• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Zelda

The Legend of Zelda [a] är ett fantasy action-äventyr videospel-franchise skapad av japanska speldesigners Shigeru Miyamoto och Takashi Tezuka. Den är främst utvecklad och publicerad av Nintendo, även om vissa bärbara avbetalningar och återutgivningar har lagts ut på Capcom, Vanpool och Grezzo.

Spelet innehåller actionäventyr och inslag av action-RPG-spel.
Serien handlar om de olika inkarnationerna av Link; en modig ung man med spetsiga älvliknande öron och prinsessa Zelda; gudinnan Hylias dödliga reinkarnation. Även om hans ursprung och bakgrundshistoria skiljer sig från spel till spel får Link ofta uppgiften att rädda kungariket Hyrule från Ganon, en ond krigsherre som blev demon som är den främsta antagonisten i serien; dock har andra inställningar och antagonister dykt upp i flera spel. Tomterna involverar vanligtvis Triforce, en helig relik kvar av gudinnor som skapade Hyrule; Din, Farore och Nayru, som representerar dygderna mot, visdom och makt som när de kombineras är allsmäktiga.
Sedan Legend of Zelda släpptes 1986 har serien utvidgats till att omfatta 19 poster på alla Nintendos stora spelkonsoler, liksom ett antal spin-offs. En amerikansk animerad TV-serie baserad på spelen som sändes 1989 och enskilda manga-anpassningar på uppdrag av Nintendo har producerats i Japan sedan 1997. The Legend of Zelda är en av Nintendos mest framstående och framgångsrika franchiser; flera av dess bidrag anses vara bland de största videospel genom tiderna.
Legend of Zelda-spelen innehåller en blandning av pussel, action, äventyr / stridsspel och utforskning. Dessa element har förblivit konstanta genom hela serien, men med förfiningar och tillägg som presenteras i varje nytt spel. Senare spel i serien inkluderar också smygspel, där spelaren måste undvika fiender medan han går igenom en nivå, liksom racingelement. Även om spelen kan slås med ett minimum av utforskning och sidouppdrag, belönas spelaren ofta med hjälpsamma föremål eller ökade förmågor för att lösa pussel eller utforska dolda områden. Vissa föremål är konsekventa och visas många gånger i serien (som bomber och bombblommor, som kan användas både som vapen och för att öppna blockerade eller dolda dörröppningar; boomerangs, som kan döda eller förlama fiender; nycklar för låsta dörrar; magiska svärd) , sköldar och bågar och pilar), medan andra är unika för ett enda spel. Även om spelen innehåller många rollspel (Zelda II: The Adventure of Link är den enda som innehåller ett upplevelsessystem), betonar de raka hack och slash-style-strider över den strategiska, turbaserade eller aktiva tidsstriden i serier som Final Fantasy. Spelets rollspelelement har dock lett till mycket debatt om huruvida Zelda-spelen ska klassificeras som actionrollspel, en genre som serien har haft ett starkt inflytande på.
Varje spel i Zeldas huvudserie har bestått av tre huvudsakliga områden: en övervärld som förbinder alla andra områden, där rörelse är flerdirektionell, vilket tillåter spelaren en viss grad av handlingsfrihet; interaktionsområden med andra karaktärer (bara grottor eller dolda rum i det första spelet, men expanderar till hela städer och städer i efterföljande spel) där spelaren får specialföremål eller råd, kan köpa utrustning eller slutföra sidouppdrag; och fängelsehålor, områden med labyrintisk layout, vanligtvis under jord, bestående av ett brett utbud av svåra fiender, bossar och föremål. Varje fängelsehål har vanligtvis ett stort föremål inuti, vilket kan vara nödvändigt för att lösa många av pusselna i fängelsehålan och spelar ofta en avgörande roll för att besegra fängelsehålans chef, såväl som för att gå igenom spelet. I nästan alla Zelda-spel kan du navigera i fängelsehålan genom att hitta en karta som visar dess layout och en magisk kompass som visar platsen för betydande och mindre föremål som nycklar och utrustning. I senare spel innehåller fängelsehålan en speciell "stor nyckel" som kommer att låsa upp dörren för att slåss mot fängelsehålans cheffiende och öppna föremålskistan.
I de flesta Zelda-spel representeras spelarens HP- eller livmätare av en hjärtrad, varje hjärta representerar vanligtvis två träffpunkter. I början av spelet har spelaren bara tre hjärtan men spelarna kan öka sina maxhjärtor genom att hitta hjärtformade kristaller som kallas "Hjärtbehållare". Fullhjärtsbehållare tas vanligtvis emot i slutet av fängelsehålor och släpps av fängelsehalsbossar. Mindre "Pieces of Heart" delas ut för att slutföra sidouppdrag eller hittas gömda runt spelvärlden på olika platser, och kräver ett visst antal (vanligtvis fyra) för att bilda en fullhjärtbehållare. Hälsa kan fyllas på genom att plocka upp hjärtan som lämnas av besegrade fiender eller förstörda föremål, konsumera föremål som drycker eller mat, eller gå till en stor fe fontän för att få den stora älven att läka länken helt. Ibland kommer spelaren att hitta älvor gömda på specifika platser; dessa älvor kan antingen läka Link omedelbart eller förvaras i tomma flaskor och kommer att återuppliva spelaren nästa gång de dör.
Spelen var banbrytande för ett antal funktioner som skulle bli branschstandarder. Den ursprungliga Legend of Zelda var det första konsolspelet med en sparfunktion som gjorde det möjligt för spelare att sluta spela och sedan återuppta senare. The Legend of Zelda: Ocarina of Time introducerade ett inriktningssystem som låter spelaren låsa kameran på fiendens eller vänliga NPC: er som förenklar 3D-strid.
Link
Den centrala huvudpersonen i The Legend of Zelda-serien, Link är namnet på olika unga män som karaktäristiskt bär en grön tunika och en spetsig keps, och är bärare av Triforce of Courage. I de flesta spel kan spelaren ge Link ett annat namn innan äventyret börjar, och han kommer att hänvisas till det angivna namnet hela tiden av icke-spelartecknen (NPC). De olika länkarna har var och en en speciell titel, till exempel "Hero of Time", "Hero of the Winds" eller "Hero selected by the gods". Liksom många tysta huvudpersoner i videospel talar Link inte, utan producerar bara grymt, skrik eller liknande ljud. Trots att spelaren inte ser dialogen refereras den till begagnad av karaktärer i spelet, vilket visar att han faktiskt inte är stum. Link visas som en tyst huvudperson så att publiken kan ha sina egna tankar om hur deras Link skulle svara på karaktärerna istället för att han skulle ha skriptsvar.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen