• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

IT

Det, retroaktivt känt som It Chapter One, är en 2017 övernaturlig skräckfilm baserad på Stephen Kings 1986-roman med samma namn. Producerad av New Line Cinema, KatzSmith Productions, Lin Pictures, Vertigo Entertainment, och distribuerad av Warner Bros.

Det är den första filmen i It-filmserien samt den andra anpassningen efter Tommy Lee Wallaces miniserie från 1990. Filmen berättar historien om sju barn i Derry, Maine, som terroriseras av samma namn, bara för att möta sina egna personliga demoner under processen. Filmen är också känd som It: Part 1 - The Losers 'Club.


Filmen är regisserad av Andy Muschietti och skriven av Chase Palmer, Cary Fukunaga och Gary Dauberman. Det spelar Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton och Jackson Robert Scott. Huvudfotografering började i Toronto den 27 juni 2016 och slutade den 21 september 2016. Platserna för den inkluderade kommunen Port Hope, Oshawa, Ontario och Riverdale, Toronto.


Den hade premiär i Los Angeles den 5 september 2017 och släpptes i USA den 8 september 2017 i 2D och IMAX. Filmen satte ett flertal kassakonton och tjänade över 701 miljoner dollar över hela världen och blev den femte mest intjänade R-klassade filmen genom tiderna. Ojusterad för inflation blev den den mest intäktsfulla skräckfilmen genom tiderna.

 

Det fick positiva recensioner, med kritiker som berömde föreställningar, regi, film och musik, och många kallade det en av de bästa Stephen King-anpassningarna. Det har fått många utmärkelser och nomineringar och har fått två nomineringar i Washington D.C. Area Film Critics Association, inklusive bästa skådespelare. Det nominerades till Critics 'Choice Movie Award för bästa Sci-Fi / skräckfilm. Filmen vann tre Bogey Awards för att ha tagit in mer än två miljoner tyska antagningar på 11 dagar. Dessutom har filmen utsetts till en av de bästa filmerna från 2017 av olika kritiker, som förekommer på flera kritikers slutet av året.


En uppföljare, It Chapter Two, släpptes den 6 september 2019.

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen