• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Röjar Ralf

Röjar-Ralf är en amerikansk 3D-animerad komedifilm från 2012 producerad av Walt Disney Animation Studios och släppt av Walt Disney Pictures. Det är den 52: e Disney-animerade långfilmen. Filmen regisserades av Rich Moore i sin regidebut, som också regisserade avsnitt av The Simpsons, The Critic och Futurama, och manuset skrevs av Phil Johnston och Jennifer Lee från en berättelse av Moore, Johnston och Jim Reardon.

John Lasseter fungerade som verkställande producent. Filmen presenterar rösterna från John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer och Jane Lynch och berättar historien om den eponyma arkadespelskurken som gör uppror mot sin "bad-guy" -roll och drömmer om att bli en hjälte.
Röjar-Ralf hade premiär på El Capitan Theatre den 29 oktober 2012 och gick ut i allmänhet den 2 november. Filmen var en kritisk och kommersiell framgång, med en summa på 471 miljoner dollar över hela världen mot en budget på 165 miljoner dollar och vann Annie Award för bästa Animerad funktion, liksom mottagande av nomineringar för Golden Globe och Oscar för bästa animerade funktion. Filmen släpptes på Blu-ray och DVD den 5 mars 2013.
Det är den första delen i filmserien Röjar-Ralph. En uppföljare, Röjar-Ralf kraschar Internet, släpptes den 21 november 2018.


När Litwaks Family Fun Center & Arcade stänger på natten lämnar de olika videospelkaraktärerna sina normala roller i spelet och umgås i en power-strip Röjar-Ralf, antagonisten för spelet Fixar Felix Jr., utesluts av sina andra karaktärer för att vara spelets skurk, medan huvudhjälten Felix berömmas och tilldelas medaljer. Efter att spelets invånare utesluter Ralf från deras trettioårsdag, sätter han in sig för att vinna en medalj för sig själv för att få sina grannars respekt. Felix oroar sig för att Ralf har "gått Turbo" - en term som myntades när den ökända racingspelkaraktären Turbo försökte ta över RoadBlasters, vilket resulterade i att båda spelen spelades ur.


Ralf lär sig att han kan få en medalj från förstapersonsskjutaren, Hero's Duty. Efter att ha stört en spelsession, skalar Ralfspelets centrala fyr och får en medalj, bara för att kläcka en Cy-Bug, ett farligt monster. Ralf och Cy-Bug snubblar in i en flyktpod som lanserats ur spelet och kraschar land i Sugar Rush, ett kart-racingspel med godis-tema. Med Ralf saknas märks hans spel som funktionsstörande och ansikten kopplas ur. Felix vågar till Hero's Duty och allierade med spelets hjältinna, sergeant Calhoun, för att hämta Ralf och Cy-Bug.


En liten flicka, Vanilja von Schweetz, stjäl Ralf medalj för att köpa sig in i det nattliga loppet som avgör vilka karaktärer som kan spelas nästa dag, men King Candy, härskaren över Sugar Rush, förbjuder henne att tävla eftersom hon har glitch som orsakar henne att teleportera oregelbundet. Ralf och Vanilja är överens om att samarbeta för att hämta hans medalj och hjälpa henne att vinna ett lopp. De bygger en kart och gömmer sig vid Diet Cola Mountain, en oavslutad tävlingsbana, där Ralf lär henne att köra. King Candy hackar spelets kod för att få Ralphs medalj och erbjuder den till Ralf i utbyte mot att förhindra Vanilja från att tävla. Han hävdar att om Vanilja vinner och blir spelbar, kommer hennes problem att Sugar Rush kopplas ur; eftersom hon inte kan lämna spelet på grund av hennes problem, kommer Vanilja att dö medan King Candy och hans ämnen blir hemlösa i arkaden. Ralf instämmer motvilligt och förstör Vaniljas kart. Hjärtat sönder, hon förklarar att han "verkligen är en dålig kille" och springer av orolighet. När han återvände till sitt spel, som har evakuerats i väntan på att det kopplas ur nästa morgon, märker Ralf Vanilja bild på sidan av Sugar Rush-skåpet och inser att hon var tänkt att vara en spelbar karaktär, och det förklaras för Ralf att King Candy gjorde henne i första hand efter att ha tagit bort sin kod.


Under tiden söker Felix och Calhoun Sugar Rush efter Ralph. Felix blir kär i Calhoun, men hon överger honom när han oavsiktligt påminner henne om sin sena fästman som mördades av en Cy-Bug på deras bröllopsdag. Felix är senare fängslad i King Candys slott, men Ralf befriar honom och Vanilja, och Felix fixar kartan. Calhoun upptäcker en svärm av Cy-Bug-ägg under jord, som kläcker och börjar sluka spelet.


Vaniljadeltar i loppet, men attackeras av King Candy. Vaniljas problem gör att han avmaskas som Turbo, som tog över Sugar Rush och fördrev Vanilja som huvudpersonen. Vanilja glider för att fly Turbo, som sedan äts av en Cy-Bug. Ralph, Felix och Calhoun evakuerar spelet, men Vanilja är fastklämd på grund av sina problem. När Calhoun påpekar att Cy-Bugs kan lockas och förstöras av ett ljusfyr som i Hero's Duty, beslutar Ralf att få Diet Cola Mountain att bryta ut och replikera fyren. Ralf konfronteras med Turbo, nu smält med Cy-Bug som slukade honom. Ralf får berget att bryta ut och faller ner i djupet för att offra sig själv, men Vanilja räddar honom med sin glitching-förmåga. Den vulkaniska fyren lockar och förstör Cy-Bugs och Turbo permanent.
Vanilja korsar mållinjen, startar om Sugar Rush och återställer hennes status och minne som prinsessan Vanilja, spelets huvudperson, men behåller sin glittrande förmåga. Ralf och Felix återvänder hem och deras spel sparas. Felix och Calhoun gifter sig. Vanilja blir populär som en spelbar karaktär, och ett innehåll som Ralf får respekt från sina medkaraktärer.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen