• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Minions

Minioner är fiktiva karaktärer som förekommer i Dumma mej-serien, som började med Dumma mej (2010). De kännetecknas av sitt barnsliga beteende och unika språk, som ibland är nästan begripligt. De är också de officiella maskotarna för Illumination, ett dotterbolag till Universal Pictures, som producerar filmerna.

Efter Comcasts köp av NBC Universal har de beskrivits som en företagsikon för Universal och Comcast, i nivå med Disneys Musse Pigg och Warner Medias Snurre Sprätt, även om Hacke Hackspett fortfarande anses vara en maskot för Universal Studios.
Kevin, Stuart och Bob är tre av de mest kända minionerna, som framträder som stjärnor i filmen Minioner. Många andra Minioner nämns vid namn i filmerna och andra media i franchisen. De gjorde också ett como-uppträdande i seriefinalen i serie 15 av Ant & Dec's Saturday Night Takeaway.
Minioner är små, gula hantlangare formade som piller kapslar. De avbildas som ungefär en tredjedel till hälften av människornas höjd men de avslöjades senare vara 0,76 m långa. De har ett eller två ögon, och deras iris är nästan alltid brun (förutom Bob, som har ett grönt och ett brunt öga). De har inga urskiljbara näsor men verkar kunna lukta, eftersom de visas luktar frukt och påverkas av Fart Gun. De visas också utan öron men kan höra och svara på ljud. De flesta hantlangare verkar antingen kala eller med några snygga hårstrån på huvudet. Sedan de kom till Amerika i slutet av 1960-talet består deras kläder av blå overaller med Grus logotyp, svarta gummihandskar, skor och skyddsglasögon. De talar mestadels obegripligt rappakalja, som delvis kommer från andra språk, inklusive franska, engelska, japanska, koreanska, italienska, spanska och tyska. Även om det verkar vara meningslöst, kallas den engelskspråkiga dialogen annorlunda för varje land, för att göra ljuden något igenkännliga. De har vanliga engelskspråkiga namn, som Dave (en av de första kända minionerna i franchisen), Kevin, Stuart, Bob (ledtrion i Minioner) och Mel (ledaren för Minionerna i Despicable Me 3). Även om de visade sig vara något frånvarande och har mycket busiga strimmor, visar de sig ha exceptionella tekniska förmågor, att kunna designa och konstruera rymdskepp och leksaker för Grus adopterade döttrar, särskilt den yngsta Agnes.
Minioner, den animerade långfilmen från 2015, visar att de har funnits sedan livets början på jorden. Minioner är biologiskt kopplade för att söka efter och tjäna de mest fruktansvärda skurkarna; när de inte har någon "chef" att tjäna blir de deprimerade och slarviga. De har också visat sig ha en viss osårbarhet, eftersom Kevin, Stuart och Bob visar sig överleva en europeisk tortyrkammare utan några skador, även om de leker med tortyranordningarna. I kortfilmen "Banana" från 2010 avslöjas att minioner har ett nästan okontrollerbart sug efter frukt, särskilt bananer.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen