Mopeder i filmens värld

Det är inte bara i verkligheten som mopeden är ett älskat fordon. Den syns titt som tätt i filmer. Ibland används moppen som en effekt och ibland tänker vi inte ens på hur viktig mopeden är för det filmiska ögonblicket.

Huvudrollen får skjuts på en cool moped av den supersmarta tjejen. Det hela blir romantiskt och vackert att se på (War Games 1983, Derbi moped). Eller så används mopeden för att ge en rörlig och actionfylld scen utan MC-körkort.

Låt oss ta en titt på några härliga mopedögonblick i filmer som du kanske har sett eller aldrig tidigare hört talas om…

Samtal på moped via backspeglar

Det finns gott om filmer där folk åker tillsammans på moped. Om du kikar på mopedscenen i filmen Brighton Rock från 1964 får du se hur två gubbar på moped pratar med varandra. Filmen visar hur de ser varandra i backspeglarna. (0.35 sekunder in i klippet)

Se här: https://www.youtube.com/embed/xZ1NNoIbF5E

Något som är lite märkligt med den här scenen är förstås att de hör varandra prata. Det hade de bara gjort på en modern elmoped klass I som kör ljudlöst i högre hastighet. Knappast på en äldre bensindriven variant. Fast det är klart. Det hade blivit för jobbigt att behöva höra både samtalet och bensinmotorns oväsen i filmen.

Mopedhumor med Mr Bean

Bara Mr Bean kan göra mopeden till något som du viker dig dubbel av skratt av. När Mr Bean liftar med en otroligt långsam moped lyckas han strula till det rejält. Frågan är om den moppen ens kan klassas som klass 2 moped. Typisk Mr Bean att försöka stjäla en moped som går i gångtakt!

Se klippet här: https://www.youtube.com/embed/IdZm-o4oJ_M

Mopedfilmen som du inte har sett

Nu behöver du inte se klassiska filmer för att kika på mopedögonblick. Du kan faktiskt se film som är gjord med mopeden som ett av huvudmomenten. Har du hört talat om The Moped Diaries? Antagligen inte!

Filmen handlar om en bro som byggs från en ö till fastlandet och vilka förändringar detta innebär för en pojke. Kortfilmen har fått många tummar upp på Youtube och är en äkta mopedfilm om kärlek.

Här kan du se filmen: https://www.youtube.com/embed/BsIYlgrov3k

Mopedkörning som känns i magen

Pizzan kommer med en moped men hur körs den fram? Det kan vi se i första biten på filmen Taxi från 1998. Mopedscenen känns verkligen i magen. Det stänker till och med gnistor från mopeden som slirar i marken. Fantastisk mopedscen som borde gå till pizzamopedernas historia.

Kika här: https://www.youtube.com/embed/KVeZYCjnkSc

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen