner: Joffrey (Jack Gleeson) och Tommen (Dean-Charles Chapman). Joffrey bevakas av den ärriga krigare Sandor "the Hound" Clegane (Rory McCann).
Kungens lilla råd av rådgivare omfattar bland annat den listiga mästaren av mynt, Lord Petyr "Littlefinger" Baelish (Aidan Gillen) och eunuch-spymastern, Lord Varys (Conleth Hill). På Dragonstone rekommenderas Roberts yngre bror, Stannis Baratheon (Stephen Dillane) av utländsk prästinna Melisandre (Carice van Houten) och tidigare smugglare Ser Davos Seaworth (Liam Cunningham). In the Reach representeras familjen Tyrell, ledd av sin matriark Olenna, vid domstolen av hennes barnbarn, Margaery Tyrell (Natalie Dormer). High Sparrow (Jonathan Pryce) blir så småningom huvudstadens religiösa ledare. I södra furstendömet Dorne söker Ellaria Sand (Indira Varma) hämnd mot Lannisterna för en personlig förlust.
Tvärs över det smala havet, i Pentos, är syskonen Viserys Targaryen (Harry Lloyd) och Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), ofta kallade "Dany", i exil och försöker återta järntronen. Daenerys tvingas gifta sig med Khal Drogo (Jason Momoa), ledaren för den nomadiska Dothraki och förvärvar senare tre drakar. Hennes följd inkluderar den förvisade riddaren Ser Jorah Mormont (Iain Glen), hennes assistent Missandei (Nathalie Emmanuel), försäljningsordet Daario Naharis (Michiel Huisman) och Gray Worm (Jacob Anderson), som leder Daenerys armé av elit-eunuk-krigare, de ofullständiga.


Utveckling
I januari 2006 hade David Benioff ett telefonsamtal med George R. R. Martins litterära agent om de böcker han representerade. Efter att ha varit ett fan av fantasy-fiktion när han var yngre blev han intresserad av A Song of Ice and Fire, som han inte hade läst. Den litterära agenten skickade Benioff seriens första fyra böcker. Benioff läste några hundra sidor av den första romanen, A Game of Thrones, delade sin entusiasm med D. B. Weiss och föreslog att de skulle anpassa Martins romaner till en TV-serie; Weiss avslutade den första romanen på "kanske 36 timmar". De slog serien till HBO efter ett fem timmars möte med Martin (själv en veteranmanusförfattare) i en restaurang på Santa Monica Boulevard. Enligt Benioff vann de Martin över med sitt svar på hans fråga, "Vem är Jon Snows mamma?"
Innan Martin kontaktades av Benioff och Weiss hade Martin haft möten med andra manusförfattare, av vilka de flesta ville anpassa serien som en långfilm. Martin ansåg emellertid att det var "ofilmerbart" och omöjligt att göras till en långfilm och sa att storleken på en av hans romaner är lika lång som Ringenes herre, som hade anpassats som tre långfilmer. Benioff var överens om att det skulle vara omöjligt att förvandla romanerna till en långfilm eftersom deras skala är för stor för en långfilm och dussintals karaktärer måste kastas. Benioff tillade "a fantasy movie of this scope, financed by a major studio, would almost certainly need a PG-13 rating. That means no sex, no blood, no profanity. Fuck that." Martin var nöjd med förslaget att de skulle anpassa det som en HBO-serie och sa att han "aldrig föreställt sig det någon annanstans".
Serien började utvecklas i januari 2007. HBO förvärvade tv-rättigheterna till romanerna, med Benioff och Weiss som seriens verkställande producenter och Martin som en medverkande producent. Avsikten var att varje roman skulle ge en säsongs värde av episoder. [Ursprungligen skulle Martin skriva ett avsnitt per säsong medan Benioff och Weiss skulle skriva resten av episoderna. Jane Espenson och Bryan Cogman lades till senare för att skriva ett avsnitt vardera för den första säsongen. Det första och andra utkastet till pilotmanuset av Benioff och Weiss lämnades in i augusti 2007 respektive juni 2008. Även om HBO gillade båda utkasten, beställdes en pilot inte förrän i november 2008. Pilotavsnittet "Winter Is Coming" sköts 2009; efter det dåliga mottagandet efter en privat visning krävde HBO en omfattande re-shoot (cirka 90 procent av avsnittet, med skådespelare och regiändringar). Piloten kostade enligt uppgift HBO 5–10 miljoner dollar att producera, medan den första säsongens budget uppskattades till 50–60 miljoner dollar. För andra säsongen fick serien en budgetökning på 15 procent för klimatstriden i "Blackwater" (som hade en budget på 8 miljoner dollar). Mellan 2012 och 2015 ökade den genomsnittliga budgeten per avsnitt från 6 miljoner dollar till "minst" 8 miljoner dollar. Den sjätte säsongens budget var över 10 miljoner dollar per avsnitt, för en säsong totalt över 100 miljoner dollar, vilket är rekord för seriens produktionskostnad. Vid den sista säsongen uppskattades produktionsbudgeten per avsnitt till 15 miljoner dollar.
Serien hyllas för det som uppfattas som ett slags medeltida realism. George R.R.Martin gick ut för att få berättelsen att kännas mer som historisk fiktion än modern fantasi, med mindre tonvikt på magi och trolldom och mer på strider, politiska intriger och karaktärer, och trodde att magi skulle användas måttligt i den episka fantasygenren. Martin har sagt att "de verkliga fasorna i mänsklighetens historia härrör inte från orkar och mörka herrar, utan från oss själva".
Ett vanligt tema i fantasygenren är striden mellan gott och ont, vilket Martin säger inte speglar den verkliga världen. Precis som människors förmåga till gott och ont i verkliga livet utforskar Martin frågorna om inlösen och karaktärsförändring. Serien tillåter publiken att se olika karaktärer ur sitt perspektiv, till skillnad från många andra fantasier, och därmed kan de förmodade skurkarna ge sin sida av historien. Benioff sa, "George brought a measure of harsh realism to high fantasy. He introduced gray tones into a black-and-white universe."
Under tidiga säsonger, under inflytande av A Song of Ice and Fire-böckerna, dödades regelbundet karaktärer och detta krediterades med att utveckla spänningar bland tittarna. Martin uppgav i en intervju att han ville skildra krig och våld på ett realistiskt sätt, vilket ibland betyder att hjälten eller huvudpersonerna skadas eller dödas. Under senare säsonger påpekade kritiker att vissa karaktärer hade utvecklat "plot rustning" för att överleva under osannolika omständigheter och tillskrev detta till Game of Thrones som avviker från romanerna för att bli mer en traditionell tv-serie. Serien återspeglar också exakt de betydande dödsnivåerna i krig. I en studie från 2012, av 40 senaste tv-dramaserier, rankades Game of Thrones på andra plats i dödsfall per avsnitt, i genomsnitt 14.


Inspirationer och härledningar
Även om seriens första säsong noggrant följer händelserna i den första romanen gjordes betydande förändringar för senare säsonger. Enligt Benioff handlar TV-anpassningen "om att anpassa serien som helhet och följa kartan som George lade upp för oss och slå de stora milstolparna, men inte nödvändigtvis vart och ett av stoppen på vägen". Aspekterna av romanernas plot och deras anpassningar baseras på inställningar, karaktärer och händelser i europeisk historia. Det mesta av Westeros påminner om det höga medeltida Europa, från dess geografi och slott, till dess kulturer, det feodala systemet, palatsintriger och riddarnas turneringar. En viktig inspiration för romanerna är de engelska krigarnas krig (1455–1485) mellan husen i Lancaster och York, vilket återspeglas i Martins hus i Lannister och Stark. Den planläggande Cersei Lannister framkallar Isabella, "She-Wolf of France" (1295–1358). Hon och hennes familj, som skildras i Maurice Druons historiska romanserie, De förbannade kungarna, var en viktig inspiration från Martin.
Andra historiska föregångare av seriens element inkluderar: Hadrians mur (som blir Martins mur), det romerska riket och legenden om Atlantis (antika Valyria), bysantinsk grekisk eld ("löpeld"), isländska sagor från vikingatiden (Ironborn ), de mongolska horderna (Dothraki), hundraårskriget och den italienska renässansen. Seriens popularitet har delvis tillskrivits Martins skicklighet att fusionera dessa element i en sömlös, trovärdig version av alternativ historia. Martin erkänner, "I take [history] and I file off the serial numbers and I turn it up to 11."Gjutning
Nina Gold och Robert Sterne var seriens främsta rollregissörer. Genom en auditions- och avläsningsprocess samlades huvudrollen. De enda undantagen var Peter Dinklage och Sean Bean, som författarna ville från början; de tillkännagavs att de gick med i piloten 2009. Andra skådespelare undertecknade för piloten var Kit Harington som Jon Snow, Jack Gleeson som Joffrey Baratheon, Harry Lloyd som Viserys Targaryen och Mark Addy som Robert Baratheon. [Enligt Benioff och Weiss, Addy var den enklaste skådespelaren att spela för serien på grund av sin audition. Vissa karaktärer i piloten omarbetades för den första säsongen. Rollen som Catelyn Stark spelades inledningsvis av Jennifer Ehle, men rollen omarbetades med Michelle Fairley. Karaktären av Daenerys Targaryen omarbetades också, med Emilia Clarke som ersatte Tamzin Merchant. Resten av den första säsongens rollbesättning valdes under andra halvåret 2009.
Även om många av rollerna återvände efter den första säsongen hade producenterna många nya karaktärer att casta i var och en av de följande säsongerna. På grund av det stora antalet nya karaktärer skjutit upp Benioff och Weiss införandet av flera nyckelpersoner under andra säsongen och sammanfogar flera karaktärer till en, eller tilldelas olika funktioner till plotfunktioner. Några återkommande karaktärer omarbetades genom åren; till exempel spelades Gregor Clegane av tre olika skådespelare, medan Dean-Charles Chapman spelade både Tommen Baratheon och en mindre Lannister-karaktär.
Skrivande


Game of Thrones använde sju författare under sina sex säsonger. Benioff och Weiss skrev de flesta av varje säsongs avsnitt. A Song of Ice and Fire-författaren George R. R. Martin skrev ett avsnitt i var och en av de första fyra säsongerna. Martin skrev inte ett avsnitt för de senare säsongerna, eftersom han ville fokusera på att slutföra den sjätte romanen (The Winds of Winter). Jane Espenson var med och skrev en första säsongsepisod som frilansskribent.
Cogman, ursprungligen en manuskoordinator för serien, befordrades till producent för den femte säsongen. Cogman, som skrev minst ett avsnitt under de första fem säsongerna, var den enda andra författaren i författarrummet med Benioff och Weiss. Innan Cogmans marknadsföring arbetade Vanessa Taylor - en författare under andra och tredje säsong - nära med Benioff och Weiss. Dave Hill gick med i skrivpersonalen för den femte säsongen efter att ha arbetat som assistent för Benioff och Weiss. Även om Martin inte var i författarrummet, läste han manuskisserna och gjorde kommentarer.
Benioff och Weiss tilldelade ibland karaktärer till vissa författare; till exempel tilldelades Cogman Arya Stark för den fjärde säsongen. Författarna tillbringade flera veckor med att skriva en karaktärsplan, inklusive vilket material från romanerna som skulle användas och de övergripande teman. Efter att dessa enskilda konturer var färdiga tillbringade de ytterligare två till tre veckor för att diskutera varje huvudpersons individuella båge och ordna dem avsnitt för avsnitt. En detaljerad översikt skapades, var och en av författarna arbetade med en del av den för att skapa ett manus för varje avsnitt. Cogman, som skrev två avsnitt för den femte säsongen, tog en och en halv månad att slutföra båda manus. De lästes sedan av Benioff och Weiss, som gjorde anteckningar och delar av manuset skrevs om. Alla tio episoder skrevs innan filminspelningen började eftersom de skjutits ur drift av två enheter i olika länder. Benioff och Weiss skrev sina avsnitt tillsammans; en skrev den första halvan av manuset och den andra skrev den andra halvan. De passerade sedan utkasten fram och tillbaka för att göra anteckningar och göra omskrivningar.


Huvudfilmning för den första säsongen var planerad att börja den 26 juli 2010; den främsta platsen var Paint Hall Studios i Belfast, Nordirland. Exteriörscener i Nordirland filmades på Sandy Brae i Mornebergen (stod in för Vaes Dothrak); Castle Ward (Winterfell); Saintfield Estates (Winterfell godswood); Tollymore Forest (utomhusscener); Cairncastle (avrättningsplatsen); stenbrottet Magheramorne (Castle Black); och Shanes slott (turneringsgrunderna). Doune Castle i Stirling, Skottland, användes också i det ursprungliga pilotavsnittet för scener på Winterfell. Producenterna övervägde ursprungligen att filma hela serien i Skottland, men bestämde sig för Nordirland på grund av tillgängligheten till studioutrymme.
Den första säsongens sydliga scener filmades på Malta, en platsförändring från pilotavsnittets marockanska scener. Staden Mdina användes för King's Landing. Filminspelningen ägde också rum på Fort Manoel (som representerar Sept of Baelor); vid Azure Window på ön Gozo (Dothrakis bröllopsplats); och vid San Anton Palace, Fort Ricasoli, Fort St. Angelo och St. Dominic kloster (alla används för scener i Red Keep). Inspelningen av andra säsongens sydliga scener skiftade från Malta till Kroatien, där staden Dubrovnik och närliggande platser tillät yttre bilder av en muromgärdad medeltida stad vid kusten. Väggarna i Dubrovnik och Fort Lovrijenac användes för scener i King's Landing, men exteriör av vissa lokala byggnader i serien, till exempel Red Keep och Sept of Baelor, är datorgenererade. Ön Lokrum, St. Dominic-klostret i kuststaden Trogir, rektorspalatset i Dubrovnik och Dubacbrottet (några kilometer österut) användes för scener som spelades i Qarth. Scener norr om muren, i Frostfangs och vid första mäns knytnäve, filmades i november 2011 på Island på Vatnajökull-glaciären nära Smyrlabjörg; Svínafellsjökullglaciären nära Skaftafell; och Mýrdalsjökull-glaciären nära Vik på Höfðabrekkuheiði. Filmning skedde också vid hamnen i Ballintoy, Nordirland.


Tredje säsongsproduktionen återvände till Dubrovnik, där murarna i Dubrovnik, Fort Lovrijenac och närliggande platser åter användes för scener i King's Landing och Red Keep. Trsteno Arboretum, en ny plats, är Tyrells trädgård i King's Landing. Den tredje säsongen återvände också till Marocko (inklusive staden Essaouira) för att filma Daenerys scener i Essos. Dimmuborgir och Grjótagjá-grottan på Island användes också. En scen, med en levande björn, filmades i Los Angeles. Produktionen använde tre enheter (Dragon, Wolf och Raven) som filmade parallellt, sex regiagrupper, 257 medlemmar och 703 besättningsmedlemmar. Den fjärde säsongen återvände till Dubrovnik och inkluderade nya platser, inklusive Diocletianus palats i Split, Klis fästning norr om Split , Perunbrottet öster om Split, bergskedjan Mosor och Baška Voda längre söderut. Thingvellir National Park på Island användes för striden mellan Brienne och Hound. Den femte säsongen tillade Sevilla, Spanien, som används för scener av Dorne och Córdoba.
Den sjätte säsongen, som började filma i juli 2015, återvände till Spanien och filmades i Navarra, Guadalajara, Sevilla, Almeria, Girona och Peniscola. Filmen återvände också till Dubrovnik, Kroatien. Inspelningen av de sju episoderna av säsong sju började den 31 augusti 2016 i Titanic Studios i Belfast, med andra inspelningar på Island, Nordirland och många platser i Spanien, inklusive Sevilla, Cáceres, Almodovar del Rio, Santiponce, Zumaia och Bermeo Filmen fortsatte till slutet av februari 2017 för att säkerställa vinterväder på vissa europeiska platser. Inspelningen för säsong åtta började i oktober 2017 och avslutades i juli 2018. [Nya inspelningsplatser inkluderade Moneyglass och Saintfield i Nordirland för "The Long Night" stridscener.


Språk
Westerosi-karaktärerna i Game of Thrones talar engelska brittisk accent, ofta (men inte konsekvent) med den engelska regionens accent motsvarande karaktärens Westerosi-region. Nordländaren Eddard Stark talar i skådespelaren Sean Beans inhemska nordliga accent, och den södra herren Tywin Lannister talar med en sydlig accent, medan karaktärer från Dorne talar engelska med en spansk accent. Tecken som är främmande för Westeros har ofta en icke-brittisk accent.
Även om det vanliga språket i Westeros representeras som engelska, anklagade producenterna språkforskaren David J. Peterson för att konstruera Dothraki och Valyrian språk baserat på de få orden i romanerna. Före produktionen skrev Peterson 300 sidor av Dothrakis språkmaterial, inklusive översättning och ordfunktion. Dothraki och Valyrian dialog är ofta textad på engelska. Det har rapporterats att dessa fiktiva språk under serien hördes av fler än walesiska, irländska och skotska gäliska tillsammans. Språkinlärningsföretaget Duolingo började erbjuda kurser i High Valyrian 2017, varav 1,2 miljoner människor registrerade sig mellan 2017 och 2020.


Media
De tio avsnitten av den första säsongen av Game of Thrones släpptes som en DVD- och Blu-ray-boxuppsättning den 6 mars 2012. Låduppsättningen innehåller extra bakgrundsmaterial och bakom kulisserna men inga raderade scener, eftersom nästan alla bilder som tagits för den första säsongen användes. Boxset såldes i över 350 000 exemplar veckan efter utgivningen, den största DVD-försäljningen första veckan någonsin för en HBO-serie. Serien satte också rekord för HBO-serien för försäljning av digital nedladdning. En låduppsättning för samlarutgåva släpptes i november 2012 och kombinerade DVD- och Blu-ray-versionerna av den första säsongen med det första avsnittet av säsong två. En pappersvikt i form av ett drakägg ingår i uppsättningen.
DVD-Blu-ray-låduppsättningar och digitala nedladdningar under andra säsongen blev tillgängliga den 19 februari 2013. Första dagsförsäljningen slog HBO-rekord, med 241 000 sålda låduppsättningar och 355 000 nedladdade avsnitt. Den tredje säsongen gjordes tillgänglig för köp som digital nedladdning på den australiska iTunes Store, parallellt med den amerikanska premiären, och släpptes på DVD och Blu-ray i region 1 den 18 februari 2014. Den fjärde säsongen släpptes på DVD och Blu-ray den 17 februari 2015 och den femte säsongen den 15 mars 2016. Blu-ray- och DVD-versioner av den sjätte säsongen släpptes den 15 november 2016. Från och med 2016 började HBO utfärda Steelbook Blu-ray-apparater, som inkluderar både Dolby TrueHD 7.1 och Dolby Atmos ljudalternativ. År 2018 släpptes den första säsongen i 4K HDR på Ultra HD Blu-ray. Blu-ray- och DVD-versioner av den sjunde säsongen släpptes den 12 december 2017. Den sista säsongen släpptes på DVD och Blu-ray den 3 december 2019. Hemutgåvan innehöll också filmer bakom kulisserna och kommenterade kommentarer. En låduppsättning som innehåller alla åtta årstider, inklusive en gjutning som Conan O'Brien var värd, släpptes på DVD och Blu-ray den 3 december 2019 och kommer också att släppas på 4K Ultra HD Blu-ray den 3 november 2020.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar
Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen