• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 49kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Baby shark

"Baby Shark" är en barnsång med en familj av hajar. Populärt som en lägereldsång har det tagit fart sedan 2016, när ett sydkoreanskt utbildningsföretag Pinkfong gjorde det till en viral video som sprids genom sociala medier, onlinevideo och radio.

"Baby Shark" -låten populariserades ytterligare av en video producerad av Pinkfong, ett utbildningsmärke inom den sydkoreanska mediestarten SmartStudy. Originalvideon till "Baby Shark" (koreansk: 상어 가족; RR: Sang-eo Gajok; lit. shark family) laddades upp den 26 november 2015. Alla videor relaterade till Pinkfongs sång har fått cirka 5 miljarder visningar från och med januari 2019 , vilket gör det till det mest visade pedagogiska videofenomenet genom tiderna.
Den här versionen av låten framfördes av den då 10-åriga koreansk-amerikanska sångaren Hope Segoine. Musikvideon innehöll två barnskådespelare, varav den ena är skådespelerskan Elaine Johnston, en 9-årig nyzeeländare av koreansk-skotsk härkomst.
Låten börjar med barer från Antonín Dvořáks symfoni nr 9 som musik från filmen Jaws låter lika. Låten har en familj av hajar som jagar en fiskskola som flyr till säkerhet. Det blev en viral video i Indonesien 2017, och under hela året sprids den till många andra asiatiska länder, särskilt de i Sydostasien. Den relaterade mobilappen var bland de 10 mest nedladdade i familjeappskategorin i Sydkorea, Bangladesh, Singapore, Hongkong och Indonesien 2017.
Från och med augusti 2020 har den mest populära videon av låten "Baby Shark" (märkt "Baby Shark Dance"), som laddades upp den 17 juni 2016, fått över 6,3 miljarder visningar världen över, vilket gör den till den näst mest visade videon på YouTube . På grund av en 2013-förändring som Billboard Hot 100-musiklistorna gjorde för att se ut online-tittande på YouTube-videor bröt "Baby Shark" in i Billboard Hot 100 på nummer 32 under veckan den 7 januari 2019.
På grund av dess popularitet har den här versionen av låten ansporat en online-dansvans (ibland kallad Baby Shark Challenge) samtidigt som den citeras som "nästa stora sak efter dominans av Gangnam Style". K-popgrupper, inklusive Blackpink och Red Velvet, har krediterats för att sprida den virala låten ytterligare genom deras täckning av sången och dansen, särskilt på deras utvalda TV-program och konserter. Låten började bli viral i västvärlden i augusti 2018.
År 2019 tillkännagavs att Baby Shark skulle anpassas till en Nickelodeon-serie som premiär på Nickelodeons Nick Jr.-block och Nick Jr.-kanalen 2020. Nickelodeon och SmartStudy (företaget som äger Pinkfong-varumärket) skulle samarbeta för ett exklusivt globalt partnerskap för konsumentprodukter.
I januari 2020 tillkännagavs Pinkfong Baby Shark att ha en exklusiv enda dags övertagande av Nick Jr. på Nickelodeon-blocket under maraton "Underwater Adventures" den 31 januari som leder fram till ett nytt avsnitt av Nick Jr.-serien Blaze and the Monster. Maskiner för att fira den snart släppta Nick Jr. Baby Shark TV-seriens anpassning. Nickelodeon satte också sin egen parodi på låten med Nick Jr.-karaktärer inblandade för att marknadsföra sändningen.

Se alla våra merchandise

Leveranstid: ca 4-10 arbetsdagar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen