• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Godzilla

Godzilla är en amerikansk monsterfilm från 1998 regisserad och samskriven av Roland Emmerich. En ny föreställning av Tohos Godzilla-franchise, det är den 23:e filmen i franchisen och den första Godzilla-filmen som helt producerats av en Hollywood-studio.

I filmen spelar Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Michael Lerner och Harry Shearer. Filmen är tillägnad Tomoyuki Tanaka, medskapare och producent av olika Godzilla-filmer, som dog i april 1997. I filmen undersöker forskare och militären ett gigantiskt monster som migrerar till New York City för att bo sina ungar.


I oktober 1992 tillkännagav TriStar Pictures planer på att producera en trilogi av Godzilla-filmer. I maj 1993 anställdes Ted Elliott och Terry Rossio för att skriva manuset. I juli 1994 tillkännagavs Jan de Bont som regissör. De Bont lämnade projektet i december 1994 på grund av budgettvister och Emmerich anställdes i maj 1996 för att regissera och samskriva ett nytt manus med producenten Dean Devlin. Huvudfotografering började i maj 1997 och slutade i september 1997.


Godzilla släpptes teatraliskt den 20 maj 1998 till negativa recensioner och intog 379 miljoner dollar över hela världen mot en produktionsbudget mellan 130-150 miljoner dollar. Medan filmen gav vinst, ansågs den som en besvikelse. Planerade uppföljare avbröts och en animerad serie producerades istället. År 2004 började Toho varumärketa nya iterationer av TriStar's Godzilla som "Zilla", med endast inkarnationerna från 1998-filmen och den animerade showen som behåller Godzilla copyright / varumärke.


Den 3 november 1998 släpptes filmen på VHS och DVD i USA. DVD:ns specialfunktioner inkluderar; fotogallerier, visuella effekter och speciella FX-handledarkommentarer, musikvideon "Heroes" av The Wallflowers, Behind the Scenes of Godzilla med Charles Caiman, teatraliska trailers, en featurette, regissör / producent och cast-biografier, ett fotogalleri, musikvideo, och Godzilla tar New York (före och efter filmning).

 

År 1999 släppte Sony en widescreenupplaga VHS. VHS tjänade 8,04 miljoner dollar från uthyrning under sin första vecka i USA, vilket gjorde den till den största videouppsättningen sedan Titanic. DVD: n sålde över 400 000 enheter i USA i slutet av 1998. Det rapporterades också att NBC skulle betala cirka 25 miljoner dollar för tv-sändningsrättigheterna i USA.


Den 13 december 2005 släpptes filmen på Universal Media Disc. Den 28 mars 2006 släppte Sony en speciell "monster"-utgåva DVD som behöll den tidigare DVD: s specialfunktioner, samt en "All-Time Best of Godzilla Fight Scenes" featurette, 3 avsnitt från Godzilla: The Series och en " aldrig tidigare sett "produktionskonstgalleri. Den 10 november 2009 släpptes filmen på Blu-ray Disc, som behöll specialfunktionerna från den andra DVD-utgåvan, utan de animerade seriens avsnitt. Den 16 juli 2013 släppte Sony en "Mastered in 4K" Blu-ray-upplaga. Den 14 maj 2019 släpptes filmen på 4K Ultra HD. Denna version behöll samma specialfunktioner från den ursprungliga Blu-ray-utgåvan, liksom en ny Dolby Atmos-ljudmix.

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen