• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 63000 produkter

 

Dora utforskaren

Dora utforskaren är en amerikansk animerad tv-serie skapad av Chris Gifford, Valerie Walsh Valdes och Eric Weiner som hade premiär på Nickelodeon den 14 augusti 2000. Serien produceras av Nickelodeon Animation Studio.

Serien handlar om Dora Marquez, en sjuårig Latina-tjej, med en kärlek att börja på uppdrag relaterade till en aktivitet som hon vill ta del av eller en plats som hon vill åka till, tillsammans med sin pratande lila ryggsäck och antropomorf apa som följeslagare som heter Boots (uppkallad efter sitt älskade par röda stövlar). Varje avsnitt baseras på en serie cykliska händelser som inträffar under vägen under Doras resor, tillsammans med hinder som hon och Boots tvingas övervinna eller pussel som de måste lösa (med "hjälp" från tittarpubliken) i samband med gåtor, det engelska språket eller räkningen. Vanliga ritualer kan involvera Doras möten med Swiper, en bipedal, antropomorf maskerad tjuvräv vars stöld av andras ägodelar måste förhindras genom fjärde väggbrytande interaktion med betraktaren. För att stoppa Swiper måste Dora säga "Swiper inte stjäla" tre gånger. Men vid tillfällen där Swiper stjäl andra människors tillhörigheter får tittaren utmaningen att hjälpa Boots och Dora att hitta de stulna föremålen. Ett annat hinder innebär möten med en annan av programmets antagonister; "Grumpy Old Troll" som bor under en bro som Dora och Boots måste korsa, som utmanar dem med en gåta innan de tillåter det förflutna som behöver lösas med betraktarens hjälp. Publiken är känd för den ständiga brytningen av den fjärde väggen som visas i varje avsnitt och presenteras vanligtvis för två primära landmärken som måste passeras innan Dora kan nå sin destination och utmanas normalt med spel eller pussel längs vägen. Avsnittet slutar alltid med att Dora framgångsrikt når platsen och sjunger "We Did It!" sång med Boots i triumf.
Vid flera tillfällen har tv-specialerbjudanden sänts för serien där de vanliga händelserna i vanliga avsnitt ändras, hotas eller ersätts. Vanligtvis nämnda specialerbjudanden kommer att ge Dora ett större, mer nyckfullt äventyr än vanligt eller med en magisk uppgift som måste uppfyllas, eller kanske till och med erbjuda en serie olika äventyr för Boots och Dora att resa igenom. De kan presenteras med en ovanlig, svår uppgift (som att hjälpa Swiper i hans försök att raderas från Santa Claus Naughty List) som normalt inte visas i genomsnittliga avsnitt, eller utmana Dora med ett mål som måste uppnås (till exempel frigörelse av en fångad sjöjungfru). Ibland har specialerna involverat debut av nya karaktärer, såsom födelsen av Doras supermaktade tvillingbarnssyskon och introduktionen av de förtrollade antropomorfa stjärnorna som följer med Dora på många av hennes uppdrag.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen