• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 68000 produkter

 

Captain America

Captain America: Civil War är en amerikansk superhjältefilm 2016 baserad på Marvel Comics-karaktären Captain America, producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures. Det är uppföljaren till Captain America: The First Avenger (2011) och Captain America: The Winter Soldier (2014), och den 13: e filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU).

Filmen var regisserad av Anthony och Joe Russo från ett manus av författarteamet av Christopher Markus och Stephen McFeely, och spelar Chris Evans som Steve Rogers / Captain America tillsammans med en ensemblebesättning inklusive Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Frank Grillo, William Hurt och Daniel Brühl. I Captain America: Civil War bryter oenighet om internationell tillsyn över Avengers laget i två motsatta fraktioner - en ledd av Steve Rogers och den andra av Tony Stark.

Utvecklingen av inbördeskriget började i slutet av 2013 när Markus och McFeely började skriva manus, som lånar begrepp från 2006-seriens historia "Civil War" samtidigt som de fokuserar på historia och karaktärselement från de tidigare Captain America-filmerna för att avsluta trilogin. Efter positiva reaktioner på The Winter Soldier kom Russo-bröderna tillbaka till regi i början av 2014. Filmens titel och förutsättningar avslöjades i oktober 2014, tillsammans med Downeys engagemang som Stark; ytterligare medlemmar gick med under de följande månaderna. Huvudfotografering började i april 2015 vid Pinewood Atlanta Studios i Fayette County, Georgia, och fortsatte i Metro Atlanta-området innan den avslutades i Tyskland i augusti 2015, med filmen som den första som använde IMAX: s digitala 2D-kameror (för filmens centrala flygplatskamp sekvens). Visuella effekter tillhandahölls av nästan 20 olika studior.

Captain America: Civil War höll sin världspremiär i Los Angeles den 12 april 2016 och släpptes i USA den 6 maj, som den första filmen i fas tre av MCU. Filmen var en kritisk och kommersiell framgång och tjänade över 1,1 miljarder dollar över hela världen och fick beröm för föreställningarna (särskilt Evans och Downey), action-sekvenser, manus och teman. Det blev den mest intjänande filmen 2016 och den tolfte mest intjänande filmen genom tiderna.

 

1991 skickas den hjärntvättade supersoldaten James "Bucky" Barnes från en Hydra-bas i Sibirien för att fånga upp en bil som bär ett fodral med supersoldatserum. I dag, ungefär ett år efter Ultrons nederlag i nationen Sokovia i händerna på Avengers, hindrar [N 1] Steve Rogers, Natasha Romanoff, Sam Wilson och Wanda Maximoff Brock Rumlow från att stjäla ett biologiskt vapen från ett laboratorium. i Lagos. Rumlow spränger sig själv och försöker döda Rogers. Maximoff avleder telekinetiskt explosionen och dödar av misstag flera Wakandas humanitära arbetare i en närliggande byggnad.

Thaddeus Ross, USA: s utrikesminister, informerar Avengers om att FN (FN) förbereder sig för att klara Sokovia-överenskommelserna, som kommer att inrätta en FN-panel för att övervaka och kontrollera laget. Avengers är uppdelade: Tony Stark stöder tillsynen på grund av sin roll i Ultrons skapande och Sokovias förödelse, medan Rogers har mer tro på sin egen bedömning än politikerns. Under tiden spårar Helmut Zemo och dödar Barnes gamla Hydra-hanterare och stjäl en bok som innehåller utlösningsorden som aktiverar Barnes hjärntvätt. Vid en konferens i Wien där överenskommelserna ska ratificeras dödar en bomb kung T'Chaka av Wakanda. Säkerhetsfilm visar att bombaren är Barnes, som T'Chakas son, T'Challa, lovar att döda. Informerad av Sharon Carter om Barnes var han befinner sig och myndigheternas avsikter att döda honom, bestämmer Rogers att försöka få in Barnes - hans barndomsvän och krigskamrat - själv. Rogers och Wilson spårar Barnes till Bukarest och försöker skydda honom från T'Challa och myndigheterna, men alla fyra, inklusive T'Challa, grips av Bukarest-polisen och James Rhodes.

 

Som en person som en psykiater som skickats för att intervjua Barnes reciterar Zemo orden för att få Barnes att lyda honom. Han ifrågasätter Barnes och skickar honom på en olycka för att täcka sin egen flykt. Rogers stoppar Barnes och smyger bort honom. När Barnes får tillbaka sinnen förklarar han att Zemo är den verkliga Wien-bombplanen och ville ha platsen för den sibiriska Hydra-basen, där andra hjärntvättade "Vintersoldater" hålls i kryogen stas. Ovillig att vänta på auktorisation för att gripa Zemo, Rogers och Wilson är oseriösa och rekrytera Maximoff, Clint Barton och Scott Lang till deras sak. Med Ross tillstånd samlar Stark ett team bestående av Romanoff, T'Challa, Rhodos, Vision och Peter Parker för att fånga avtropparna. Starks team avlyssnar Rogers grupp vid Leipzig / Halle flygplats, där de slåss tills Romanoff tillåter Rogers och Barnes att fly. Resten av Rogers team fångas och hålls kvar i Raft-fängelset, medan Rhodos delvis är förlamad efter att oavsiktligt ha skjutits ner av Vision och Romanoff går i exil.

Stark upptäcker bevis för att Barnes inramades av Zemo och övertygar Wilson att ge honom Rogers mål. Utan att informera Ross går Stark till den sibiriska Hydra-anläggningen och slår en vapenvila med Rogers och Barnes, omedveten om att de i hemlighet följdes av T'Challa. De finner att de andra supersoldaterna har dödats av Zemo, som sedan visar dem bilder som avslöjar att bilen Barnes hade fångat upp 1991 innehöll Starks föräldrar, som Barnes därefter dödade. Upprörd över att Rogers hindrade detta från honom, vänder Stark mot dem båda, vilket leder till en intensiv kamp, ​​där Stark förstör Barnes robotarm och Rogers inaktiverar Starks rustning. Han avgår med Barnes och lämnar sin sköld. Zemo är övertygad om att han har hämnat sin familjs död i Sokovia från Avengers agerande genom att framgångsrikt bryta dem, men han stoppas av T'Challa och tas till myndigheterna.

I efterdyningarna förser Stark Rhodos med exoskelettbenstöd som gör att han kan gå igen, medan Rogers bryter ut sina allierade från flotten. I en mittkreditscene väljer Barnes, beviljat asyl i Wakanda, att återvända till kryogen sömn tills ett botemedel mot hans hjärntvätt hittas. I en scen efter krediter utforskar Parker funktionerna i web shooters som Stark har byggt för honom.

 

Captain America är en superhjälte som visas i amerikanska serietidningar publicerade av Marvel Comics. Skapad av tecknare Joe Simon och Jack Kirby, uppträdde karaktären först i Captain America Comics # 1 (omslag daterad mars 1941) från Timely Comics, en föregångare till Marvel Comics. Captain America designades som en patriotisk supersoldat som ofta kämpade mot axelmakterna under andra världskriget och var Timely Comics mest populära karaktär under krigstiden. Superhjälternas popularitet avtog efter kriget, och Captain America-serietidningen avbröts 1950, med en kortvarig återupplivning 1953. Sedan Marvel Comics återupplivade karaktären 1964 har Captain America förblivit publicerad.

Karaktären bär en kostym som bär ett amerikanskt flaggmotiv och han använder en nästan oförstörbar sköld som han kastar som en projektil. Captain America är alter ego för Steve Rogers, en skräck ung man som förstärks till toppen av mänsklig perfektion av ett experimentellt serum för att hjälpa USA: s regerings ansträngningar under andra världskriget. Mot slutet av kriget var han fångad i is och överlevde i avstängd animation tills han återupplivades i modern tid. Även om Captain America ofta kämpar för att upprätthålla sina ideal som en man ur sin tid, är han fortfarande en högt respekterad figur i sitt samhälle, vilket inkluderar att bli Avengers långvariga ledare.

Captain America var den första Marvel Comics-karaktären som uppträdde i media utanför serierna med lanseringen av filmserien 1944, Captain America. Sedan dess har karaktären varit med i andra filmer och tv-serier. I Marvel Cinematic Universe (MCU) porträtteras karaktären av Chris Evans.

Captain America rankades sjätte på IGN: s "Top 100 Comic Book Heroes of All Time" 2011, andra i sin lista över "The Top 50 Avengers" 2012 och andra i deras "Top 25 bästa Marvel superhjältar" lista 2014.

 

1940 skapade författaren Joe Simon idén för Captain America och gjorde en skiss av karaktären i kostym. "Jag skrev namnet" Super American "längst ner på sidan," sa Simon i sin självbiografi och bestämde sig sedan:

Nej, det fungerade inte. Det fanns för många "Supers" runt. "Captain America" lät bra. Det var inte många kaptener i serier. Det var så enkelt som det. Pojkvännen fick bara namnet Bucky, efter min vän Bucky Pierson, en stjärna i vårt gymnasiums basketlag.

Simon erinrade i sin självbiografi om att Timely Comics-utgivaren Martin Goodman gav honom klarsignal och instruerade att en serie Captain America-serietidningar skulle publiceras så snart som möjligt. Simon behövde fylla en hel serie med huvudsakligen en karaktärs berättelser och trodde inte att hans vanliga kreativa partner, konstnären Jack Kirby, kunde hantera arbetsbelastningen ensam:

Jag hade inte mycket invändningar mot att sätta en besättning på första numret ... Det var två unga artister från Connecticut som hade gjort ett starkt intryck på mig. Al Avison och Al Gabriele arbetade ofta tillsammans och lyckades ganska med att anpassa sina individuella stilar till varandra. Egentligen var deras arbete inte så långt ifrån [det] av Kirby. Om de arbetade med det, och om ett färgpapper band de tre stilarna, trodde jag att den slutliga produkten skulle framstå som ganska enhetlig. De två Als var ivriga att gå med i den nya Captain America-boken, men Jack Kirby var synligt upprörd. "Du är fortfarande nummer ett, Jack," försäkrade jag för honom. "Det är bara en fråga om en snabb deadline för den första utgåvan." "Jag kommer att hålla tidsfristen", lovade Jack. "Jag ska rita [allt] själv och hålla deadline." Jag hade inte förväntat mig den här typen av reaktioner ... men jag gick med på Kirbys önskningar och det visade sig att jag hade turen. Det kan ha funnits två Als, men det fanns bara en Jack Kirby ... Jag skrev den första Captain America-boken med penna bokstäver direkt på ritbrädorna med mycket grova skisser för figurer och bakgrunder. Kirby gjorde sitt, byggde den muskulära anatomin, lade till idéer och poppade upp handlingen som bara han kunde. Sedan stramade han upp de ritade teckningarna och lade till detaljerade bakgrunder, ansikten och figurer. "

 

Al Lieberman skulle bläcka det första numret, som var skrivet av Simon och Kirbys vanliga bokstav, Howard Ferguson.

Simon sa att Captain America var en medvetet politisk skapelse; han och Kirby drevs tillbaka moraliskt av Nazitysklands handlingar under åren fram till USA: s engagemang i andra världskriget och ansåg att krig var oundvikligt: "The opponents to the war were all quite well organized. We wanted to have our say too."

 

Captain America Comics # 1 - täckt mars 1941 och säljs den 20 december 1940, ett år före attacken på Pearl Harbor, men ett helt år in i andra världskriget - visade att huvudpersonen slog nazistledaren Adolf Hitler; den sålde nästan en miljon exemplar. Medan de flesta läsare svarade positivt på serietiden, mottog vissa invändningar. Simon konstaterade: "När den första utgåvan kom ut fick vi en hel del ... hotbrev och hatpost. Vissa människor motsatte sig verkligen vad Cap stod för." Hoten, som inkluderade hotfulla grupper av människor som slungade ut på gatan utanför kontoren, visade sig vara så allvarliga att polisskydd publicerades med New Yorks borgmästare Fiorello La Guardia som personligen kontaktade Simon och Kirby för att ge sitt stöd.

Även om det föregicks som en "patriotisk superhjälte" av MLJ: s The Shield, blev Captain America omedelbart den mest framträdande och bestående av den våg av superhjältar som introducerades i amerikanska serietidningar före och under andra världskriget, vilket framgår av det ovanliga draget vid den tiden att premiärera karaktären i sin egen titel istället för en antologititel först. Denna popularitet uppmärksammade och ett klagomål från MLJ att karaktärens triangulära sköld för nära liknade bröstsymbolen för deras Shield-karaktär. Som svar fick Goodman Simon och Kirby skapa en distinkt rund sköld för nummer 2, som blev ett ikoniskt inslag i karaktären. Med sin medhjälpare Bucky mötte Captain America nazister, japanska och andra hot mot Amerika och de allierade under krigstid. Stanley Lieber, nu bättre känd som Stan Lee, bidrog till karaktären i nummer 3 i fyllnadstextberättelsen "Captain America Foils the Traitor's Revenge", som introducerade karaktärens användning av hans sköld som ett återvändande kastvapen. Captain America blev snart Timelys mest populära karaktär och hade till och med en fanklubb som heter "Sentinels of Liberty".

Cirkulationssiffrorna förblev nära en miljon exemplar per månad efter debututgåvan, som överträffade till och med upplagan av nyhetstidningar som Time under perioden. Karaktären imiterades i stor utsträckning av andra serietidningar, med omkring 40 patriotiska hjältar i rött-vit-blått som debuterade bara 1941. Efter att Simon och Kirby-teamet flyttade till DC Comics i slutet av 1941, efter att ha producerat Captain America Comics genom nummer # 10 (januari 1942), blev Al Avison och Syd Shores regelbundna pennfönster med den berömda titeln, med en i allmänhet färg över den andra. Karaktären presenterades i All Winners Comics # 1–19 (sommaren 1941 - hösten 1946), Marvel Mystery Comics # 80–84 och # 86–92, USA Comics # 6–17 (december 1942 - hösten 1945) och All Välj serier nr 1–10 (hösten 1943 - sommaren 1946).

Under efterkrigstiden, med populariteten för superhjältar som bleknade, ledde Captain America Timelys första superhjältelag, All-Winners Squad, i sina två publicerade äventyr, i All Winners Comics # 19 och # 21 (hösten – vintern 1946; där var inget problem nr 20). Efter att Bucky sköts och sårades i en Captain America-berättelse 1948 efterträddes han av Captain America's flickvän, Betsy Ross, som blev superhjälten Golden Girl. Captain America Comics sprang fram till nummer 73 (juli 1949), då serien fick titeln Captain America's Weird Tales för två nummer, med finalen som en skräck / spänningsantologifråga utan superhjältar.

Atlas Comics försökte återuppliva sina superhjältetitlar när det återintroducerade Captain America, tillsammans med den ursprungliga Human Torch och Sub-Mariner, i Young Men # 24 (december 1953). Faktureras som "Captain America, Commie Smasher!" Captain America uppträdde under nästa år i Young Men # 24–28 och Men's Adventures # 27–28, liksom i nummer # 76–78 om en eponym titel. Atlas försök till superhjälteupplevelse var ett kommersiellt misslyckande och karaktärens titel avbröts med Captain America # 78 (september 1954).

 

I Human Torch-berättelsen med titeln "Captain America" ​​i Marvel Comics 'Strange Tales # 114 (november 1963) skildrade författarredaktören Stan Lee och konstnären och samplotter Jack Kirby den fräcka unga Fantastic Four-medlemmen Johnny Storm, Human Torch , i en utställningsföreställning med Captain America, beskriven som en legendarisk superhjälte under andra världskriget och 1950-talet som har återvänt efter många år av uppenbar pension. Historien om 18 sidor slutar med att Captain America avslöjades som en bedragare: det var faktiskt skurken Acrobat, en före detta cirkusartist som facklan hade besegrat i Strange Tales # 106, som bröt två tjuvar ur fängelset i hopp om att dra polisen bort medan du försökte råna den lokala banken. Därefter gräver Storm ut en gammal serietidning där Captain America visar sig vara Steve Rogers. En bildtext i den sista panelen säger att den här historien var ett test för att se om läsarna skulle vilja att Captain America skulle återvända. Enligt Lee var fläktens svar på provet väldigt entusiastiskt.

Captain America introducerades sedan formellt på nytt i The Avengers # 4 (mars 1964), vilket förklarade att han under de sista dagarna av andra världskriget hade fallit från ett experimentellt drönplan till Nordatlanten och spenderat årtionden frusna i ett isblock. i ett tillstånd av avstängd animation. Hjälten hittade en ny generation läsare som ledare för det superhjälte laget. Efter framgången med andra Marvel-karaktärer som introducerades under 1960-talet omarbetades Captain America som en hjälte "hemsökt av tidigare minnen och försökte anpassa sig till samhället på 1960-talet".

Efter att ha gästat huvudrollen i funktionen "Iron Man" i Tales of Suspense # 58 (oktober 1964), fick Captain America sin egen solo-funktion i den "delade boken" och började följande nummer. Utgåva # 63 (mars 1965), som berättade om Captain America's origin, genom nummer 71 (november 1965) var en period som spelades in under andra världskriget och deltog i rollen som Captain America's Golden Age sidekick, Bucky. Kirby ritade alla utom två av berättelserna i Tales of Suspense, som blev Captain America med # 100 (april 1968); Gil Kane och John Romita Sr., var och en fylld i en gång. Flera berättelser avslutades av pennspäckaren George Tuska över Kirby-layouter, med en avslutad av Romita Sr. och en annan av pennspolaren Dick Ayers och bläckpatronen John Tartaglione. Kirbys vanliga inkers i serien var Frank Giacoia (som "Frank Ray") och Joe Sinnott, även om Don Heck och Golden Age Captain America-konstnären Syd Shores färgade en berättelse vardera.

Denna serie - betraktad som Captain America-volym en av serieforskare och historiker, efter 1940-talet Captain America Comics och dess 1950-tals numrering av Tales of Suspense - slutade med # 454 (augusti 1996).

Denna serie följdes nästan omedelbart av 13-nummer Captain America vol. 2 (november 1996 - november 1997, del av "Heroes Reborn" crossover), 50-numret Captain America vol. 3 (januari 1998 - februari 2002), 32-nummer Captain America vol. 4 (juni 2002 - december 2004) och Captain America vol. 5 (januari 2005 - augusti 2011). Från och med det 600: e övergripande numret (augusti 2009) återupptog Captain America sin ursprungliga numrering, som om serienumret hade fortsatt oavbrutet efter # 454.

 

Som en del av efterdyningarna av Marvel Comics 'crossover-historia "Civil War" dödades Steve Rogers uppenbarligen i Captain America vol. 5, # 25 (mars 2007).

Historien om Rogers återkomst började i nummer # 600. Rogers, som inte var död utan snubblade igenom tiden, återvände till idag i sex-utgåvan miniserie Captain America: Reborn (september 2009 - mars 2010).

Efter Rogers återkomst fortsatte Barnes, på Rogers insisterande, som Captain America, med början i en-shot komikern Captain America: Who Will Wield the Shield? (Februari 2010). Medan Bucky Barnes fortsatte att äventyra på Captain America-sidorna, fick Steve Rogers sina egna miniserieserier (Steve Rogers: Super-Soldier) samt intog ledarpositionen i en ny pågående serie av Avengers.

Spinoff-serien inkluderade Captain America Sentinel of Liberty (september 1998 - augusti 1999) och Captain America and the Falcon (maj 2004 - juni 2005). 1940-talet Captain America dök upp tillsammans med 1940-talet Human Torch och Sub-Mariner i 12-numrerade miniseries Avengers / Invaders. 2007-miniserien Captain America: The Chosen, skriven av David Morrell och penna av Mitchell Breitweiser, visar en döende Steve Rogers sista minuter, på S.H.I.E.L.D. huvudkontor, som hans ande styr James Newman, en ung amerikansk marinstridighet i Afghanistan. The Chosen är inte en del av Marvel Universes viktigaste kontinuitet.

Under berättelsen "Two Americas" som kördes i nummer # 602-605, drog serien kontrovers för likheten mellan demonstranter som skildras i serietidningen och Tea Party-rörelsen. Särskilt hån var en panel av ett protesterande skylt som stod "Tepåse Libs innan de tepåse dig!" Kommentar från Falcon antydde också att folkmassan är rasistisk. I sin kolumn om Comic Book Resources bad Marvel Comics Chief Editor Joe Quesada om ursäkt för tecknet och hävdade att det var ett misstag, tillagt av bokstaven i sista minuten.

Karaktären, först som agent Steve Rogers och senare efter att ha återupptagit sin identitet som Captain America, framträdde som en vanlig karaktär under hela Avengers-serien 2010–2013, från nummer 1 (juli 2010) till dess sista nummer # 34 (januari 2013). Karaktären framträdde som agent Steve Rogers som en vanlig karaktär i 2010–2013 Secret Avengers-serien, från nummer 1 (juli 2010) till nummer 21 (mars 2012); karaktären gjorde gästspel som Captain America i nummer # 21.1, # 22–23, # 35 och det sista numret av serien # 37 (mars 2013).

Marvel uttalade i maj 2011 att Rogers, efter Bucky Barnes offentliga död i Fear Itself miniseries, skulle återuppta sin Captain America-identitet i en sjätte volym av Captain America, av författaren Ed Brubaker och konstnären Steve McNiven. Captain America-titeln fortsatte från nummer 620 med team-up-berättelser med Bucky (# 620- # 628), Hawkeye (# 629- # 632), Iron Man (# 633-635), Namor (# 635.1) och Black Widow (# 636- # 640), [48] och titeln avslutade upplagan med nummer 640.

Captain America är en vanlig karaktär i Uncanny Avengers (2012), som börjar med nummer # 1 som en del av Marvel NOW !. Captain America vol. 7 lanserades i november 2012 med ett täckdatum för januari 2013 av författaren Rick Remender och konstnären John Romita Jr.

Den 16 juli 2014 meddelade Marvel Comics att Captain America-manteln skulle förmedlas av Rogers (som i den senaste historien har förvandlats till en 90-årig man) till sin långvariga allierade The Falcon, med serien lanseras som helt nya Captain America.

Marvel meddelade att Rogers återigen kommer att bli Captain America i seriens Captain America: Steve Rogers. Den här nya serien följer händelserna i "Avengers: Standoff!", Där Captain America återställs till sitt ungdomliga tillstånd efter ett möte med den kännande Cosmic Cube, Kobik, och hans förflutna omskrivs drastiskt enligt instruktionerna från Red Skull. Därefter planerar Captain America att sätta sig själv och Hydra i en position där de kan erövra Amerika i Marvels händelse "Secret Empire".

 

Captain America: The First Avenger är en amerikansk superhjältefilm från 2011 baserad på Marvel Comics-karaktären Captain America. Producerad av Marvel Studios och distribuerad av Paramount Pictures, [N 1] är den den femte filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen regisseras av Joe Johnston, skriven av Christopher Markus och Stephen McFeely, och spelar Chris Evans som Steve Rogers / Captain America tillsammans med Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Hayley Atwell, Sebastian Stan, Dominic Cooper, Neal McDonough, Derek Luke och Stanley Tucci. Under andra världskriget förvandlas Steve Rogers, en svag man, till supersoldaten Captain America och måste hindra Röda skalle från att använda Tesseract som en energikälla för världsherravälde.

Filmen började som ett koncept 1997 och var planerad att distribueras av Artisan Entertainment. En rättegång störde dock projektet och avgjordes inte förrän i september 2003. År 2005 fick Marvel Studios ett lån från Merrill Lynch och planerade att finansiera och släppa filmen genom Paramount Pictures. Regissörerna Jon Favreau och Louis Leterrier var intresserade av att regissera projektet innan Johnston kontaktades 2008. Huvudpersonerna spelades mellan mars och juni 2010. Produktionen började i juni och inspelningen ägde rum i London, Manchester, Caerwent, Liverpool och Los Angeles. Flera olika tekniker användes av det visuella effektföretaget Lola för att skapa karaktärens fysiska utseende innan han blev Captain America.

Captain America: The First Avenger hade premiär på El Capitan Theatre den 19 juli 2011 och släpptes i USA den 22 juli som en del av fas ett av MCU. Filmen var kommersiellt framgångsrik och tjänade över 370 miljoner dollar över hela världen. Kritiker berömde särskilt Evans prestanda, filmens skildring av 1940-talet och Johnstons regi. Det följs av två uppföljare, Captain America: The Winter Soldier 2014 och Captain America: Civil War 2016.

 

Captain America: The Winter Soldier är en amerikansk superhjältefilm från 2014 baserad på Marvel Comics-karaktären Captain America, producerad av Marvel Studios och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures. Det är uppföljaren till Captain America: The First Avenger (2011) och den nionde filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen var regisserad av Anthony och Joe Russo från ett manus av Christopher Markus och Stephen McFeelys skrivteam. Det spelar Chris Evans som Steve Rogers / Captain America tillsammans med Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Robert Redford och Samuel L. Jackson. I filmen går Captain America samman med Black Widow och Falcon för att avslöja en konspiration inom spionbyrån S.H.I.E.L.D. medan han står inför en mystisk mördare som kallas Vintersoldaten.

Markus och McFeely började skriva uppföljaren runt utgivningen av The First Avenger i juli 2011. Manuset hämtar från Winter Soldier-berättelsen i serietidningarna skrivna av Ed Brubaker samt konspirationsfiktion från 1970-talet som Three Days of the Condor. (1975). Filmen utforskar S.H.I.E.L.D., på samma sätt som den första filmen utforskade den amerikanska militären, efter att Rogers visade sig arbeta för byrån i MCU-filmen The Avengers (2012). Bröderna Russo undertecknade regissering i juni 2012 och gjutning började nästa månad. Filmen började i april 2013 i Los Angeles, Kalifornien, innan de flyttade till Washington, DC och Cleveland, Ohio. Regissörerna använde praktiska effekter och intensivt stuntarbete, men också 2500 visuella effekter tagna av sex företag.

Captain America: The Winter Soldier hade premiär i Los Angeles den 13 mars 2014 och släpptes i USA den 4 april som en del av fas två i MCU. Filmen blev en kritisk och kommersiell framgång och tjänade över 714 miljoner dollar över hela världen, vilket gjorde den till den sjunde mest intjänande filmen 2014 och fick en Oscar-nominering för bästa visuella effekter. En uppföljare med titeln Captain America: Civil War, även regisserad av Russos, släpptes 2016.

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen