• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Beetlejuice

Beetlejuice är en amerikansk fantasy-komedifilm från 1988 regisserad av Tim Burton, producerad av Geffen Company och distribuerad av Warner Bros. Pictures. Handlingen kretsar kring ett nyligen avlidet par (Alec Baldwin och Geena Davis) som blir spöken som spökar i sitt tidigare hem, och en motbjudande, lömsk poltergeist vid namn Betelgeuse (uttalad och ibland stavad Beetlejuice i filmen och porträtterad av Michael Keaton) från Netherworld som försöker skrämma bort de nya invånarna (Catherine O'Hara, Jeffrey Jones och Winona Ryder).

Beetlejuice var en kommersiell framgång och intjänade 73,7 miljoner US-dollar från en budget på 15 miljoner US-dollar. Det vann Oscar för bästa makeup och tre Saturn Awards: bästa skräckfilm, bästa makeup och bästa kvinnliga biroll för Sylvia Sidney. Filmens framgång skapade en animerad tv-serie, videospel och en scenmusikal 2018.
Barbara och Adam Maitland bor i ett idylliskt land i Connecticut i Winter River. Barbaras kusin Jane Butterfield, en påträngande fastighetsmäklare, jagar dem för att sälja sitt stora hem men de vägrar. Under en resa in i stan svänger de för att undvika en hund och deras bil störtar i floden. När de två återvänder hem finner de att de inte kommer ihåg hur de kom tillbaka, har inga reflektioner, och när Adam försöker lämna huset kliver han in i en främmande öken med monströsa sandmaskar. De hittar en bok med titeln Handbok till de nyligen döda och inser att de drunknade i kraschen och är fångade och spökar i deras hus.
Jane säljer sitt hem till familjen Deetz från New York City: Charles, en tidigare fastighetsutvecklare; hans andra fru Delia, en skulptör; och hans tonårsgoth dotter Lydia, från hans första äktenskap. Med sin inredningsarkitekt Otho planerar Delia att renovera huset. Maitlands försöker skrämma bort familjen men misslyckas eftersom de inte kan ses och ta sin tillflykt på vinden. Ett spöke som heter Betelgeuse (uttalat Beetlejuice) skickar de två annonserna som marknadsför sig själv som en "bio-exorcist". Genom att konsultera handboken öppnar Maitlands dörr till underjorden och upptäcker att efterlivet är strukturerat enligt en komplex byråkrati. Deras ärendearbetare, Juno, informerar dem om att det är för dem att få ut deetzarna om de vill ha dem borta. De två frågar om Betelgeuse och Juno förklarar att han var hennes tidigare hjälp som blev frilansare och råder att han är en bråkmakare och att de inte söker hans hjälp.
Maitland återvänder till sitt hus och möter Lydia, som kan se dem på grund av sin konstiga natur och har läst och förstått handboken; de tre blir vänner men Maitlands vill fortfarande ta bort Deetzes. De kallar till Betelgeuse, men hans grova personlighet övertygar dem om att de gjorde ett misstag och de vägrar att arbeta med honom. Maitlands försöker skrämma Deetzes vid en middagsfest, men deras handlingar bara roar dem och Deetzes söker på vinden, och Otho tar handboken. Betelgeuse manifesterar sig som en monströs orm och attackerar dem tills Maitlands befaller honom tillbaka. Juno kallar till Maitlands och tillrättavisar dem, eftersom deras underordnade hemsökningar och kallelse av Betelgeuse ger bevis för livet efter livet och beordrar dem att bli av med Deetzes. De två kan inte få sig att skrämma Lydia och besluta att låta familjen stanna.
Charles har idén att förvandla staden till en turistfälla med tema kring det övernaturliga och övertygar sin tidigare chef Maxie Dean att besöka, och Maxie kräver bevis på det övernaturliga. Med hjälp av handboken kallar Otho till Adam och Barbara, men de börjar förfalla och han inser vad han trodde var en séance egentligen var en utdrivning. Lydia ber Betelgeuse om hjälp och han går med på villkoret att hon gifter sig med honom så att han kan befrias för att komma in i den dödliga världen; hon instämmer och kallar på honom. Betelgeuse stoppar exorcismen och förfogar över Maxie, hans fru och Otho och kallar sedan till en fruktansvärd minister för att gifta sig med Lydia. Maitlanderna ingriper innan ceremonin är klar, med Barbara som rider en sandmask genom huset för att sluka Betelgeuse.
Maitlands och Deetzes är överens om att bo i huset i harmoni, och Lydia blir mer socialt anpassad från sin vänskap med dem när hon går i skolan. Under tiden i efterlivet sitter Betelgeuse otåligt i väntrummet och väntar på att bli kallad.

Se alla våra merchandise

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen