• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Greta Gris

Greta Gris är en brittisk animerad tv-serie som riktar sig till barn i förskoleåldern. Den är regisserad och producerad av Astley Baker Davies i samarbete med Entertainment One, Nick Jr. och Channel 5. Showen kretsar kring Peppa, en antropomorf kvinnlig gris, och hennes familj och kamrater.

Showen sändes ursprungligen den 31 maj 2004, och det har varit sex serier från och med 2019, varav den senaste påbörjades sändning i februari 2019 i Storbritannien. Serien visas i 180 territorier inklusive Storbritannien och USA. Omsändningar sänds också på Nick Jr. på Nick-blocket den 15 november 2013.
Den 31 december 2019 förvärvade Hasbro Entertainment One, inklusive Peppa Pig-franchisen, för en affär på 3,8 miljarder US-dollar.
Den 31 januari 2020 meddelade Harley Bird att hon skulle avgå från rollen som Greta Gris.
Greta Gris är ett barnprogram som sänder på Channel 5 och Nick Jr. i Storbritannien, Nickelodeon / Nick Jr. i USA, ABC 4 Kids i Australien och Discovery Kids i Latinamerika, inklusive Brasilien. Varje avsnitt är ungefär fem minuter långt. Showen kretsar kring Greta, en antropomorf gris, och hennes familj och vänner. Var och en av hennes vänner är olika djurarter. Gretas vänner är hennes ålder och Peppas yngre bror Georges vänner är hans ålder. Episoder tenderar att innehålla vardagliga aktiviteter som att delta i lekgruppen, simma, besöka sina farföräldrar, kusiner, gå till lekplatsen eller cykla.
Karaktärerna bär kläder, bor i hus och kör bilar, men visar fortfarande vissa egenskaper hos djuren som de bygger på. Greta och hennes familj snarkar som grisar under konversationer där de talar engelska, och de andra djuren gör sina respektive ljud när de pratar, och vissa uppvisar andra egenskaper, som kaninfamiljens pipande ljud och njutning av morötter. Kaninerna är också det enda undantaget från regeln om människoliknande bosättning, genom att de bor i en hål i en kulle, även om den har fönster och är inredd på samma sätt som de andra husen. Karaktärerna rodnar också när de är generade och deras mun uttrycker andra känslor som sorg, lycka, irritation, förvirring och förvirring. Även om huvudpersonerna - mestadels däggdjur - är antropomorfa, är det inte andra djurkaraktärer, som Tiddles sköldpaddan, Polly Papegoja och ankorna. Berättaren för serien, John Sparkes, förstärker action och humor och säger saker som "Åh, kära" när något olyckligt händer (som att George börjar gråta) eller "Se upp!" när en karaktär gör något osäkert (som att Greta cyklar utan att se vart hon ska).
Den första serien av 52 fem minuter långa episoder startade på Channel 5 den 31 maj 2004 och hade sin amerikanska premiär som en del av Cartoon Network's Tickle-U förskole-tv-programblock den 22 augusti 2005, gick igen med amerikanska skådespelare. Från och med december 2007 sänds serien på Nick Jr. (tidigare Noggin) i USA med den ursprungliga brittiska dubben. Det kan också ses på Nick Jr. i Storbritannien, Portugal, Italien, Benelux, Skandinavien och Australien. I Taiwan kan showen ses på Playhouse Disney. Den andra serien av 52 avsnitt började på Channel 5 den 4 september 2006, med Cecily Bloom som ersatte Lily Snowden-Fine som Peppa, bland andra rolländringar. Den tredje serien började sända på Channel 5-barnblock Milkshake! den 4 maj 2009 med Harley Bird som ersätter Cecily Bloom och Lily Snowden-Fine som Greta.

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen