• Fri frakt vid köp över 1069 kr (ord. 45kr)
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 69000 produkter

 

Alien

Alien merchandise är för alla åldrar. De allra minsta ska såklart inte se filmen men de kan leka med Alien merchandise i alla fall. För oss som är lite äldre och har en stark koppling till filmerna blir det ännu roligare att samla på Alien merchandise och återuppväcka minnen.

Massvis av produkter från Alien Merchandise

Har du inte sett Alien-filmerna så är det hög tid att göra det nu. Dessa klassiker, med den första som kom ut 1979, är fantastiska filmer som kommer att skrämma slag på den mest luttrade. Filmen är regisserad av Ridley Scott och utspelar sig på en rymdfarkost där det kommer in en alien. När filmer blir så här klassiska så tenderar de att fortsätta leva ett liv utanför filmduken. Det finns massvis av produkter från Alien-filmerna så att du kan fortsätta att njuta av filmen även när den är slut.

 

För alla åldrar

Du kan köpa produkter med alla sorters figurer. Alla de stora karaktärerna från filmerna finns även som figurer och som relativt stora produkter. Vad sägs som en 105 centimeter lång facehugger-replika? Den är perfekt att ha på Halloween-partyt och det kommer garanterat att få igång en massa snack om filmer och självklart Alien-filmerna i stort. Hur gammal var du när filmerna kom? Vem såg du den med? Kunde du sova efter filmen och så vidare.

Du kan såklart också köpa Brett, Parker och andra karaktärer från filmerna och har du en samling så kommer du kunna stoltsera med en hylla full av Alien merchandise och imponera på de flesta. Det finns också något mer vardagliga saker att köpa, som en mugg. Den kan du använda dagligen för att visa att du är ett filmfan och självklart ett Alien-fan. Att köpa Alien merchandise är att profilera sig som en tyckare av god smak.

I filmen spelar Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm och Yaphet Kotto. Den producerades av Gordon Carroll, David Giler och Walter Hill genom deras företag Brandywine Productions och distribuerades av 20th Century Fox. Giler och Hill reviderade och gjorde tillägg till manuset; Shusett var verkställande producent. Alien och dess medföljande artefakter designades av den schweiziska konstnären H. R. Giger, medan konceptkonstnärerna Ron Cobb och Chris Foss designade de mer mänskliga inställningarna.

Alien hade premiär den 25 maj 1979, som öppningskvällen för den fjärde Seattle International Film Festival, som presenterades i 70 mm vid midnatt innan den fick en bred release den 22 juni och släpptes den 6 september i Storbritannien. Det fick kritikerros och framgång på kassan, vann Oscar för bästa visuella effekter, tre Saturn Awards (bästa science fiction film, bästa regi för Scott och bästa kvinnliga biroll för Cartwright) och ett Hugo Award för bästa dramatik Presentation tillsammans med många andra nomineringar. Det har konsekvent berömts under åren sedan det släpptes och anses vara en av de största filmerna genom tiderna. År 2002 ansågs Alien "kulturellt, historiskt eller estetiskt betydelsefullt" av Library of Congress och valdes för bevarande i USA: s nationella filmregister. År 2008 rankades den av American Film Institute som den sjunde bästa filmen inom science-fiction-genren och som den 33: e största filmen genom tiderna av Empire.

Aliens framgång skapade en mediefranchise av filmer, romaner, serietidningar, videospel och leksaker. Det lanserade också Weavers skådespelarkarriär och gav henne sin första huvudroll. Historien om hennes karaktärs möten med de främmande varelserna blev den tematiska och berättande kärnan i fortsättningarna Aliens (1986), Alien 3 (1992) och Alien Resurrection (1997). En crossover med Predator-serien gav Alien vs. Predator-filmerna, som inkluderar Alien vs. Predator (2004) och Aliens vs. Predator: Requiem (2007). En prequel-serie inkluderar Prometheus (2012) och Alien: Covenant (2017), båda regisserade av Scott.

Alien har släppts i många format och paket genom åren. Den första av dessa var en 17-minuters Super-8-version för projektionister i hemmet. Det släpptes också på både VHS och Betamax för uthyrning, vilket gav det ytterligare 40 300 000 $ endast i USA. Flera VHS-utgåvor utfärdades därefter både separat och som boxset. LaserDisc och Videodisc versioner följde, inklusive borttagna scener och regissörskommentarer som bonusfunktioner. En VHS-låduppsättning innehållande Alien och dess uppföljare Aliens and Alien 3 släpptes i ansiktshuggare-formade lådor och innehöll några av de raderade scenerna från Laserdisc-upplagorna. När Alien Resurrection hade premiär på teatrarna släpptes ytterligare en uppsättning av de tre första filmerna, inklusive ett Making of Alien Resurrection-band. Några månader senare släpptes satsen igen med den fullständiga versionen av Alien Resurrection som tog platsen för skapandet av videon. Alien släpptes på DVD 1999, både separat och, som The Alien Legacy, packad med Aliens, Alien 3 och Alien Resurrection. Denna uppsättning, som också släpptes i en VHS-version, inkluderade ett kommentarspår av Ridley Scott. De tre första filmerna i serien har också paketerats som Alien Triple Pack. 2003 förberedde 20th Century Fox Alien Quadrilogy DVD-låduppsättningen, som skulle inkludera Alien och dess tre uppföljare. Dessutom skulle uppsättningen även innehålla alternativa versioner av alla fyra filmerna i form av "specialutgåvor" och "regissörsskärningar". Fox kontaktade Ridley Scott för att digitalt återställa och remaster Alien och för att återställa flera scener som hade klippts under redigeringsprocessen för att inkluderas i en utökad version av filmen. När Scott tittade på den utökade versionen kände Scott att den var för lång och valde att göra om den till en mer strömlinjeformad alternativ version:

När jag tittade på den föreslagna utvidgade versionen av filmen kände jag att klippningen helt enkelt var för lång och pacingen helt kastad. När allt kommer omkring klippte jag ut dessa scener av en anledning redan 1979. Men i syfte att ge fansen en ny upplevelse med Alien tänkte jag att det måste finnas en lämplig mellanväg. Jag valde att gå in och räkna om den föreslagna långa versionen till en mer strömlinjeformad och polerad alternativ version av filmen. För marknadsföringsändamål kallas den här versionen "The Director's Cut."

"Director's Cut" återställde ungefär fyra minuter med borttagna bilder, medan det klipptes cirka fem minuter av annat material, vilket lämnade det ungefär en minut kortare än teaterklippet. Många av förändringarna var mindre, till exempel förändrade ljudeffekter, medan de återställda filmerna inkluderade scenen där Ripley upptäcker det kokade Dallas och Brett under hennes flykt från Nostromo. Fox släppte Director's Cut i teatrarna den 31 oktober 2003. Alien Quadrilogy boxset släpptes den 2 december 2003, med båda versionerna av filmen tillsammans med ett nytt kommentarspår med många av filmens skådespelare, författare och produktionspersonal. , liksom andra specialfunktioner och en dokumentär med titeln The Beast Within: The Making of Alien. Varje film släpptes också separat som en DVD med båda versionerna av filmen. Scott noterade att han var väldigt nöjd med Aliens ursprungliga teaterklipp och sa att "För alla ändamål kände jag att Aliens ursprungliga snitt var perfekt. Jag känner fortfarande så" och att den ursprungliga teaterversionen från 1979 " förblir min version av valet ". Sedan dess har han sagt att han anser att båda versionerna är "regissörsskärningar", eftersom han anser att versionen från 1979 var den bästa han kunde ha gjort på den tiden.

Alien Quadrilogy-uppsättningen gav Alien ett antal nya priser och nomineringar. Det vann DVDX Exclusive Awards för bästa ljudkommentarer och bästa övergripande DVD, klassisk film, och nominerades också till programmet för bästa bakom kulisserna och bästa menydesign. Det vann också ett Sierra Award för bästa DVD och nominerades till ett Saturnpris för bästa DVD-samling och Golden Satellite Awards för bästa DVD-tillbehör och bästa övergripande DVD. 2010 släpptes både teaterversionen och Director's Cut of Alien på Blu-ray Disc, som en fristående release och som en del av Alien Anthology-uppsättningen.

2014, för att markera filmens 35-årsjubileum, en speciell re-release boxed uppsättning med namnet Alien: 35th Anniversary Edition, som innehåller filmen på Blu-ray, en digital kopia, en omtryck av Alien: The Illustrated Story och en serie samlarobjekt konstkort som innehåller konstverk av HR Giger relaterade till filmen släpptes. Ett soundtrackalbum släpptes med urval av Goldsmiths partitur. Dessutom släpptes en singel av huvudtemat 1980 och en discosingel med ljudutdrag ur filmen släpptes 1979 på den brittiska etiketten Bronze Records av en inspelningsartist under namnet Nostromo. Alien släpptes på nytt på Ultra HD Blu-ray och 4K-nedladdning den 23 april 2019 för att hedra filmens 40-årsjubileum. Blu-ray-skivan med 4k presenterar filmen i 2160p-upplösning med HDR10 video med hög dynamik. Flera tidigare släppta bonusfunktioner på 4k Blu-ray inkluderar ljudkommentarer från regissören Ridley Scott, rollspelare och besättning, den slutliga isolerade teaterpartituren och kompositörens ursprungliga isolerade partitur av Jerry Goldsmith och raderade och utökade scener.

 

Se alla våra merchandise

Produkten har blivit tillagd i varukorgen