• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Troll

Trolls är en amerikansk datoranimerad 2016 musikalisk komedi-film baserad på Troll-dockorna skapade av Thomas Dam. Mike Mitchell regisserade filmen, med Jonathan Aibel och Glenn Berger som författare. Filmen är baserad på en berättelse av Erica Rivinoja.

Filmen innehåller rösterna från Anna Kendrick, Justin Timberlake, Christopher Mintz-Plasse, Zooey Deschanel, Christine Baranski, Russell Brand, James Corden, Jeffrey Tambor, John Cleese och Gwen Stefani. Filmen följer två troll som går på jakt efter att rädda sin by från förstörelse av bergarna, varelser som äter troll för att vara lyckliga.
Den 33: e animerade långfilmen producerad av DreamWorks Animation, filmen hade premiär den 8 oktober 2016 på BFI London Film Festival och släpptes teatraliskt i USA den 4 november av 20th Century Fox. Filmen fick mestadels positiva recensioner från kritiker och tjänade 346 miljoner dollar över hela världen mot sin budget på 125 miljoner dollar och fick en Oscar-nominering för bästa originalsång för "Can't Stop the Feeling!". En uppföljare, Trolls World Tour, släpptes den 10 april 2020.
Trollarna är små, färgglada varelser som lever i ett nästan evigt tillstånd av lycka, sjunger, dansar, kramar och har kul hela dagen. De upptäcks dock av Bergens, stora, fula, elaka och eländiga varelser som bara kan känna sig lyckliga genom att konsumera ett troll. Bergenserna fängslar trollen och äter dem varje år vid ett speciellt tillfälle, Trollstice. Trollarna, ledda av deras kung, King Peppy, med sin nyfödda dotter, prinsessan Poppy, flyr genom tunnlar på dagen för Trollstice när prins Gristle Jr. skulle äta sitt första troll. Upprörd förvisar Gristle Jr.s far King Gristle Sr. sin kock, som var ansvarig för förberedelserna för Trollstice. Kocken lovar att lämna och hitta trollen själv, medan han i hemlighet planerar att störta monarkin som hämnd för hennes exil.
Tjugo år senare anordnar en vuxen vallmo en stor fest för att fira trollens flykt, trots varningarna från det alltför försiktiga och egoistiska gråa trollet, gren, att högljudda fester kommer att locka bergenserna. På festen går Branchs varningar i uppfyllelse när kocken ser fyrverkerierna och kidnappar Poppys vänner, inklusive ett "Zen" -troll som heter Creek, som Poppy älskar.
Poppy bestämmer sig för ett räddningsuppdrag ensamt, eftersom inget annat troll är villigt att våga sig mot Bergen Town och senare sällskap av Branch som räddar henne från en grupp spindlar. En gång inne i Bergen kungens slott bevittnar Poppy och Branch den nu kung Gristle Jr. som till synes äter Creek, men Poppy är fortfarande hoppfull om att Creek överlevde. Poppy and Branch finner att resten av de fångade trollen bevakas av en grovtjej som heter Bridget. Poppy upptäcker att Bridget i hemlighet är kär i kung Gristle Jr. och erbjuder sig att hjälpa henne att få ett datum med kungen när hon försöker bekräfta om Creek lever.
Medan Bridget satte upp datumet med ett musikaliskt nummer vägrar Branch att sjunga och utlöser ett argument med Poppy och avslöjar att hans mormor som barn fångades och blev ätad när han försökte rädda honom, eftersom hans sång kompromissade hans plats till Kock, och att hans skuld orsakade att hans färg blev från blå till grå. Efter Poppy tröstar honom med en kram, hjälper trollen Bridget, förklädd under namnet "Lady Glittersparkles", får sitt datum med Gristle Jr. på en rullbana och arkadrestaurang och Gristle Jr. samtycker till att hon kommer till Trollstice. Under denna tid märker Poppy att Creek hålls fången inne i juvelen som pryder kungens mantel.
Trollarna har hjälpt Bridget och försöker rädda Creek från Gristles rum och stjäla hans juvel men upptäcker att den är tom. Trollarna fångas sedan av kocken, och vallmo blir chockad över att upptäcka att Creek förrådde dem ut till bergarna i ett feg försök att rädda sig från att ätas. Creek lockar ut varje troll från Troll Village (via Poppys cowbell) och de fångas av kocken och de andra bergskockarna. När alla troll fångas, kastas i en kruka och snart ska ätas, faller en hjärtskadad vallmo i förtvivlan och tappar hoppet när hon och alla andra troll blir gråa.
Branch försöker sjunga "True Colors" för Poppy för att muntra upp henne och erkänna sin kärlek till henne. Vallmo, efter att ha återfått sina färger och insett att hon har blivit kär i Branch, återvänder hans känslor, och de återställer alla trollfärger, inklusive Branch's. Bridget räddar trollen, villiga att offra sig själv. Vallmo kan inte låta bli att överge Bridget och visar tillsammans med Branch och hennes vänner Gristle Jr. och Bergens att Bridget är Lady Glittersparkles och att det inte är nödvändigt att äta Troll för att vara lycklig, och de kan också finna lycka inom sig själva.
Den hämndlystna kocken vägrar att acceptera freden och försöker döda trollen, men slås in i en serveringsvagn, tänds och skickas rullande ut ur Bergen Town med Creek, som fortfarande är i hennes påse. Båda arterna firar och ger nytt liv till staden. Vallmo förklaras sedan drottning av trollen, och vallmo och gren delar en vänlig kram.
I en scen i mitten av krediter försöker kocken äta Creek, men båda blir offer för ett kullmonster.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen