• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

teenage mutant ninja turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles (ofta förkortat till TMNT eller Ninja Turtles) är fyra fiktiva tonåriga superhjältar antropomorfa mutanta sköldpaddor. Uppkallad efter italienska renässansartister, utbildades de av deras antropomorfa råtta sensei i den japanska kampkonsten ninjutsu.

Från sitt hem i New York Citys avlopp bekämpar de småförbrytare, onda herrar, muterade varelser och främmande inkräktare medan de försöker förbli dolda för samhället. De skapades av Kevin Eastman och Peter Laird. Karaktärerna härrörde från serietidningar som publicerades av Mirage Studios och utvidgades till tecknade serier, filmer, videospel, leksaker och andra varor. Under toppen av franchisens popularitet i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet fick den världsomspännande framgång och berömmelse.

 

• Leonardo (Leo) - Den taktiska, jämna, tysta, modiga ledaren och hängivna studenten i sin sensei, Leonardo bär en blå mask och bär två svärd. Som den mest samvetsgranna av de fyra bär han ofta ansvaret för sina bröder, vilket ofta leder till konflikt med Raphael. Leonardo namngavs efter den italienska polymathen, målaren, ingenjören, uppfinnaren, författaren, anatomisten och skulptören Leonardo da Vinci.

• Michelangelo (Mikey eller Mike) - Den mest stereotypa tonåringen i laget, Michelangelo är en frisinnig, avslappnad, fånig, busig, skämtare känd för sin kärlek till pizza och godhjärtad natur. Michelangelo bär en orange mask och använder ett par nunchaku. Han ger den komiska lättnaden, även om han fortfarande har en äventyrlig sida. Den minst mogna av de fyra sköldpaddorna, han visar egenskaper av en "surfare" -typ och avbildas ofta med en sydkalifornisk accent. Han är uppkallad efter den italienska renässansmålaren, skulptören, arkitekten, poeten och ingenjören, Michelangelo. Hans namn stavades ursprungligen felaktigt "Michaelangelo" av Peter Laird och Kevin Eastman.

• Donatello (Donnie eller Don) - Forskaren, uppfinnaren, ingenjören och det tekniska geni, Donatello bär en lila mask och använder en bo (personal). Donatello är kanske den minst våldsamma sköldpaddan och föredrar att använda sin kunskap för att lösa konflikter, men tvekar aldrig att försvara sina bröder. Han är uppkallad efter den tidiga renässansens italienska konstnär och skulptör från Florens, Donatello.

• Rafael (Raph) - Lagets antihjälte, Raphael bär en röd mask och använder ett par sai. Han har en aggressiv karaktär och tvekar sällan att kasta den första stansen. Han avbildas ofta med en New York-accent. Hans personlighet kan vara hård och sarkastisk och levererar ofta dödlig humor. Han är intensivt lojal mot sina bröder och sensei. Han är uppkallad efter den italienska målaren och arkitekten för högrenässansen, Raphael.

• Splinter - Sköldpaddornas sensei och adoptivfar. I de ursprungliga serierna är Splinter en japansk mutantråtta som lärde sig ninjutsus sätt från sin ägare och mästare, Hamato Yoshi. Hans namn och karaktär är en parodi på Marvel Comics-karaktären, Stick, som tränade Matt Murdock / Daredevil. För TV-serien 1987 ändrades Splinter ursprung så han är Hamato Yoshi själv muterad till en humanoid råtta. I IDW-serierna är han Hamato Yoshi reinkarnerad som en muterad råtta. Andra versioner följer vanligtvis ett av dessa ursprung.

• April O'Neil - En före detta laboratorieassistent till den galna vetenskapsmannen Baxter Stockman, April är Turtles tuffa mänskliga följeslagare. April träffade först Turtles när de räddade henne från Baxters Mouser-robotar. Hon ger sig ut på många av Turtles äventyr och hjälper dem genom att göra det offentliga arbetet som Turtles inte kan. I TV-serien 1987, Archie Comics-serien, de tre första filmerna, och 2014-omstart 2014, är April en tv-nyhetsreporter. I CGI-filmen 2007 äger hon och Casey Jones ett rederi. I serien 2012 är April en tonåring som räddas av TMNT: erna och senare ges några "kraschkurser" i att vara en ninja av Splinter.

• Casey Jones - En vigilante som bär en hockeymask för att skydda sin identitet, Casey Jones har blivit en av Turtles närmaste allierade, liksom ett kärleksintresse till april. Casey mötte först Turtles efter att ha bråttom med Raphael. Han bekämpar brott med ett sortiment av sportartiklar som han bär i en golfpåse, som basebollträn, golfklubbar och hockeyklubbar.

• The Shredder - En skurkaktig ninjutsu-mästare klädd i rustning som heter Oroku Saki, han är ledaren för Foot Clan, en ond ninja-klan (anhängarna av Foot Clan är inte nödvändigtvis onda, eftersom det verkar som om de är hjärntvättade lokala ungdomar av alla raser som har till uppgift att utföra olagliga handlingar av en mystisk högre ordning). I varje inkarnation av TMNT-franchisen har han varit ärkefienden för Turtles and Splinter samt den främsta antagonisten i de flesta delarna av franchisen.

• Foot Soldiers / Ninjas - Ninjas of the Foot Clan som arbetar för Shredder.

• Karai - En kvinnlig högt rankad medlem av Foot Clan, hon har dykt upp i flera olika TMNT-serier, tecknade filmer och filmer, samt i flera videospel. I sitt ursprungliga utseende var hon befälhavare på samma nivå som Shredder, medan hon i några av hennes senare inkarnationer av karaktären är nära besläktad med Shredder som hans adopterade dotter eller biologiska barnbarn samt andra befälhavare. I de flesta verk delar hon en tvetydig rivalitet med Leonardo, som ibland till och med gränsar till romantiskt intresse.

• Baxter Stockman - Baxter Stockman är en forskare och uppfinnare som ofta fungerar som en fiende för sköldpaddorna i olika inkarnationer. Han är känd som uppfinnaren av mouserrobotarna som förekommer i många versioner och avbildas ofta som allierad med Foot Clan, Krang eller går på egen hand.

• Krang - Krang är en liten hjärnliknande främmande krigsherre som ofta framträder som en av franchisens främsta skurkar tillsammans med The Shredder. Karaktären inspirerades ursprungligen av Utroms, en främmande ras från de ursprungliga serierna, medan han i senare versioner är medlem i Utroms. I vissa inkarnationer samarbetade Krang med Shredder medan vissa versioner har dem som rivaler för erövring.

• Bebop och Rocksteady - En kriminell duo av en mutant vårtsvin respektive noshörning, som ursprungligen var två mänskliga skurkar som i några versioner blir Shredder's handchmen. De är vanligtvis avbildade som superstarka men inte särskilt smarta och fungerar ofta som komisk lättnad.

 

När lite kända Playmates Toys kontaktades för att producera en TMNTs actionfigurslinje var de försiktiga med risken och begärde att en tv-affär först skulle förvärvas. Den 28 december 1987 började TMNT: s första tecknade serie, med början som en femdelad miniserie och blev en vanlig lördagsmorgonsyndikerad serie den 1 oktober 1988 med ytterligare 13 avsnitt. Serien producerades av Murakami-Wolf-Swenson Film Productions, Inc. (senare Fred Wolf Films). Mirage Studios äger inte rättigheterna till denna tecknade serie. Showen är lättare än serierna. Här visas sköldpaddorna som fyra roliga men allvarliga superhjältar som bekämpar ondskans krafter från deras avloppsplats. De älskar pizza och lägger konstiga pålägg på den. De gör sitt första framträdande i masker färgkodade till varje sköldpadda, där tidigare hade de alla haft rött. Sköldpaddorna var också välkända för sin användning av idiomatiska uttryck som är karakteristiska för tidens surfare, särskilt av Michelangelo. Ord och fraser inkluderade "bummer", "dude", "falska", "radical", "far-out", "tubuloso", "bodacious" och möjligen den mest erkända "cowabunga".

 

Besättningen innehöll nya och olika karaktärer, som Bebop och Rocksteady and the Neutrinos. Originalkaraktärer som Splinter, Shredder och Foot Soldiers förblev trogen serierna i utseende och inriktning. Istället för att vara Hamato Yoshis muterade husdjurråtta var Splinter en muterad Hamato själv. Foot Soldiers bytte från mänskliga ninjor till ett oändligt utbud av robotgrunts, vilket gjorde att ett stort antal av dem kunde förstöras utan att någon dör (detta var ett mycket viktigt beslut när det gäller showens barnpublik; överdrivet våld skulle ha främjat föräldrar till barn, showens demografiska mål). Krang, en av seriens mest minnesvärda skurkar, inspirerades av designen av Utrom, en godartad främmande ras från Mirage-serierna. Den animerade Krang var dock istället en ond krigsherre från Dimension X. Baxter Stockman, vars ras förändrades från svart till vitt, skrevs om som en blyg och ödmjuk lakej till Shredder, som senare muterades till en antropomorf husfluga. Under de sista två säsongerna av showen bytte huvudskurken till Lord Dregg, en ond utomjordisk överherre som böjde sig för världserövring genom att försöka distrahera allmänheten till att tro att sköldpaddorna var fienden istället för honom själv.

Från och med 25 september 1989 utvidgades serien till vardagar och den hade ytterligare 47 avsnitt för den nya säsongen. Det fanns 28 nya syndikerade avsnitt för säsong 4 och endast 13 av dessa avsnitt sändes 1990. Avsnitten "European Vacation" sågs inte i USA förrän USA Network började visa omprogrammeringar i slutet av 1993 och avsnittet "Awesome Easter" inte sett till 1991. Dessa avsnitt försenades på grund av problem med animering eller schemaläggning. Den 21 april 1990 sändes en tv-special för drogförebyggande på ABC, NBC och CBS som heter Cartoon All-Stars to the Rescue som presenterade några av de mest populära tecknade filmerna vid den tiden. som representerar TMNT var Michelangelo, uttryckt av Townsend Coleman.

 

Från och med 8 september 1990 (med en annan öppningssekvens) började showen sin körning på CBS. CBS weekendupplagan pågick i en hel timme fram till 1994 och sändes initialt några lördagsexklusiva avsnitt back-to-back. Också ett kort "Turtle Tips" -segment sändes mellan de två episoderna, som fungerade som public service-meddelande om miljön eller andra frågor. Efter 1994 reducerades showen till bara en halvtimme och endast åtta avsnitt per säsong producerades, grupperade i ett "CBS Action Zone" -block som också innehöll WildC.A.T.s. och Skeleton Warriors, som båda avbröts efter en säsong; även om TMNT behöll sin introduktion "Action Zone". Serien pågick till den 2 november 1996, då den sändes sitt sista avsnitt. Dess enorma popularitet gav upphov till dess många imitatorer, inklusive Battletoads, Cheetahmen, Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa, Road Rovers, Street Sharks, Extreme Dinosaurs och Biker Mice from Mars. För närvarande är alla 193 avsnitt tillgängliga på DVD och VHS.

 

Förutom den amerikanska serien gjordes en Japan-exklusiv serie med två avsnitt anime original video animation (OVA) 1996, med titeln Mutant Turtles: Choujin Densetsu-hen. OVA liknar tonen i TV-serien 1987 och använder samma röster från TV Tokyos japanska dub från 1987-serien. Det första avsnittet gjordes för att marknadsföra TMNT Supermutants leksaker. Det presenterade Turtles som superhjältar, som fick kostymer och superkrafter med användning av Mutastones, medan Shredder, Bebop och Rocksteady fick supervillain-krafter med hjälp av en Dark Mutastone. Som med Super Sentai- och Power Rangers-franchisen kunde de fyra sköldpaddorna kombineras för att bilda den jätte Turtle Saint. Det andra avsnittet skapades för att annonsera Metal Mutants-leksaker där karaktärerna får Saint Seiya-esque mystisk metallrustning som kan förvandlas till djur.

 

1997–1998 spelade Turtles huvudrollen i en tv-serie med levande action som heter Ninja Turtles: The Next Mutation som direkt följer händelserna i de tre första filmerna. En femte sköldpadda introducerades, en kvinna som hette Venus de Milo, som var skicklig inom shinobis mystiska konst. Serien var tänkt som en lös fortsättning på filmfranchisen, eftersom Shredder hade besegrats och Ninja Turtles mötte nya skurkar. Andra anslutningar till långfilmerna inkluderar det faktum att Splinter öra klipptes, Foot Soldiers var människor, och Turtles bodde i den övergivna tunnelbanestationen sett i den andra och tredje filmen. Next Mutation Turtles gästade Power Rangers in Space. Det avbröts efter en säsong med 26 avsnitt.

 

2003 började en ny TMNT-serieproducerad av 4Kids Entertainment sändas på programmeringsblocket "FoxBox" (senare döpt om till "4Kids TV"). Senare flyttade den till "The CW4Kids" -blocket. Serien samproducerades av Mirage Studios, och Mirage ägde en tredjedel av rättigheterna till serien. Mirages betydande andel av den kreativa kontrollen resulterade i en tecknad film som hugger närmare de ursprungliga serierna, vilket skapar en mörkare och snyggare känsla än 1987-tecknet, men ändå barnvänlig nog för att anses lämplig för barn.

 

Denna serie varade fram till 2009 och slutade med en långfilm med titeln Turtles Forever, som producerades i samband med 25-årsjubileet för TMNTs-serien och presenterade Turtles of the 2003-serien som samarbetade med sina motsvarigheter från 1987-serien, och så småningom besöks av de svartvita komiska versionerna av sig själva i slutakten. 4Kidstv.com presenterade alla avsnitt i serien, fram till september 2010, då Nickelodeon köpte serien och sänder serien ibland på Nicktoons och Nickelodeon normalt under TMNTs maraton.

 

Nickelodeon förvärvade de globala rättigheterna till Teenage Mutant Ninja Turtles från Mirage Group och 4Kids Entertainment, Inc. och tillkännagav en ny CGI-animerad TV-serie TMNT. 2012-versionen kännetecknas av anime-liknande ikonografi och betoning på att mutagen fortsätter att förorsaka förödelse för Turtles och deras fienders vardag. dessutom liknar tonen i denna version originalserien, men har också en handfull seriösa avsnitt. Serien gick i fem säsonger.

Nickelodeon skapade en ny 2D-animerad serie baserad på franchisen, som dök upp i september 2018. Denna version kännetecknas av lättare humor och hade också en anime-ikonografi.

 

Det första konsolvideospelet baserat på franchisen, med titeln Teenage Mutant Ninja Turtles, släpptes för Nintendo Entertainment System (NES) av Konami under deras "Ultra Games" -etikett 1989 och sändes senare till hemdatorer och så småningom för Wii på Virtuell konsol. 1989 släpptes också ett arkadspel med titeln helt enkelt Teenage Mutant Ninja Turtles, som senare sändes till NES som Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game, vilket leder till en uppföljare som bara är NES, Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project, som använde arkadspelets utseende, i motsats till det första NES-spelet. Nästa Turtles-spel, Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time, släpptes 1991 som ett arkadspel och överfördes senare till Super Nintendo Entertainment System (Super NES) 1992, med titeln Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time , med en uppföljningsnumrering till NES-titlarna. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist skapades också för Sega Genesis samma år och använde många av konsttillgångarna från TMNT IV. Det fanns också en trilogi av TMNT-videospel för det ursprungliga Game Boy-systemet från Konami, bestående av: Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan, Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back from the Sewers och Teenage Mutant Ninja Turtles III : Radikal räddning. När videospelserien utvecklades och Ninja Turtles popularitet började minska i mitten av 1990-talet ändrades videospelen riktning. Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters släpptes som en uppsättning en-mot-en-stridsspel som liknar Street Fighter-serien; versioner släpptes för NES, SNES och Genesis, var och en ett distinkt spel. Konami förvärvade också licensen för att anpassa TV-serien 2003 till en videospelfranchise, vilket resulterade i en ny serie spel med 3D-spel inspirerat av de gamla TMNT-beat-up-spelen, bestående av Teenage Mutant Ninja Turtles (2003-spel), Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus, Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare och Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee.

 

År 2006 förvärvade Ubisoft rättigheterna för TMNT-spel, som började med ett spel baserat på den animerade filmen från 2007 tillsammans med ett distinkt spel för Game Boy Advance som liknade Konami-arkadspel. Ett beat-up-spel Teenage Mutant Ninja Turtles: Arcade Attack släpptes för Nintendo DS 2009 för att sammanfalla med seriens 25-årsjubileum. År 2013 släppte Activision det nedladdningsbara spelet Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, baserat på TV-serien 2012 och utvecklad av Red Fly Studio för Xbox Live Arcade, PlayStation Network och Steam.

2016 utvecklade Activision och PlatinumGames Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants på Manhattan för PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 och PC. Spelet beskrivs som en tredje person, lagbaserat slagsmål. Kampanjen kan spelas antingen enspelare eller co-op och har en originalberättelse skriven av Tom Waltz, IDW-serietidning och redaktör. Konststilen är baserad på TMNT-serietidaren Mateus Santolouco under lång tid.

Teenage Mutant Ninja Turtles Legends, ett gratis att spela rollspel, släpptes av Ludia sommaren 2016 för iPhone, iPad, Android och Kindle Fire. Den är baserad på Teenage Mutant Ninja Turtles (TV-serien 2012).

 

Teenage Mutant Ninja Turtles visas som spelbara karaktärer i DC Comics-kampspelet Injustice 2 som en del av det "nedladdningsbara innehållet" Fighter Pack 3 ".

De tre första TMNT-live-actionfilmerna producerades av Golden Harvest, där New Line Cinema distribuerade filmerna i USA, medan 20th Century Fox distribuerade den andra och tredje filmen i de flesta andra territorier. De två första filmerna var upphovsrättsskyddat av den brittiska Northshore Investments. Den tredje filmen var upphovsrättsskyddad av Clearwater Holdings. Den fjärde filmen producerades av Imagi Animation Studios och släpptes av Warner Bros. Entertainment i samarbete med The Weinstein Company.

Michael Bay producerade en spelfilm regisserad av Jonathan Liebesma

n med titeln Teenage Mutant Ninja Turtles och släpptes den 8 augusti 2014 av Paramount Pictures. En uppföljare, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, släpptes den 3 juni 2016, med Megan Fox och Will Arnett som repriserade sina roller och debuterade Stephen Amell som Casey Jones. Dave Green ersatte Liebesman som regissör.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen