• Fri frakt vid köp över 999 kr (ord. fr 39kr)
  • 100% officiell merch
  • 30 dagars öppet köp
  • Brett sortiment med över 63000 produkter

 

Black Friday

Black Friday tågade in i Sverige kring 2013 efter att sedan länge varit en stor och uppmärksammad dag i USA. Dagen, som infaller i slutet på november, har blivit som ett startskott på julhandeln och har i många fall blivit större än den annars uppskattade mellandagsrean efter julledigheterna.

Årets stora shoppingdag

Det har blivit en dag, som senare blivit en hel helg och vecka, då de flesta butiker lockat med sina allra bästa rabatter och har år efter år slagit säljrekord runt om i landet. Dagen har blivit en sådan som många ser fram emot och sparar till under året för att sedan hoppas att det de önskar sig ska vara med i de ofantliga rabatterna.

Dagen får ibland lite dåligt rykte och sägs uppmana till impulsköp och risker för att fastna i delbetalningar man inte egentligen klarar av, men för många är det en dag då de äntligen har råd att köpa de där sakerna som de har sparat ihop till under året. Det kan handla om dyrare saker som elektronik eller barnkläder till en stor familj som kanske inte annars hade haft råd med nya kläder till sina barn. Det finns med andra ord mycket gott att säga om Black Friday och är definitivt en dag som är värd att fortsätta få finnas kvar.

Förutom att vara till nytta för kunderna är Black Friday ett ypperligt tillfälle för butiker att sälja ut sådant som annars kan ha varit svårt att bli av med och samtidigt göra plats för allt nytt som ofta kommer in efter jul och inför våren. Som en start på julhandeln har det också blivit en dag då många passar på att inhandla julklappar till familj och vänner vilket i sin tur kan hjälpa till att minska på den stressen som annars ofta är förknippad med julhandeln då all shopping blir klar på en och samma dag.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen