• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Modig

Modig är en amerikansk datoranimerad fantasyfilm från 2012 producerad av Pixar Animation Studios och släppt av Walt Disney Pictures. Det regisseras av Mark Andrews och Brenda Chapman och co-regisseras av Steve Purcell. Berättelsen är av Chapman, med manus av Andrews, Purcell, Chapman och Irene Mecchi. Filmen producerades av Katherine Sarafian, med John Lasseter, Andrew Stanton och Pete Docter som verkställande producenter.

Filmens röstbesättning har Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd och Craig Ferguson. Filmen berättar historien om en prinsessa vid namn Merida som trotsar en gammal sed och orsakar kaos i kungariket genom att uttrycka önskan att inte förlovas. När hennes mamma blir offer för en förbannelse, måste Merida titta inom sig själv och hitta nyckeln till att rädda kungariket. Merida är den första Disney Princess skapad av Pixar. Filmen är också tillägnad Steve Jobs, som dog innan filmen släpptes.

Chapman hämtade inspiration till filmens berättelse från hennes förhållande till sin egen dotter. Chapman blev regissör med Mark Andrews och blev Pixars första kvinnliga regissör av en långfilm. För att skapa så komplexa bilder som möjligt, skrev Pixar om sitt animationssystem för första gången på 25 år. Modig är den första filmen som använder Dolby Atmos ljudformat.
Modig hade premiär den 10 juni 2012 vid Seattle International Film Festival och släpptes i Nordamerika den 22 juni 2012 till både positiva recensioner och framgång när det gäller intäkter. Filmen vann Oscar, Golden Globe och BAFTA Award för bästa animerade långfilm.
Modig släpptes på Blu-ray, Blu-ray 3D och DVD den 13 november 2012. Den inkluderar La Luna och en ny kortfilm, The Legend of Mor'du, som utforskar Mor'du-historien, ur Häxans perspektiv. DVD: n innehåller ljudkommentarer av regissören Mark Andrews, medregissör/manusförfattare Steve Purcell, berättelsevägledare Brian Larsen och redaktör Nick Smith. Modig släpptes på 4K Blu-ray den 10 september 2019.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen