• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Gremlins

Gremlins är en amerikansk komedi-skräckfilm från 1984 skriven av Chris Columbus och regisserad av Joe Dante. Historien följer en ung man som tar emot en konstig varelse som kallas mogwai som husdjur, som sedan skapar andra varelser som förvandlas till små, destruktiva, onda monster.

Den bygger på legender om folkloriska onda varelser som orsakade funktionsfel - "gremlins" - i British Royal Air Force som går tillbaka till andra världskriget. I filmen spelar Zach Galligan och Phoebe Cates, med Howie Mandel som ger rösten till Gizmo, den främsta mogwai-karaktären. Steven Spielberg var filmens verkställande producent, med filmen som producerades av Michael Finnell och släpptes av Warner Bros.


Den följdes av en uppföljare, Gremlins 2: The New Batch, 1990. Till skillnad från den mer satiriska tonen i uppföljaren (som parodierar Hollywood-uppföljare), väljer Gremlins för mer svart komedi, balanserad mot en jultid. Båda filmerna var centrum för stora kampanjer för merchandising.
Trots att den var en kritisk och kommersiell framgång kritiserades filmen för några av sina mer våldsamma sekvenser.

 

Som svar på detta och liknande klagomål om Indiana Jones och Temple of Doom föreslog Spielberg att Motion Picture Association of America (MPAA) skulle ändra sitt klassificeringssystem, vilket det gjorde inom två månader efter filmens släpp och skapa en ny PG- 13 betyg.
En 25-årsjubileum Blu-ray-utgåva släpptes den 1 december 2009. Filmen släpptes åter på hemmavideo i 4K Ultra HD den 1 oktober 2019.

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen