• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Wall-E

WALL-E är en 2008 amerikansk datoranimerad science-fiction romantik film producerad av Pixar Animation Studios för Walt Disney Pictures. Den regisserades och var medskriven av Andrew Stanton, producerad av Jim Morris och medskriven av Jim Reardon.

Det spelar rösterna från Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, John Ratzenberger, Kathy Najimy och Sigourney Weaver, med Fred Willard i filmens (och Pixars) enda framstående live-roll. Den övergripande nionde långfilmen som produceras av företaget WALL-E följer en ensam skräpkompressorrobot på en framtida, obeboelig, öde jord, kvar för att städa upp skräp. Han besöks dock av en sond som sänds av stjärnskeppet Axiom, en robot som heter EVE, som han blir kär i och förföljer över galaxen.
Efter att ha regisserat Hitta Nemo kände Stanton att Pixar hade skapat trovärdiga simuleringar av undervattensfysik och var villig att regissera en filmuppsättning till stor del i rymden. WALL-E har minimal dialog i sina tidiga sekvenser; många av karaktärerna har inga röster utan kommunicerar istället med kroppsspråk och robotljud designade av Burtt. Filmen kritiserar konsumentism, nostalgi, avfallshantering, mänsklig miljöpåverkan och oro, fetma och global katastrofrisk. Det är också Pixars första animerade film med segment med live-action karaktärer. Efter Pixar-tradition parades WALL-E med en kortfilm med titeln Presto för sin bioperiod.
WALL-E släpptes i USA den 27 juni 2008. Filmen berömdes kritiskt för sin animering, berättelse, röstskådespelare, karaktärer, grafik, poäng, användning av minimal dialog och romantisk relation mellan WALL-E och EVE. Det var också kommersiellt framgångsrikt och tjänade 533,3 miljoner dollar över hela världen över en budget på 180 miljoner dollar. Den vann Golden Globe Award 2008 för bästa animerade långfilm, 2009 Hugo Award för bästa långformade dramatiska presentation, [9] den sista Nebula Award för bästa manus, Saturn Award för bästa animerade film och Oscar för bästa animerade film med fem nomineringar. Det betraktas av många fans och kritiker som den bästa filmen 2008. Filmen toppade också Tids lista över "Bästa filmerna i decenniet" och 2016 röstades den 29: e bland 100 filmer som ansågs bäst av 2000-talet av 117 filmer. kritiker från hela världen.
På 29-talet har häftig konsumentism och miljövård gjort jorden till en skräpströd ödemark; mänskligheten har evakuerats av megakorporationen Buy-N-Large (BnL) på jättestjärnor sju århundraden tidigare. Av alla robotavfallskomprimatorerna som BnL lämnade för att städa, är det bara en som är i drift: en avfallshanterare: Jordklass med namnet WALL-E. En dag bryts WALL-E: s rutin för att komprimera papperskorgen och samla intressanta föremål genom ankomsten av en obemannad sond som bär en utomjordisk vegetationsutvärderare med namnet EVE, som skickas för att söka efter planeten för människors hållbara liv. WALL-E slås av den snygga, utomjordiska roboten; och de två börjar ansluta tills EVE går i beredskap när WALL-E visar henne sin senaste upptäckt: en levande planta. Sonden samlar sedan EVE och anläggningen och återgår till sitt moderskepp, stjärnskyddet Axiom, med WALL-E fastnat på.
Under århundradena sedan Axiom lämnade jorden har dess passagerare degenererat till hjälplös korpulens på grund av lathet och mikrogravitation, allt deras infall tillgodoses av maskiner; även kaptenen, en B. McCrea, är van vid att luta sig tillbaka medan hans robotlöjtnant och ratt AUTO flyger skeppet. McCrea är förvånad över en positiv sondrespons och lär sig att placera växten i fartygets Holo-detektor kommer att utlösa en hyperhopp tillbaka till jorden så att mänskligheten kan börja rekolonisera. Efter att ha inspekterat EVE: s förvaringsutrymme blir dock anläggningen saknad och EVE anklagar WALL-E för dess försvinnande.
Eftersom anläggningen saknas anses EVE vara felaktig och tas till Diagnostics. Misstagande av processen för tortyr stänger WALL-E av all diagnostik, vilket får honom och EVE att betecknas som skurkar. EVE är frustrerad och försöker skicka WALL-E hem på en flyktpod, men de avbryts när AUTO: s första styrman GO-4 anländer och förvarar den stulna växten i en kapsel för att förstöra själv. WALL-E sparar växten från att gå vilse för gott, och han och EVE förenar och firar med en "dans i rymden" runt Axiom.
EVE tar tillbaka anläggningen till McCrea, som tittar på EVEs inspelningar av jorden och drar slutsatsen att de måste gå tillbaka. Emellertid avslöjas att AUTO endast är lojal mot sitt eget hemliga direktiv om återvändande A113 - utfärdat efter att BnL felaktigt drog slutsatsen för århundraden sedan att planeten inte kunde räddas - även när McCrea motverkar det; AUTO stämmer med GO-4 som ett resultat, elekruterar och steker WALL-E: s kretskort, sätter EVE i beredskap, kastar dem båda ner i soptunnan och låser McCrea i sitt kvarter. EVE och WALL-E kastas nästan ut i rymden tillsammans med skeppets sopor men sparas av rengöringsroboten "Microbe Obliterator" med namnet M-O, som har följt WALL-E: s smutspår över fartyget. När människor och robotar hjälper till att säkra växten kämpar McCrea och AUTO för kontroll, vilket resulterar i att GO-4 utplånas och WALL-E krossas i Holo-detektorn när den senare försöker hålla den öppen; McCrea överväldigar så småningom och inaktiverar AUTO, och växten sätts in i Holo-detektorn och initierar hyperhoppet.
När han kom tillbaka på jorden reparerar EVE WALL-E men upptäcker att hans minne har återställts och hans personlighet är borta. Hjärtat, EVE ger WALL-E en avskedskyss, som gnistor hans minne och återställer hans ursprungliga personlighet. WALL-E och EVE återförenas när invånarna i Axiom tar sina första steg på jorden. Under krediterna förvandlar människor och robotar den härjade planeten till ett paradis, och växten visar sig ha vuxit till ett mäktigt träd.

Se alla våra merchandise

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

 

Här kan du läsa om Studio Ghiblis filmer som av många anses vara de bästa animerade filmerna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen