• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Chucky

Child's Play (även kallat Chucky) är en amerikansk skräckfranchise som består av åtta slasherfilmer skapade av Don Mancini. Filmerna fokuserar främst på Chucky (uttryckt av Brad Dourif i originalfilmerna och Mark Hamill i omstart), en ökänd seriemördare som ofta undgår döden genom att utföra en voodoo-ritual för att överföra sin själ till en "Good Guys" docka.

Den ursprungliga filmen, Child's Play, släpptes den 9 november 1988. Filmen har skapat sex uppföljare, en remake, serietidningar, ett videospel, kopplingsvaror och en kommande tv-serie. Den första, andra och fjärde filmen var framgångsrika framgångar med alla filmer som tjänade över 182 miljoner dollar över hela världen. Inklusive intäkter från försäljning av videor, DVD-skivor, VOD och merchandise har franchisen genererat över 250 miljoner dollar. Det vann också ett Saturn Award för bästa skräckfranchise.
Filmserien började ursprungligen som rak skräck med den första delen Child's Play, som verkar ha mer psykologiska skräckelement, medan de två nästa delarna är enkla slasherfilmer med inslag av mörk humor. När filmerna utvecklades blev de satiriska och läckra tills serien kort blev en skräckkomedi, med 1998: s Bride of Chucky och 2004: s Seed of Chucky. 2013 återvände serien under titeln Curse of Chucky och släpptes på direkt-till-video. Till skillnad från Bride and Seed är Curse of Chucky en fullfjädrad skräckfilm som de tre ursprungliga delarna, men den behåller den läckra humor i liten utsträckning. Den sjunde delen av serien, med titeln Cult of Chucky, släpptes den 3 oktober 2017.
Flera kortfilmer har gjorts med Chucky-karaktären: på DVD-utgåvan av Seed of Chucky inkluderades en kortfilm med titeln Chucky's Vacation Slides, som sattes efter filminspelningen, och en serie kortfilmer som införde Chucky i händelserna av andra skräckfilmer med titeln Chucky Invades släpptes inför släppet av Curse of Chucky. På tv har Chucky medverkat i reklam och även på Saturday Night Live, med en separat röstskådespelare som uttrycker karaktären. Chucky dök upp i ett förtejpat segment under ett avsnitt i oktober 1998 av World Championship Wrestling's Monday Nitro-program som en häl, hånande brottare Rick Steiner som var ett ansikte vid den tiden och främjade Bride of Chucky.

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen